Atso'nun Yeni Hükümetten Beklentisi - Son Dakika
Yerel

Atso'nun Yeni Hükümetten Beklentisi

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (Atso) Başkanı Latif Tosunoğlu, Yeni Hükümetten Bölgesel Teşvik Yasası'nın Biran Önce Çıkarılmasını Beklediklerini Söyledi.

07.08.2007 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, yeni hükümetten Bölgesel Teşvik Yasası'nın biran önce çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

Bölgesel olarak mevcut bir teşvik yasasının var olduğunu ancak 9 ilin kısmen yararlandığını hatırlatan ATSO Başkanı Latif Tosunoğlu, "Bizim ilimizi bu teşvik kapsamından çıkarsınlar. Bu mantıkla yararlanamadık, bir çivi çakamadık. Sebebi ise bizim gibi 16 il var bölgesel teşvik olması gereken. Kalkınmada öncelikli iller. Bu bölgede ne yetişiyorsa o anlamda teşvik yasasını çıkarması lazım. Çıkarılmış ve mevcuttaki yasa bölgesel ve sektörel olması gerekirken Düzce'ye de teşvik aynı, Malatya'ya da aynı,

Ardahan'a da. Bölgesel ve sektörel alanda teşvik istiyoruz. Ardahan'a pamuk yetiştirmek için teşvik istemiyoruz" dedi.

Bölgesel ve sektörel alanlarda olabilecek teşvikler istediklerini söyleyen Tosunoğlu, "Ardahan'da özellikle hayvancılık, sınır ticareti, kış turizmi gibi alanlarda bölgesel teşvik yasasının çıkarılmasını istiyoruz. Bunu isterken aynı zamanda hükümetinde işini kolaylaştırıyoruz. Bunlar olursa halkımızın göç etmesini de engellemiş oluruz. Türkgözü Sınır Kapısı ile Türkiye'yi Kafkas ülkelerine bağlayan bir Ilgar Dağı'nın yolu yapılmamışken her bölgede duble yollar yapılıyorsa, insanlar aç ve susuz ise tabii

ki karnını doyurmak için metropol kentlere göç edecektir. Bunlara hükümetin kafa yorması ve acilen bölgesel teşvik yasasının çıkarılması gerekiyor" diye konuştu.

(AT-İRT-OMR-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atso'nun Yeni Hükümetten Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement