Atıklardan Tasarımın Büyülü Dünyasına - Son Dakika
Yerel

Atıklardan Tasarımın Büyülü Dünyasına

Atıklardan Tasarımın Büyülü Dünyasına

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri, atık malzemelerden oyuncak, küçük figürler, çaputlardan kostümler yaptı.

28.05.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri, atık malzemelerden oyuncak, küçük figürler, çaputlardan kostümler yaptı. Atık malzemelerden oluşan sergi, 10 Haziran'a dek İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.

"Steampunk: Retro Gelecek Sergisi" başlığını taşıyan etkinlikte, vidalardan, anahtarlardan kuşlar, küçük oyuncaklar, şişe mantarlarından, kablolardan oluşan bebekler dikkat çekerken, paçavra ve çaputlardan yapılan elbiseler de görsel bir şov oluşturuyor. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinin oluşturduğu sergide, tasarımlar Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dilek Himam, Araş. Gör. Elif Tekcan, Öğ. Gör. Jörn Fröhlich, mezun Cansu İncesu tarafından gerçekleştirildi. Serginin mekan düzenlemesini İEÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özgen Osman Demirbaş üstlenirken, İEÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğretim Görevlisi Andreas Treske ve Araş. Gör. Emre Kırtunç yönetiminde öğrenciler video hazırladı.

'Ne geçmiş ne gelecek olmayan…'

Sergi hakkında bilgi veren İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dilek Himam, etkinliğin çıkış noktasını 1980'lerin sonlarında bir alt kültür hareketi olarak ortaya çıkan Steampunk akımının oluşturduğunu söyledi. Yrd. Doç. Himam, "Steampunk akımı Sanayi Devrimi'nin makine estetiğini Viktoryen estetikle birleştiren melez bir estetik anlayışı ortaya koymuş. Bu anlayış ise son yıllarda farklı yaratıcı endüstrilerce farklı şekillerde yorumlanmıştır. Bu çağdaş yorumlardan biri olarak Steampunk: Retro Gelecek Sergisi zıvanadan çıkmış bir tüketim yüzünden geleceği meçhul 21. yüzyıl dünyasına yönelik bir duyarlılık oluşturmaktadır. 'Steampunk' toplumunun fantazi diyarına duyulan bir özlemi ifade eder. Atık malzemeden oluşan oyuncak bebekler ve küçük figürler ile paçavra ve çaputtan oluşan kostümler aslında ne geçmiş ne gelecek olmayan bir ötekiliğin yansımasıdır." dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atıklardan Tasarımın Büyülü Dünyasına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement