Av Sezonu Bitti, Balıkçıların Ağ Mesaisi Başladı - Son Dakika
Güncel

Av Sezonu Bitti, Balıkçıların Ağ Mesaisi Başladı

Av Sezonu Bitti, Balıkçıların Ağ Mesaisi Başladı

Büyük tekne balıkçıları için 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından, balıkçılar ağ ve teknelerini yeni sezona hazırlamaya başladı.

02.05.2017 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük tekne balıkçıları için 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından, balıkçılar ağ ve teknelerini yeni sezona hazırlamaya başladı.

Trol ve gırgır ağlarıyla avlanan büyük tekne balıkçılarının av yasağı 15 Nisan'da başladı. Yasağın ardından, Tekirdağlı balıkçılar da teknelerini tadilat için tersanelere gönderdi. Öte yandan, balıkçı barınaklarında yeni sezon için ağlarının bakımlarını yapmaya başlayan tayfaların ağ mesaisi 1 Eylül'e kadar sürecek.

Tekirdağ Balıkçı Barınağında ekibiyle beraber ağlarının bakımına başlayan Kaptan İdris Şeremet, umutla yeni sezona hazırlığa başladıklarını anlatarak, "Her sene hiç ümidimizi kaybetmeden, heyecanımız azalmadan, daha büyük bir tempoyla devam ediyoruz. Av sezonu bitti, yasak başladı, yine tadilat işleri, ağ işlerine başladık. Geminin bakımı var, tersaneye gönderdik, burada da ağların hazırlıklarını yapıyoruz. Gene ümitli ve heyecanlıyız" dedi.

"Önümüzdeki sezon bereketli olacak"

Kaptan İdris Şeremet, denizlerin gelecek sezonda bu yıl olduğu gibi bereketli olacağını belirterek, "Denizde bereketli balık gözüküyor, ince balık var, çok yavru var. Yavrunun çok olması demek, denizlerimizin 1 Eylül'de bereketli olacağı anlamına gelir. Küçük tekne balıkçılarına soruyoruz, her tarafta küçük balık olduğunu söylüyorlar. Bunlar güzel işaretler bizim için. Daha da çok bizi heyecanlandırıyor. En iyi şekilde, en hızlı şekilde, güzel bir tempoda yeni sezonumuza hazırlık yapıyoruz, 'vira bismillah' demek için" diye konuştu.

Ağ bakım işlerinin 4 ay boyunca devam edeceğini kaydeden Şeremet, "Denizde batık gemiler olsun, kayalıklar ve yunus balıkları ağlarımızı çok yıpratıyorlar. Ağ işi biraz uzun sürüyor" ifadelerini kullandı.

Şeremet, ağ bakımını tamamlamak için, Bartın, Ordu, Samsun, Trabzon'dan birçok personel geldiğini, ağ onarımlarının ardından geminin de gelmesiyle son hazırlıklar yapılarak 1 Eylül'de bereket için kurban kesip denize açılacaklarını kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Av Sezonu Bitti, Balıkçıların Ağ Mesaisi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement