Atıl İnaç'ın 'Daire'si Sinemaseverlerle Buluştu - Son Dakika
Magazin

Atıl İnaç'ın 'Daire'si Sinemaseverlerle Buluştu

Atıl İnaç\'ın \'Daire\'si Sinemaseverlerle Buluştu

Yönetmen Atıl İnaç'ın her gün ayakları üzerinde durabilmek için çabalayan insanları anlattığı yeni filmi 'Daire'nin galası, 20.Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

20.09.2013 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmen Atıl İnaç'ın her gün ayakları üzerinde durabilmek için çabalayan insanları anlattığı yeni filmi 'Daire'nin galası, 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

Atıl İnaç'ın kaleme alıp, aynı zamanda yönetmen koltuğuna oturduğu filmi 'Daire', yarıştığı 20. Altın Koza Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda sinemaseverlerle buluştu. Yapımın Cinemaximum Adana'daki gösterimine film ekibinin yanı sıra sinema dünyasının tanınan isimleri ve sinemaseverler katıldı. Film ekibi, gösterimin ardından sahneye çıkarak, seyircilerin filme ilişkin sorularını yanıtladı.

Daha önce 'Büyük Oyun' filmiyle San Francisco Film Festivali ve Los Angeles Güney Avrupa Film Festivali 'En İyi Film Ödülü'; Doğu Afrika Film Festivali 'ZİFF Özel Ödülü', Ankara Film Festivali 'En İyi Film Müziği' ödüllerini toplayan Atıl İnaç'ın yeni yapımı 'Daire'nin oyuncu kadrosunda Fatih Al, Nazan Kesal, Erol Babaoğlu, Beren Demirkaya, Görkem Kanbolat, Nalan Kuruçim, Nihat Alptekin, Selen Uçer gibi isimler yer alıyor.

Film, üniversitedeki öğretim görevini kaybettikten sonra kullanılmayan bir havaalanında güvenlik görevlisi olan Feramus ile taşra belediye tiyatrosu kapatılınca işini kaybederek hayatla inatlaşmak adına bir camide ölü yıkayıcı olarak çalışmaya başlayan Betül'ün yaşamaya fırsat bulamadıkları aşklarını anlatıyor. 'Kader mi insanı yönetir? İnsan mı kaderi?' ikilemi üzerinde duran film, her gün ayakları üzerinde durabilmek için çabalayan insanları ve insanları çabalatan düzeni anlatıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Atıl İnaç'ın 'Daire'si Sinemaseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement