AÜ HASTANESİ'NE TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN HASTA GELİYOR - Son Dakika
Güncel

AÜ HASTANESİ'NE TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN HASTA GELİYOR

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Hastanesi'nde tedavi gören Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği Servisi'nde yatan 28 çocukla tek tek sohbet edip hediyeler dağıttı.

09.11.2022 12:30  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Hastanesi'nde tedavi gören Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği Servisi'nde yatan 28 çocukla tek tek sohbet edip hediyeler dağıttı. Prof. Dr. Özkan, Profile baktığımızda, Türkiye'nin dört bir yanından hasta vardı. Bu da özellikle bizi çok gururlandırdı dedi.

Lösemili Çocuklar Haftası ve Organ Bağışı ve Nakli Haftası nedeniyle AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Hastanesi'nde tedavi gören çocukları ziyaret etti. Çocuklarla odalarında tek tek sohbet eden Prof. Dr. Özkan, hediyeler dağıttı. Çocukların aileleriyle de sohbet eden Prof. Dr. Özlenen Özkan, doktorlardan çocukların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında DHA'ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Özkan, AÜ Hastanesi'nin çocuk hematoloji ve onkoloji kliniğindeki başarısını anlattı. Her yıl yüzlerce çocuğun tedavisinin yapıldığını belirten Prof. Dr. Özkan, sadece Antalya'dan değil, Türkiye'nin dört bir köşesinden tedavi olmak için gelenler olduğunu söyledi.

'BAŞARI ORANLARININ YÜKSEK OLMASI BİZİ MUTLU ETTİ'

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği'nde tedavi gören 28 çocuk olduğunu anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, bazı çocukların tedavisine yeni başlandığını, bazılarının yeni tanı alarak tedavisine devam ettiğini söyledi. Tedavi gören çocuklar için anneleri başta olmak üzere ailelerinin yanında olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özlenen Özkan, Burası onlar için bir umut. Tanı koyarak geliyorlar buraya ama burası olmazsa tedavileri elbette olmayacak. Burası çok güzel bir hastane. Hasta yakınlarına herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduğumda, herkes çok mutlu olduğunu ifade etti. Bu çok önemli. Hocalarımızla konuştuğumuzda ise başarı oranlarının çok yüksek olması bizi çok mutlu etti. Bu hem Türk tıbbı, hem de Akdeniz Üniversitesi için çok kıymetli. Profile baktığımızda, Türkiye'nin dört bir yanından hasta vardı. Bu da özellikle bizi çok gururlandırdı. Güzel ve en modern tedaviler yapılıyor. Ama önemli olan bunu şefkatle verebilmek. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz dedi.

'BURADA YATAN HASTALARIMIZ, BUZ DAĞININ GÖRÜNEN KISMI'

AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alphan Küpesiz ise çocukların sağlık durumları hakkında bilgilendirmede bulundu. Prof. Dr. Küpesiz, Lösemi nadir görülen bir kan kanserlerinden biri olsa da çocuklarımızın tedavisi için hastanelere yatması gerekiyor. Kanser tedavisi gören 28 hastamız var. Kimisinin tedavisi devam ediyor, kimisinin tedavisinin başındayız kimisinin ise tedavinin sonuna gelmiş durumdayız. Eski ilik nakli yaptığımız ve başarılı olduğumuz çok sayıda hastamız var. Burada yatan hastalarımız buz dağının görünen yüzü. Tedavisi bitmiş ve şu an hayata karışmış çocuk sahibi, iş sahibi ve meslek sahibi yüzlerce hastamız var. Biz sadece Antalya'dan hasta kabul etmiyoruz. Ülkenin değişik yerlerinden hastalar bizi tercih ederek gelmek istiyor. Yatak sayımız doğrultusunda onları kabul ederek, hem tedavilerini hem de kemik iliği nakillerini yapıp tekrar memleketlerine gönderiyoruz diye konuştu.

Tedavi gören çocuk hastalar için 2 tür bağış çağrısında bulunan Prof. Dr. Alphan Küpesiz, Mutlaka düzenli kan bağışında bulunalım. Çünkü lösemili hastalarımızın dönem dönem kana ihtiyacı var. Kemik iliği vericisi donörü adayı olmalarını isterim. Hem Akdeniz Üniversitesi hem de ülke olarak kemik iliği nakillerinde oldukça iyi durumlara geldik. Kemik iliği vericisi bulmakta bazen zorluk yaşayabiliyoruz. Bir verici bulamadığımız hastalar kemoterapilerine devam etmek zorunda kalabiliyor. Eğer vericilerimiz olursa bu hastalara da nakil yapıp, daha yüksek başarıları yakalayabiliriz dedi.

AÜ HASTANESİ\'NE TÜRKİYE\'NİN DÖRT BİR YANINDAN HASTA GELİYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AÜ HASTANESİ'NE TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN HASTA GELİYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement