Atlet Pistorius Mahkemede Protezsiz Yürüdü - Son Dakika
Spor

Atlet Pistorius Mahkemede Protezsiz Yürüdü

Kız arkadaşı Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, olay anını anlatmak için protezlerini çıkartarak yürüdü.

16.06.2016 14:23  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kız arkadaşı Güney Afrikalı model Reeva Steenkamp'i öldürmekle suçlanan ve 15 senelik hapis cezası istemiyle yeniden yargılanmasına başlanan ampute atlet Oscar Pistorius'tan duruşmada protezlerini çıkarıp yürümesi istendi.

CANLI OLARAK YAYINLANDI

Hakimler ve jüri karşısında kasten öldürme için yetersiz olduğunu kanıtlamaya çalışan ampute atletten, olay anını canlandırması istendi. Yargıç, cinayetin işlendiği 14 Şubat 2013'te banyoya giderken olduğu gibi protezleri olmadan yürümesini istedi. Pistorius'un protezlerini çıkarıp yürümeye çalıştığı o anların görüntüsü, canlı yayınlandı. Pistorius'un o anlarda stresten terlediği gözlendi. Olayın yaşandığı tarihte hiçbir ruhsal sorunu olmadığı belirlenen Pistorius, ilk ifadesinde 4 el kurşun sıkarak öldürdüğü kız arkadaşının yatakta olduğunu, banyodaki kişinin de hırsız olduğunu düşündüğünü ve bu nedenle ateş ettiğini söylemişti.

KARAR TEMMUZ AYINDA

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Pretoria kentinde devam eden mahkemeden yapılan açıklamada, Pistorius hakkındaki karar tarihinin, savunmanın isteği üzerine 17 Haziran'dan 6 Temmuz'a alındığı bildirildi. Güney Afrikalı sporcu suçlu bulunması halinde 15 yıla kadar hapis cezası alacak.

NE OLMUŞTU?

Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde "dikkatsizlik sonucu öldürmekten" 5 yıl hapse mahkum edilmişti. 29 yaşındaki Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek kilitli olan tuvaletin kapısından ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu.

Güney Afrikalı paralimpik sporcunun kalan 4 yıllık cezasını amcasının evinde gözetim altında geçirmesi kararlaştırılmıştı. Güney Afrika Yargıtay Ceza Dairesi'nin, "ihmal sonucu öldürmek"ten aldığı cezayı yetersiz bulup, "öngörülen fakat planlanmayan cinayet"e dönüştürülmesine hükmettiği Pistorius hakkındaki dava, yeniden açılmıştı.

Atlet Pistorius Mahkemede Protezsiz Yürüdü

Son Dakika Spor Atlet Pistorius Mahkemede Protezsiz Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement