Atila Sertel: Rtük, 1 Ocak-15 Eylül Arasında Halk Tv'ye 14 Ceza, Tele 1'e 11 Ceza, Krt'ye 5 Ceza, Fox Tv'ye 4 Ceza, Flash Haber'e 4 Ceza, Toplam 38... - Son Dakika
Güncel

Atila Sertel: Rtük, 1 Ocak-15 Eylül Arasında Halk Tv'ye 14 Ceza, Tele 1'e 11 Ceza, Krt'ye 5 Ceza, Fox Tv'ye 4 Ceza, Flash Haber'e 4 Ceza, Toplam 38...

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; RTÜK’ün tarafsız olmadığının altını çizerek “RTÜK, 1 Ocak-15 Eylül arasında Halk TV’ye 14 ceza, Tele 1’e 11 ceza, KRT’ye 5 ceza, Fox TV’ye 4 ceza, daha dün yayına giren Flash Haber’e 4 ceza, toplam 38 ceza yazdırmış. 11,5 milyon lira bu televizyonlara ödemeye mahkum ettirmeye çalışmıştır” dedi.

17.11.2022 18:21  Güncelleme: 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; "RTÜK, 1 Ocak-15 Eylül arasında Halk TV'ye 14 ceza, Tele 1'e 11 ceza, KRT'ye 5 ceza, Fox TV'ye 4 ceza, daha dün yayına giren Flash Haber'e 4 ceza, toplam 38 ceza yazdırmış. 11,5 milyon lira bu televizyonlara ödemeye mahkum ettirmeye çalışmıştır" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ona bağlı kurumların bütçesi görüşülüyor. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK'ün tarafsız olmadığını belirterek ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i istifaya davet etti. Sertel, komisyonda şöyle konuştu:

"RTÜK BAŞKANI KARARLAR ÇIKMADAN ÖNCE TWİTTER'DA İHSAS-I REY YAPMIŞTIR"

"RTÜK Başkanı'nın tamamen tarafsızlığını yitirdiğini ve bu görevi liyakatle yürütecek başka bir insana devrederek istifa etmesini istediğimi burada yüzüne karşı açıkça söylüyorum. Çünkü RTÜK Başkanı kararlar çıkmadan önce Twitter'da ihsas-ı rey yapmıştır. Kendisini arayıp bunun yanlış olduğunu yüzüne karşı söylediğimde 'Çok haklısın, sayın meslek büyüğüm. Bir daha yapmam' demişti. Ancak sonrasında öylesine kararlar aldı ve aldırdı ki eski ihsas-ı rey kararını aratan kararlardı. Örneğin Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun televizyonlarda yaptığı konuşmayı yayınladıkları gerekçesiyle televizyonlara ceza yağdırdı. Bir örnek daha vermek isterim. Bir milletvekilinin konuşması nedeniyle bir televizyonumuzun, Tele 1'in, kapatılmasına ilişkin cezasında devam etti. Bir başka örnek vermek istiyorum. Adı birtakım sıkıntılı işlere karışan iki kişinin, eski eşi tutuklanan Erzurum Milletvekili ve damadın akrabası Albayrak'la ilgili televizyonda yapılan yayına sanki mahkeme başkanıymış, hakimmiş gibi karar vererek 'Bu insanların kişiliklerini rencide etti' diye o televizyonlara ceza yazdırdı. Oysa ne Zehra Taşkesenlioğlu'nun ne Sayın Albayrak'ın, o televizyonlara, Halk TV'ye, KRT'ye, Tele 1'e hiçbir şekliyle ne tekzip ne de bir düzeltme başvurusu olmadığı halde RTÜK Başkanı kendine iş bildi. Yukarıdan aşağıya emirle bu cezayı yazdırdı.

"RTÜK, 1 OCAK-15 EYLÜL ARASINDA TOPLAM 38 CEZA YAZDIRMIŞ"

Zaten burada tarafsızlık karnesi var. RTÜK, 1 Ocak-15 Eylül arasında Halk TV'ye 14 ceza, Tele 1'e 11 ceza, KRT'ye 5 ceza, Fox TV'ye 4 ceza, daha dün yayına giren Flash Haber'e 4 ceza, toplam 38 ceza yazdırmış. 11,5 milyon lira bu televizyonlara ödemeye mahkum ettirmeye çalışmıştır. Öte yandan, iktidarı desteklediği söylenilen televizyonlardan TGRT Haber'e 1, Beyaz TV'ye 1, ATV'ye 1, ceza yazılmış, A Haber'e, Ülke TV'ye, Kanal 7'ye, TVNET'e, Akit TV'ye en ufak bir ceza yazılmamıştır.

"İNANILMAZ KÖTÜ TELEVİZYON PROGRAMLARINI GÖRMEZDEN GELEN BİR RTÜK BAŞKANI VAR"

Bakın, bugün daha yeni okudum. TV 100'ün haber bülteninde var. ATV'de yayınlanan bir programda, bahsetti ya Ebubekir Şahin, 'Türk kültürü, örf, adet geleneği' diye. Bir genç kadının evini terk ederek 15 yaşında bir çocuğun evine sığındığını, ona kaçtığını ve onunla birlikte birtakım sıkıntılı işler yaşadığını ATV ekranından Türk toplumunu izlettiren bir programa hiçbir şekilde müdahale edilmedi, edilmiyor. Türkiye'de, Türk toplumunun örf ve adet geleneklerini silkeleyen ve inanılmaz derecede kötü örneklerde bulunan ve bu sözleri burada okumaktan hicap duyarım. 'Orhan Güzel'in 16 yıldır amcasının kızıyla birlikteliği var. Ailemin bundan haberi yok. Hasan Can'ın babası öz dayısı çıktı' gibi inanılmaz kötü televizyon programlarını görmezden gelen bir RTÜK Başkanı var.

"YEREL YAYINCILARI ZORA SOKAN BİR ANLAYIŞI HALA SAVUNUYORLAR"

Ortalama aylık geliri 250 milyon TL olan ulusal yayıncılardan RTÜK'ün aylık yayın lisansı ücreti ve TÜRKSAT'ın aylık iletim ücreti, aylık reklam geliri 30 bin liranın altında olan yerel yayın kuruluşlarıyla aynı. Yerel yayıncıları zora sokan, onları antenden düşüren, onlara yayıncılık yapma hakkını kaldıran bir anlayışı hala savunuyorlar."

Atila Sertel: Rtük, 1 Ocak-15 Eylül Arasında Halk Tv\'ye 14 Ceza, Tele 1\'e 11 Ceza, Krt\'ye 5 Ceza, Fox Tv\'ye 4 Ceza, Flash Haber\'e 4 Ceza, Toplam 38...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Atila Sertel: Rtük, 1 Ocak-15 Eylül Arasında Halk Tv'ye 14 Ceza, Tele 1'e 11 Ceza, Krt'ye 5 Ceza, Fox Tv'ye 4 Ceza, Flash Haber'e 4 Ceza, Toplam 38... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement