Atletizm Federasyonu Başkanı: "Elvan ve Gamze'ye 2 Yıl Önce Verilen Cezanın Yeni Gibi Açıklanması... - Son Dakika
Güncel

Atletizm Federasyonu Başkanı: "Elvan ve Gamze'ye 2 Yıl Önce Verilen Cezanın Yeni Gibi Açıklanması...

Atletizm Federasyonu Başkanı: "Elvan ve Gamze\'ye 2 Yıl Önce Verilen Cezanın Yeni Gibi Açıklanması...

ATLETİZM Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) Elvan ve Gamze'ye 2015 yılında verdiği ceza ve madalya iptalinin yeniymiş gibi açıklamasını manidar ve düşündürücü bulduğunu söyledi.

31.03.2017 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATLETİZM Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) Elvan ve Gamze'ye 2015 yılında verdiği ceza ve madalya iptalinin yeniymiş gibi açıklamasını manidar ve düşündürücü bulduğunu söyledi.

Federasyon Başkanı Fatih Çintimar IAAF'nin Elvan Abeylegesse ve Gamze Bulut'un madalya ve derecelerinin iptal edilmesine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Ceza işlemleri 2015 yılında gerçekleşti. Federasyon olarak uluslararası federasyondan önce biz ceza verdik. Örneğin Elvan'la ilgili cezai işlem 2015 yılının  Ocak ayında verildi.  Ağustos ayında ise onaylandı. Keza Gamze ile ilgili cezada öyle. Ancak, durup, dururken, üzerinden 2 yıl geçtikten sonra verilen bu cezaların önceki gün kamuoyuna  açıklanması  manidar geldi.  Avrupa ülkelerinin  son zamanlardaki Türkiye'ye karşı tutumunun önceden verilmiş cezaların 2 yıl sonra  gündeme gelmesini, Kros milli takımımızın Dünya Şampiyonasında bir çok Avrupa ülkesini geride bırakıp 3'üncü olmasına, Avrupa'da madalya alan tek takım olmamızın kıskançlığına bağlıyorum. Yani, bir ölçüde bu başarının örtülmesine yönelik diye düşünüyorum."

Çintimar, Türk A Milli kros takımının devşirme sporculardan oluştuğu yönündeki eleştirilere de, "Amerikan ve diğer ülke takımlarında da çok sayıda Kenyalı atlet vardı" cevabını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atletizm Federasyonu Başkanı: 'Elvan ve Gamze'ye 2 Yıl Önce Verilen Cezanın Yeni Gibi Açıklanması... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Turizm Haftası Kutlamaları
    13:02 Çanakkale'de Turizm Haftası Kutlamaları

    Çanakkale'de 48'inci Turizm Haftası kapsamında turizmciler Vali İlhami Aktaş'ı ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz ve diğer yetkililer, Vali Aktaş ile görüşerek Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Vali Aktaş, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek çalışmalarda başarılar diledi.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
    13:00 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de jandarma ekiplerinin uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde düzenlediği operasyonlarda, gözaltına alınan 7 şüpheliden 2'si tutuklandı. Yapılan aramalarda ise 31 gram bonzai maddesi, 8 sentetik hap, 2 gram metamfetamin maddesi ve 1 gram eroin maddesi ele geçirildi.

  • Bayram tatilinde 75 kişi hayatını kaybetti
    13:00 Bayram tatilinde 75 kişi hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 9 günlük tatilde meydana gelen 6 bin 350 kazada 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin yaralandığını söyledi. Yerlikaya, 26 bin 804 güvenlik personelinin görev yaptığı tatil boyunca 3 milyon 642 bin 538 denetim gerçekleştirildiğini kaydetti. Bakan Yerlikaya ayrıca, Düzce'de yapılan selektör işlemlerinin tamamının iptal edildiğini duyurdu.

  • Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı
    12:59 Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan bölgede kaçak kazı yapan 3 kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslarla birlikte çeşitli kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ancak serbest bırakıldı.

  • Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı
    12:59 Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı

    Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil yol kenarına savruldu ve alev aldı. Kazada 1 kişi yaralandı. İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • YSK, 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi
    12:58 YSK, 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yapılan itiraz başvurularını değerlendirmeye devam ediyor. Bugüne kadar 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar veren YSK, kesin seçim sonuçlarını ilan etmek için itirazları karara bağladıktan sonra açıklayacak. Yenilenmesine karar verilen yerlerde seçimler 2 Haziran'da gerçekleştirilecek.

  • Hakkari'de Kurtlar Ahıra Dadandı: 60 Hayvan Telef Oldu
    12:58 Hakkari'de Kurtlar Ahıra Dadandı: 60 Hayvan Telef Oldu

    Hakkari'nin Depin Vadisi'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan bir vatandaşın ahır olarak kullandığı mağaraya akşam saatlerinde aç kurtlar dadandı. Kurtlar, 30 keçi ve 30 oğlağı telef etti. Olayın ardından bölgeye gelen veteriner, yaralı hayvanların imha edilmesi gerektiğini belirtti.

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.


Advertisement