ATP GSYO'dan Tıkla Gelsin'e stratejik yatırım - Son Dakika
Güncel

ATP GSYO'dan Tıkla Gelsin'e stratejik yatırım

ATP GSYO\'dan Tıkla Gelsin\'e stratejik yatırım

Ata Holding bünyesinde yer alan ATP, büyüme vizyonuyla stratejik aksiyonlar almaya devam ediyor. Son yatırım alan firma ise Tıkla Gelsin oldu.

18.05.2022 14:36  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ata Holding bünyesinde yer alan ATP, büyüme vizyonuyla stratejik aksiyonlar almaya devam ediyor. Küresel piyasalara kurumsal yazılım ve altyapı çözümleri sunan yenilikçi teknoloji şirketi bir süre önce, global potansiyeli olan ve kendisi için gelişim fırsatı taşıyan bir Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (GSYO) kurduğunu duyurmuştu.

İlgili dönemde 25 milyon TL kaynak ayrıldığı da açıklanan ATP GSYO, ilk stratejik yatırımını TFI TAB Gıda Yatırımları Anonim Şirketi'nin sahibi olduğu "Tıkla Gelsin" ile gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar…

Tıkla Gelsin değeri ile dikkat çekiyor

Türkiye'deki tanınan yemek siparişi platformlarından Tıkla Gelsin, mobil uygulaması, internet sitesi (www.tiklagelsin.com), stratejik konumu ve ölçeklenebilir operasyonel yapısı ile dikkat çekiyor. ATP GSYO, gösterdiği başarılı performansla yaklaşık 750 milyon liralık değere ulaşan Tıkla Gelsin'in yüzde 1'lik payının satın alınması yoluyla 7 milyon 130 bin liralık yatırım gerçekleştirdi.

Türk Telekom Opera Salonu'nda gala gecesine özel performans

ATP GSYO ayrıca, Tıkla Gelsin'in geri kalan yüzde 99 oranındaki payını kendisine 18 ay süresince satın alma imkanı sunan opsiyon hakkı için 10 milyon liralık bir ödeme daha yaptı. ATP GSYO bu önemli hamle ile sektörde söz sahibi olmayı amaçlayan kurumsal bir yatırımcı olduğunu ortaya koyuyor.

ATP GSYO'dan Tıkla Gelsin'e stratejik yatırım

ATP GSYO Yönetim Kurulu Başkanı ve TFI TAB Gıda Yatırımları CEO'su Korhan Kurdoğlu, yatırım gündemi kapsamında yaptığı açıklamada, ATP olarak yatırımcıların beklentilerini karşılayacak çok farklı bir kulvara girdiklerini belirterek, "Bundan böyle ATP teknolojiye öncülük eden bir kurum olarak girişimcileri yeni alanlarda yönlendiren bir markaya evirilecek. Başarısını hızlandıracak.

Bu amaçla bir süre önce ATP GSYO'yu kurduk. ATP GSYO ile bizim için stratejik öneme sahip yenilikçi teknolojilere yatırım yapmak önceliğimiz olacak. Robotik teknolojileri, yapay zeka, yenilikçi restoran çözümleri ve ekosistemiz içerisinde değer yaratacak girişimlere yatırım yapacağız. Bu vizyon doğrultudaki ilk hamlemizi TFI TAB Gıda Yatırımları Anonim Şirketi'nin sahibi olduğu "Tıkla Gelsin" ile yaptık.

Tıkla Gelsin ile çok değerli, çok yüksek potansiyeli olan, kendisini ispatlamış ve rekabetçi bir markaya yatırım yapıyoruz. Tıkla Gelsin operasyonel olgunluğa erişmiş bir organizasyon ve para kazanan bir şirket. Tüm yönleriyle yatırımcıların beklentilerini karşılayan bir yatırım. Elinde kendisini rakiplerinden ayrıştıran güçlü bir teknoloji platformu bulunuyor.

Sahip olduğu kaynaklar, operasyonel olarak verimli yapısı, teknolojiyi etkin kullanma becerisi ve sahip olduğu yenilikçi çözümlerle yaklaşık 750M?'lik değere ulaşmış durumda. ATP GSYO, Tıkla Gelsin'i yeni markaları da dahil ederek daha rekabetçi ve çekici hale getirecek ve markayı global pazarlara açacak. Bu noktada, yurtdışında TAB ekosistemi ilk etapta odaklanabileceğimiz pazarlar.

Zenia ile QSR tarafında yaptığımız temaslarda TıklaGelsin teknolojisine olan talebi de görmekteyiz. Potansiyel olarak gidebileceğimiz çok sayıda pazar bulunuyor. Özetle, ATP GSYO'nun sahip olduğu BT tecrübesi ve sağlayacağı stratejik destekle Tıkla Gelsin'i beklentileri aşan bir yatırıma dönüştürmeyi planlıyoruz", dedi.

Sektörde söz sahibi olan kurumsal bir yatırımcı olmak hedefindeyiz

ATP Genel Müdürü ve ATP GSYO Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Cinali ise ATP olarak finans ve konuk ağırlama sektörlerinde lider markalara sahip, yurtdışına açılmış, güçlü çözüm, hizmet, iş modeli, küresel referans ve finansallara sahip, nitelikli ARGE yapan bir B2B teknoloji şirketinin gücünü alan kurumsal bir marka olduklarına dikkat çekerek, "ATP GSYO ile bizim için stratejik öneme sahip ekosistemlere yönelik yenilikçi teknoloji çözümleri sunan potansiyel sahibi girişimlere yatırım yapmak, kurumsal girişim sermayesi sağlamak ve büyümelerine destek olmayı amaçlıyoruz.

Bu doğrultudaki ilk stratejik yatırımımızı "Tıkla Gelsin" ile gerçekleştirdik. Bu yatırımla sektörde söz sahibi olmayı amaçlayan kurumsal bir yatırımcı olduğumuzu ortaya koyduk. Tıkla Gelsin'e kazandırdığımız değerin bizim hisse performansımıza da orta ve uzun dönemde kayda değer etkileri olacağını öngörüyorum.

Hedefimiz en kısa zamanda çoklu marka ortamını hızlandırmak ve şirketi büyütmek olacaktır. Yurtiçinde ve dışında benzer iş modelleri bulunuyor ve milyarlarca dolarlık değerlemeler alıyorlar. Özetle buradaki potansiyel çok yüksek ve opsiyon hakkımız odağında nitelikli yatırımcıların da bu fırsatı paylaşmak isteyeceklerini düşünüyoruz. Tıkla Gelsin'in sahip olduğu teknoloji portföyü ve dikey know-how'ından ATP'nin global pazarlama anlamında faydalanacağına inanıyorum", dedi.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel ATP GSYO'dan Tıkla Gelsin'e stratejik yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement