Atila Sertel'in Soruna Yanıt Veren Bakan Koca, İzmir'in 4 İlçesinde Beyin Cerrahı ile Nöroloji ve Gastroenteroloji Uzmanı Olmadığını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Atila Sertel'in Soruna Yanıt Veren Bakan Koca, İzmir'in 4 İlçesinde Beyin Cerrahı ile Nöroloji ve Gastroenteroloji Uzmanı Olmadığını Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soru önergesine verdiği yanıtta; İzmir'in Bayındır, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki hastanelerde beyin cerrahı, nöroloji ve gastroenteroloji uzmanı olmadığını açıkladı. Bu hastanelerde anjiyo merkezi de olmadığını belirten Sertel, "İzmir’de dahi bu doktorlar yoksa Kars’ta, Ağrı’da, Hakkari’de, Van’da, Şırnak’ta, Yozgat’ta yaşayanların doktor bulma ihtimalleri de giderek düşmüş demektir" dedi.

17.12.2022 11:43  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soru önergesine verdiği yanıtta; İzmir'in Bayındır, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki hastanelerde beyin cerrahı, nöroloji ve gastroenteroloji uzmanı olmadığını açıkladı. Bu hastanelerde anjiyo merkezi de olmadığını belirten Sertel, "İzmir'de dahi bu doktorlar yoksa Kars'ta, Ağrı'da, Hakkari'de, Van'da, Şırnak'ta, Yozgat'ta yaşayanların doktor bulma ihtimalleri de giderek düşmüş demektir" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'in Ödemiş, Bayındır, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki doktor sıkıntısıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vermişti. Koca, soru önergesine şu yanıtı verdi:

"Bayındır Devlet Hastanesi C rolünde 50 yataklı olarak sağlık hizmeti vermekte olup 17 branşta 13 uzman tabip, 14 tabip görev yapmaktadır. Bahse konu hastanenin beyin cerrahisi, nöroloji ile gastroenteroloji branşında uzman tabip kadrosu bulunmamaktadır. Kiraz Devlet Hastanesi D rolünde 30 yataklı olarak sağlık hizmeti vermekte olup 6 branşta 5 uzman tabip, 15 tabip görev yapmaktadır. Bahse konu hastanenin beyin cerrahisi, nöroloji ile gastroenteroloji branşında uzman tabip kadrosu bulunmamaktadır. Beydağ İlçe Devlet Hastanesi E2 rolünde olup 10 yataklı olarak sağlık hizmeti vermekte olup bünyesinde 6 tabip görev yapmaktadır. Bahse konu hastanenin beyin cerrahisi, nöroloji ile gastroenteroloji branşında uzman tabip kadrosu bulunmamaktadır.

Ödemiş Devlet Hastanesi A2 rolünde 300 yataklı olarak sağlık hizmeti vermekte olup 25 branşta 81 uzman tabip, 30 tabip görev yapmaktadır. Bahse konu hastanede beyin cerrahisi ve gastroenteroloji branşında uzman hekim bulunmamakla birlikte nöroloji branşında 2 uzman tabip aktif olarak görev yapmaktadır. İzmir ilinin uzman hekim ihtiyacı, 2022 yılında yapılacak olan devlet hizmeti yükümlülüğü ve açıktan atama kuralarına başvuracak uzman sayısına bağlı olarak tamamlanmaya çalışılacaktır."

Koca'nın yanıtını değerlendiren Sertel, söz konusu ilçelerde beyin cerrahı, nöroloji ve gastroenteroloji uzmanının olmadığının doğrulandığını belirterek, aynı ilçelerde anjiyo merkezi de bulunmadığını kaydetti. Sertel, bu bölgede yaşayan ve kalp krizi geçiren vatandaşların çoğunun İzmir'e sevk edilirken ambulanslarda yaşamını kaybettiğini öne sürdü.

"EKSİKLİĞİ KABUL ETTİ"

Beş yüz binden fazla kişinin yaşadığı İzmir'in Ödemiş, Bayındır, Kiraz, Beydağ, Selçuk, Tire ve Torbalı ilçelerindeki uzman doktor eksikliğini eleştiren Sertel, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de sağlık sorununun çözüldüğünü her vesile ile övünerek anlatıyor ama Türkiye'de sağlık sorunu giderek büyüyor. İnsanlar doktor bulamıyor, hastalıklarının tedavisi için randevu alamıyor. Ameliyatlar, röntgen, MR için 6 ay, 8 ay sonrasına gün veriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya İzmir'in en güzel ilçeleri; Bayındır, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki doktor yokluğunu sorduk. Bu ilçelerdeki devlet hastanelerinde beyin cerrahisi, nöroloji ve gastroenteroloji uzmanı bulunmuyor. Ayrıca bu bölgedeki hastanelerde ne yazık ki anjiyo merkezi de yok. Bütün bunları sorduk. Gelen yanıt; "haklısın" oldu. 'Haklısın Atila Sertel' dedi Fahrettin Koca. Bölgede anjiyo merkezi yok dedi. Ödemiş'te, Bayındır'da, Kiraz'da, Selçuk'ta, Pire'de, Torbalı'da ve Beydağ'da uzman doktor olmamasını, ancak önümüzdeki yıl bu sorunu çözeceklerini vurguladı. Bu saydığım ilçelerde beyin cerrahisi, nöroloji ve gastroenteroloji uzmanı ve anjiyo merkezi de yok. Bu yaşamsal bir durumdur."

"BOŞUNA ÖVÜNMEYİN"

"Türkiye'nin üçüncü büyük kentinde doktor eksikliği sorunu yaşanıyorsa diğer illerimiz kim bilir ne haldedir" diyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel şunları söyledi:

"Sayın Bakan'a soruyorum; İzmir Türkiye'nin incisi ve en büyük kentlerimizden biri. İzmir'de dahi bu doktorlar yoksa Kars'ta, Ağrı'da yaşayanlar, Hakkari'de, Van'da, Şırnak'ta yaşayanlar ya da Anadolu'da Yozgat'ta, Sivas'ta, Amasya'da yaşayanlar, diğer kentlerimizde yaşayanların doktor bulma ihtimalleri de giderek düşmüş durumda. Sayın Fahrettin Koca, 'sağlığı düzelttim' diye boşuna övünme. Türkiye'nin üçüncü büyük kentinde uzman doktorlar yok. Sağlık konusunda büyük problemler yaşanıyor. Bu problemleri sorduk ve verilen yanıtla doğrulanmış oldu. Doğruları söylediği için teşekkür ediyorum. Çünkü bazı bakanlar biz sorduğumuzda doğruları söylemeyi bırakın yanıt dahi vermiyor. Bizim asıl teşekkürümüz Bayındır'da, Ödemiş'te, Kiraz'da, Beydağ'da, Selçuk'ta, Tire'de, Torbalı'da doktor gereksinimimizi karşıladığınız zaman olacak."

Atila Sertel\'in Soruna Yanıt Veren Bakan Koca, İzmir\'in 4 İlçesinde Beyin Cerrahı ile Nöroloji ve Gastroenteroloji Uzmanı Olmadığını Açıkladı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Atila Sertel'in Soruna Yanıt Veren Bakan Koca, İzmir'in 4 İlçesinde Beyin Cerrahı ile Nöroloji ve Gastroenteroloji Uzmanı Olmadığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement