Atso Başkanı Çetin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Atso Başkanı Çetin Açıklaması

Atso Başkanı Çetin Açıklaması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya gibi Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olan bir kentte "temalı sokak"lara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

27.03.2017 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya gibi Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olan bir kentte "temalı sokak"lara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Antalya Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Sayim Koçak ve heyetini kabul eden Çetin, ATSO olarak kent merkezindeki eski hizmet binası yerine Antalya Kültür Sanat'ı inşa ederek kente çağdaş bir yapı kazandırdıklarını anlattı.

Kent merkezinde turistlerin önünde fotoğraf çektirdiği bir kültür-sanat merkezi açtıklarını ifade eden Çetin, "Amacımız kent merkezinde estetik ve kültürel bir dönüşüm başlatmaktı. Tüm esnafın Antalya Kültür Sanat'a destek olması gerekiyor. Picasso, Andy Warhol gibi dünya çapında sanatçıların eserlerini Antalya'ya getirdik. Bir buçuk yılda sergileri görmeye 30 binin üzerinde sanatsever geldi. Bunların 3 bine yakını yabancı turistler. Hedefimiz yılda 100 bin kişiyi Antalya Kültür Sanat'a çekebilmek. Bunu başarırsak, hiç kuşkunuz olmasın bölgedeki esnafımız da bu hareketlilikten pay alacaktır. Antalya Kültür Sanat'a sahip çıkın. Tüm esnafımızı müşterileriyle birlikte sergileri görmeye davet ediyorum." diye konuştu.

ATSO'nun geçen yaz kent merkezini canlandırmak ve özellikle de küçük esnafa katkı sağlamak için ilk kez Alışveriş Festivali düzenlediğini belirten ATSO Başkanı Çetin, esnafın yeterli ilgiyi göstermemesinden yakındı.

Kent merkezinde estetik bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çetin, "Antalya'da mutlaka temalı sokaklara ihtiyaç var." dedi.

Sinan Mahallesi esnafının proje hazırlaması halinde destek vermeye hazır olduklarını vurgulayan Çetin, şunları dile getirdi:

"Turist kent merkezine gelmiyor diye yakınıyoruz ama turisti çekmek için bir çalışma yapmıyoruz. Esnaf da bu konuda üzerine düşeni yapmalı, elini taşın altına koymalı. Sinan Mahallesi Antalya'da ticaretin başladığı, esnafın yoğun olduğu bir bölge. Dernek olarak cephe düzenlemeleri konusundaki çalışmalarınızı biliyorum. Buna ilaveten bazı sokaklar, çeşitli temalar belirlenerek görsel anlamda cazibe sokakları haline getirilebilir. Böyle bir proje hazırlarsanız biz elimizden gelen desteği sağlarız."

Çetin, önümüzdeki günlerde tekstil sektörüne yönelik olarak vitrin yarışması düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Antalya Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Sayim Koçak da çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sinan Mahallesi'nin Antalya'nın altyapısı tamamlanmış ilk mahallesi olduğunu belirten Sayim, "Bölgede 800 civarında esnaf var. Altyapımız tamamlandı ama üstyapıda makyaja ihtiyacımız var. Temalı bir proje uygulamak istiyoruz. Yerel yönetimlerle görüşmelerimiz sürüyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atso Başkanı Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement