Avcılar Bu Sefer Avlamak İçin Değil, Yemlemek İçin Dağlarda - Son Dakika
Güncel

Avcılar Bu Sefer Avlamak İçin Değil, Yemlemek İçin Dağlarda

Avcılar Bu Sefer Avlamak İçin Değil, Yemlemek İçin Dağlarda

Giresun’un Bulancak ve Piraziz ilçesinde avcılar bu sefer avlamak için değil yaban hayvanlarını yemlemek için yollara düştüler.

29.01.2016 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Bulancak ve Piraziz ilçesinde avcılar bu sefer avlamak için değil yaban hayvanlarını yemlemek için yollara düştüler.

Giresun'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından yüksek kesimlerde 2 metreyi aşan kar kalınlığından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için sahil kesimi ve sahile yakın köylere Bulancak Avcılar ve Doğayı Sevenler Gençlik Spor Kulübü Derneği üyeleri tarafından yemleme yapıldı.

Bulancak ve Piraziz ilçesinde yaklaşık 400 kilo kuş yemi ve 200 adet ekmeği hayvanlara bırakan avcılara Piraziz Kaymakamı Hamit Genç de katılarak yaban hayvanları için yemleme yaptı.

Dernek Başkanı Enver Akkaya, karın çok yağdığı dönemlerde hayvanların aç kaldığını ve hayvanların mağdur olmaması için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Akkaya, "Bugün burada buğday ve ekmek veriyoruz buğday için kuşlar, serçeler, karatavuklar, martılar ve kargalar için atıyoruz ekmekleri ise köpek, çakal ve tilkiler için bırakıyoruz" dedi.

"Bu etkinliğin Türkiye genelinde yayılmasını arzu ediyoruz" diyen derneğin yönetim kurulu üyesi emekli Astsubay Eyüp Telli, "Bu sene yaptığımız bu ikinci etkinliğimiz. Bölgemizde kış şartları bu sene çok çetin geçti ve bu sebeple hayvanların aç kaldığını gözlemledik. Hayvanların daha sık yaşadığı yüksek kesimlere de yiyecek sıkıntısı yaşayan hayvanlar sahil kesimine doğru akın etmekteler ama sahil kesiminde karla kaplanınca hayvanlar aç kalmakta. Bu etkinliğimizi onları yemlemek için yaptık başkanımızın önderliğinde" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avcılar Bu Sefer Avlamak İçin Değil, Yemlemek İçin Dağlarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement