Ato, Ankara'yı Cannes'te Uluslararası Yatırımcılara Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Ato, Ankara'yı Cannes'te Uluslararası Yatırımcılara Tanıttı

Ato, Ankara\'yı Cannes\'te Uluslararası Yatırımcılara Tanıttı

Ankara Ticaret Odası (ATO), Fransa’nın Cannes kentinde dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM’de Ankara’yı uluslararası yatırımcılara tanıttı.

11.03.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO), Fransa'nın Cannes kentinde dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM'de Ankara'yı uluslararası yatırımcılara tanıttı.

Fransa'nın Cannes kentinde 10-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de Turkiye Pavillionu'nda Ankara projelerinin sergilendiği ATO standı, ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Ertürk ve Ankaralı işadamlarının katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın son yıllarda gerçekleştirdiği büyük çaplı projeleriyle uluslararası alanda ilgi çektiğini belirterek, "Başkentimizin güzide projelerini 93 ülkeden yatırımcının ve ziyaretçinin gezdiği, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına getirmek için öncülük etmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Ankara'nın kabuğunu kırması için uluslararası alanda tanıtılmasının şart olduğunu kaydeden Bezci, "Tanıtımın önemi yeni yeni anlaşılıyor. Biz ATO olarak 7 yıl önce 7 metrekarelik alanda tanıtım yapıyorduk. Şimdi bu alanı 170 metrekareye çıkardık ve şehrimizin önemli projelerini uluslararası arenaya taşıdık" diye konuştu.

Bezci, ATO standının açılışının ardından öğleden sonra da MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nın resmi açılışına katıldı. Bezci, törende Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım, Cannes Belediye Başkanı David Lisnard, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve MIPIM Fuarı'nın ana organizasyon şirketi ReedMidem'in CEO'su Paul Zilk'le birlikte kurdele kesti. ATO tarafından kiralanan ve Ankara'nın önemli projelerinin yer aldığı stant, açılışın ardından ziyaretçi akınına uğradı. Cannes Belediye Başkanı David Lisnard'ın Marsilya Başkonsolosu Deniz Erdoğan Barım ve Reed Midem CEO'su Paul Zilk ile birlikte ziyaret ettiği Ankara standında ATO Başkanı Bezci, tek tek projeleri anlattı ve Ankara'nın kentsel gelişimi hakkında bilgi verdi. Cannes Belediye Başkanı Lisnard, Bezci'ye Ankara'nın MIPIM'de yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ATO'nun Ankara standı yabancı ziyaretçilerin yanı sıra Türkiye Pavillionu'nda yer alan illerin temsilcileri tarafından da büyük beğeni gördü. Ankara standını ziyaret eden TOKİ Başkanı Ergun Turan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve Balıkesir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'a ATO standında yer alan projeler hakkında ATO Başkanı Bezci tarafından bilgi verildi.

ANKARA PROJELERİ ATO STANDINDA

Stantta Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ANKAPARK'ın 30 metrekarelik, ATO'nun da hissedarı olduğu ve Akyurt'ta yapımı planlanan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi'nin 15 metrekarelik, PODİUMAVM'nin 8 metrekarelik, Otomobil Ticaret ve Yaşam Merkezi Projesi'nin (OTONOMİ) 3 metrekarelik maketleri sergileniyor. Başkentin turizm potansiyelini artırması beklenen ve Avrupa'nın en büyük tema parkı olma özelliği taşıyan ANKAPARK, Ankara için açılan bölümün en dikkati çeken projelerinden oldu. ANKAPARK, 100 bin metrekare kapalı alan, 1 milyon 100 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1 milyon 200 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Parkta, bin 217 adet küçüklü büyüklü oyuncak yer alıyor.

Esenboğa yolu üzerinde yaklaşık 375 bin metrekare alan üzerine inşa edilen OTONOMİ ise, Ankara'nın tanıtımından öne çıkan bir başka proje olarak dikkati çekti. Kent içinde çeşitli alanlarda dağınık halde bulunan ikinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınması ihtiyacı üzerine geliştirilen proje, bünyesinde barındırdığı otomotiv odaklı ticaret, donatı alanları ve karma fonksiyonlu işlevleri ile Başkentlilere ve Türkiye'ye kazandırılacak önemli projelerden birini oluşturuyor.

Akyurt'a yapılacak Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin 100 bin metrekare kapalı alanı bulunacak. Merkezin 50 bin metrekarelik kısmı sergi amaçlı kullanılacak. Proje içerisinde çeşitli sosyal donatılar yer alacak. Merkezin açık fuar alanı büyüklüğü ise 120 bin metrekareyi buluyor. Temel kazısı bitmek üzere olan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, toplam 592 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak.

ATO standında yer alan bir diğer proje de Yenimahalle'de inşa edilen Podium Alışveriş Merkezi. 81 milyon euroluk bir yatırım olan Podium Alışveriş Merkezi, 172 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa ediliyor.

MIPIM Fuarı süresince Ankara standında ATO tarafından yaptırılan "TheHeart of Anatolia" başlıklı Ankara Şehir Rehberi (Ankara City Guide) dağıtılıyor. Ankara'nın tarihi ve turistik yerleri hakkında kısa tanıtım yazılarıyla fotoğrafların yer aldığı şehir rehberi, Ankara Shopping Fest reklamının yer aldığı özel dizayn kutularla ziyaretçilere hediye ediliyor. Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl 26. kez gerçekleştiriliyor. Fransa Cannes'deki 19 bin 400 metrekarelik fuar alanında kurulan MIPIM Fuarı'nda 4 bin 500 yatırımcı yer alıyor. Fuarda 3 bin 200 üst düzey yönetici, 3 bin 700 proje geliştiricisi, bin 600 mimar, 3 bin 200 CEO ve yönetim kurulu başkanı biraraya geliyor. Fuarı 93 ülkeden 21 binin üzerinde kişi ziyaret ediyor. MIPIM katılımcılarına büyük yatırımların ve global fonların buluştuğu bir yatırım ve ticaret ortamı sunuyor. Aklaş A.Ş'nin Türkiye temsilciliğini yaptığı fuarın ana organizatörü ise Reed Midem şirketi.

İstanbul, Ankara, Antalya ve Balıkesir gibi şehirlerin katıldığı fuarda Türkiye bin 200 metrekarenin üzerinde bir alanda ziyaretçilerle buluşuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ato, Ankara'yı Cannes'te Uluslararası Yatırımcılara Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement