Avangardın Yeni Yerine Doğru - Son Dakika
Güncel

Avangardın Yeni Yerine Doğru

Sıcak Nal, edebiyatta yeni olanı, deneyselliği, merkezin dışını tararken bu kez de avangardın peşine düşüyor.

29.09.2011 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erken dönem avangardlarından 1960'ların neo-avangardlarına ve bugün avangardın hallerine uzanan bir yolculuğa çıkarıyor okuru. Dosyada, Peter Wollen ve Gary Indiana'nın Kathy Acker'ı tartışan yazılarına Acker'ın kısa bir öyküsü eşlik ederken, Kerem Savaş müzikte "witch-house"a, Hal Foster "Ed Ruscha"nın sanatına, Gökhan Birdal Rus sanat kolektifi Voyna'nın provokatif sanat eylemliliğine, Gülseli İnal sanatın sonsuzluğuna, John A. Walker sanat ve anarşizm arasındaki ilişkiye bakıyor derinlemesine. Dosyada ayrıca Alara Kuset'in "Underground Poetix" dergisi ile söyleşisi yer alıyor.

Bu sayının sürprizlerinden birisi de, Hakan Atay'ın hazırladığı Fernando Pessoa sayfaları. Pessoa'nın kendi adıyla yayımladığı "Eğik Yağmur" şiiri mercek altına alınıyor. "Takip" sayfalarında albüm, kitap, etkinlik takibi dışında, bir ilk olarak "video oyunları" da takibimize takıldı. Mehmet Kahraman, "Silent hill Downpour", "Mafia II", "PES 2012" ve "Max Payne-3" oyunlarını yazdı.

Anita Sezgener'in Lavinia Greenlaw'dan çevirdiği şiir ve "Sıcak Nal" öykü kitapları arasına "Deli Heybesi"yle katılan Umut Y. Karaoğlu'yla Ceren Yartan yaptığı söyleşinin de yer aldığı bu sayının öykücüleri ise Kathy Acker, Demet Çaltepe, Serdar Koçak, Oktay Orhun, Tarık Günersel, Faruk Ulay, Doruk Cansev, Randa Jarrar, Can Özoğuz, Şengül Can, Bade Osma Erbayav, Mehmet Fatih Özbey, Can Semercioğlu, Deniz Ayyıldız, Kaya Tanış.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avangardın Yeni Yerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement