Atölyeye Çevirdiği Samanlıkta Yaptığı Resimleri Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Atölyeye Çevirdiği Samanlıkta Yaptığı Resimleri Sergiledi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sergiden detaylar Mevlan Acar ile röportaj Hizan Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kuzu ile röportaj Atölyeye çevirdiği samanlıkta yaptığı resimleri sergiledi Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde samanlığı resim atölyesine dönüştüren Mevlan Acar, yağlı boya tablolarını sergileyerek, hayalini gerçekleştirdi Acar: "Tek hayalim resim sergisi açmaktı.

22.05.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sergiden detaylar

Mevlan Acar ile röportaj

Hizan Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kuzu ile röportaj Atölyeye çevirdiği samanlıkta yaptığı resimleri sergiledi

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde samanlığı resim atölyesine dönüştüren Mevlan Acar, yağlı boya tablolarını sergileyerek, hayalini gerçekleştirdi

Acar: "Tek hayalim resim sergisi açmaktı. Samanlıkta hayallerimi çiziyordum. Burada eserlerimin sergilenmesinden dolayı çok mutluyum"

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde atölyeye çevirdiği samanlıkta resim yapan Mevlan Acar (21), hayalini kurduğu sergiyi açarak sanatseverlerin beğenisine sundu.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversite okuyamayan ve ressamlığa ilgi duyan Acar, köyde atölyeye çevirdiği samanlıkta yaptığı eserleri, Tatvan ilçe merkezindeki bir alışveriş merkezinde sergilemeye başladı.

Hizan Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kuzu, genç ressam Acar'ın haberini okuduktan sonra yardım etmek amacıyla Hizan Kaymakamlığının talimatıyla harekete geçtiklerini bildirdi.

Merkez bünyesinde Acar'a resim atölyesi açtıklarını da ifade eden Kuzu, "Bingöl Güzel Sanatlar Lisesini bitirdikten sonra maddi imkansızlıklardan dolayı üniversiteye devam edemiyor. Gayda köyünde kendi çabalarıyla samanlıkta resimlerini çizmeye çalışıyordu. Acar'ın en büyük hayallerinden biri resim sergisi açmaktı. Şu ana kadar yaptığı resimleri Tatvan'da bir alışveriş merkezinde resimlerini sergileme imkanı buldu. Umarım Acar'ın bundan sonra önü açılmış olur, İnşallah onu farklı yerlerde görürüz." diye konuştu.

Kuzu, Acar'ın bugünlere gelmesi ve sürecin ilerlemesinde Anadolu Ajansının yaptığı haberlerin büyük katkısı olduğunu da söyledi.

Sergide 50 eserine yer verdi

Samanlıkta hayallerini çizdiğini belirten Acar ise yaptığı tabloların sergilenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bingöl Güzel Sanatlar Lisesinden 2013 yılında mezun oldum. Samanlıkta resim yapmaya başladım. Anadolu Ajansı bir haberimi yaptı. Hizan Kaymakamlığı ve Gençlik Merkezi haberimi okuduktan sonra bana yardım elini uzattı. Şimdi Hizan Kaymakamlığı sayesinde sergimi açtım. Sergimizde yağlı boya, ebru sanatı, portre ve manzaradan oluşan 50 tablo eserimiz var. Ayrıca grafik çalışmalarım da var. Ebru sanatı üzerinde hat çalışmasını da yapıyorum."

Samanlıkta yaptığı eserlere bir yılını verdiğini anımsatan Acar, "Bundan sonra daha büyük hayallerim olabilir. Tabii ki de sergimi ziyaret eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın destekleriyle. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Atölyeye Çevirdiği Samanlıkta Yaptığı Resimleri Sergiledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atölyeye Çevirdiği Samanlıkta Yaptığı Resimleri Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement