Atso Heyetinin Tokyo Ziyareti - Son Dakika
Ekonomi

Atso Heyetinin Tokyo Ziyareti

Ekonomi Bakanlığının "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi" (UR-GE) projesi kapsamında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasından (ATSO) bir heyet, Japonya'nın başkenti Tokyo'yu ziyaret etti.

14.03.2017 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanlığının "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi" (UR-GE) projesi kapsamında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasından (ATSO) bir heyet, Japonya'nın başkenti Tokyo'yu ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "ATSO Gıda Kümesi"ndeki katılımcı 8 firma, Tokyo-Chiba kentinde bu sene 42'incisi düzenlenen "FOODEX 2017 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı"nda stant açtı.

Uzakdoğu pazarındaki alıcılar, distribütörler ve toptancılarla buluşan Antalya heyeti, fuar süresince ürünlerini sergilediler, görüşmeler yaparak iş bağlantıları kurdular.

Heyet, program kapsamında ayrıca Tokyo gıda pazarında faaliyet gösteren çeşitli perakende zincirlerini ziyaret ederek, ürünler ve fiyatlarla ilgili yerinde gözlem imkanı buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, program kapsamında Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç'i de ziyaret ettiklerini belirtti.

Tokyo Ticaret ve Sanayi Odası'nda da bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Erkan, görüşmede karşılıklı işbirliği imkanlarının değerlendirildiğini ifade etti.

"Çalışmalar, firmaların ihracat rakamlarına yansıyor"

ATSO Başkanı Davut Çetin ise ATSO Gıda Kümesi'nin altıncı yurt dışı pazarlama programını da başarı ile tamamlayarak yurda döndüğünü bildirdi.

Firmaların, UR-GE projeleriyle uluslararası pazarlara açıldığını ve ihracatı artırdıklarını dile getiren Çetin, "Firmalarımız 'birlikten kuvvet doğar' mantığıyla küme yapısı ve odamızın kurumsal gücüyle yurt dışı pazarlarda yeni fırsatlar yakalıyor. ATSO Gıda Kümesi, 2015'den bu yana dünya gıda pazarındaki sektörün en önemli fuarlarına katılarak, gelişmeleri yakından takip ediyor. Katılımcı firmalarımız farklı coğrafyalarda gördükleri ve öğrendiklerini birlikte yorumlayıp şirketlerinin vizyonlarını geliştiriyor. Yaptığımız bu çalışmaların, firmaların ihracat rakamlarına yansıdığını görüyoruz. Bu sonuçlar bizleri son derece mutlu ediyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Atso Heyetinin Tokyo Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement