Atilla Kavdır'ın Doktorundan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Atilla Kavdır'ın Doktorundan Açıklama

Atilla Kavdır\'ın Doktorundan Açıklama

Hayatını kaybeden Türkiye'nin ikinci çift kol nakli hastası Kavdır'ın doktoru Prof. Dr. Ömer Özkan'dan açıklama geldi.

04.05.2012 09:47  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ikinci çift kol nakli hastası Atilla Kavdır'ın hayatını kaybetmesinin ardından Kavdır'ın ameliyatını gerçekleştiren ekibin başında bulunan Tıp Fakültesi Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'dan yazılı bir açıklama geldi. Özkan, çok kısa sürede septik şoka giren ve hayatını kaybeden Kavdır'ın ailesine baş sağlığı diledi.

Atilla Kavdır'a, 21 Ocak 2012 tarihinde çift kol ve bacak nakli yapıldığının ve gelişen problem nedeniyle ameliyat sonrası erken dönemde bacağın geri alındığının hatırlatıldığı açıklamada, yoğun bakımda izlenen hastanın 25. günde tüm sistem bulguları normale dönerek serviste izleme altına alındığı ifade edildi. Günlük doğal bakım, adaptasyon, ilaç dozları ve fizik tedavileri sağlanan hastanın tamamen şifa sağlanarak haftalık kontrolleri planlanarak 69. gün taburcu edildiği bildirilen açıklamada, taburculuk sonrası hastanın yoğun ilgi ve enfeksiyon korkusunu belirtmesi üzerine fizik tedavisinin de daha kolay sağlanabileceği düşünülerek normal serviste izlenmek üzere 2 Nisan 2012 tarihinde tekrar kabul edildiği belirtildi.

Prof.Dr. Ömer Özkan imzalı açıklamada şöyle denildi: "Birkaç gün sonra hastada idrar yolu problemleri saptanmaya başlandı. İdrar akışında problem saptanan hastanın kateterizasyon sonrası idrar akımının doğal olduğunun saptanmasına rağmen problemin kaynağı erken dönemde saptanamadı. Yapılan tüm tahlilleri normal bulunan hastada ileriki dönemde idrar yollarında ancak organ nakli, kanser ve AIDS gibi hastalarda görülebilen çok nadir bir mantar enfeksiyonunun izlerine rastlandı. Yine de kültür sonuçlarında belirgin kanıtlara ulaşılamadı."

Açıklamada, buna rağmen yoğun tedaviye alınan hastada tüm taramalarda diğer vücut bölgelerinde bir anormallik saptanmadığı belirtilerek şöyle denildi: "Genel durum bozukluğu olmamasına rağmen tedavi ile uyumlu olmayan yanıtları nedeniyle yapılan tüm vücut taramaları, biyopsiler, tahlillerden de durumu açıklayacak bulgular saptanamadı. Sonuçta hastada idrar yollarında mantar enfeksiyonu ve buna bağlı sistemik etkileri düşünülerek bağışıklık sistemini baskılayan ilaçları hem kesilerek hem de gerekli düzenleme yapılarak yakın takiple yoğun antibiyoterapi başlandı. 1 Mayıs 2012 tarihinde hiç beklenmedik şekilde muhtemelen idrar yolu kateterizasyonuna bağlı ürosepsis gelişmesi üzerine ani genel durum bozukluğu nedeniyle hasta yoğun bakım servisine alındı. Çok kısa süre içerisinde septik şoka giren hasta ilk günkü yoğun desteğe bir miktar cevap verse de maalesef 4 Mayıs 2012 tarihinde yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 04.30 da hayatını kaybetmiştir. Kaybettiğimiz hastamız Atilla Kavdır'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine baş sağlığı diliyoruz."

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morgundan bugün sabah saatlerinde alınan cenaze eve götürüldü. Kavdır'ın cenazesi bugün cuma namazını müteakıben kılınacak cenaze namazından sonra Varsak Mezarlığında toprağa verilecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atilla Kavdır'ın Doktorundan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırlanan iddianamede, olayın detayları ve sanığın ifadelerine yer verildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.

  • Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
    16:34 Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkanları için eğitim düzenlendi. Eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı:
    16:33 Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı: "İstanbul İçler Acısı Bir Hale Gelmiştir"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli mitinginde Ekrem İmamoğlu dönemini eleştirerek, İstanbul'un içler acısı bir hale geldiğini söyledi. Ayrıca, depreme hazırlık için ayrılması gereken kaynakların başka amaçlar için kullanıldığını belirtti. Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'ne yönelik de eleştirilerde bulundu ve 31 Mart seçimlerinde en hayırlı kararı vereceklerini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak
    16:33 Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Basmane Çukuru'nun çözümü için önemli mesafe kat edeceklerini belirtti.


Advertisement