Avcılar'da çatlaklar olan binada mühendisler incelemesini tamamladı - Son Dakika
Güncel

Avcılar'da çatlaklar olan binada mühendisler incelemesini tamamladı

Avcılar\'da çatlaklar olan binada mühendisler incelemesini tamamladı

İZMİR Seferihisar açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'da binasında daha önceden çatlaklar olan vatandaşlar, panikleyerek durumu belediye ekiplerine bildirdi.

30.10.2020 20:12  Güncelleme: 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İZMİR Seferihisar açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'da binasında daha önceden çatlaklar olan vatandaşlar, panikleyerek durumu belediye ekiplerine bildirdi. Yapılan incelemelerde çatlakların depremden önce olduğu, binada oturmaya engel bir durumun olmadığı tespit edildi.

İzmir Seferihisar açıklarında saat 14.51 sıralarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi. Avcılar Ambarlı Mahallesi Yavuz Sokak'ta yaşadıkları binada çatlaklar olan vatandaşlar, panikleyerek durumu belediye ekiplerine bildirdi. Çatlaklar olan binayı incelemek üzere Avcılar Belediyesi'ne bağlı ekipler ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisleri olay yerine sevk edildi. Öte yandan, Avcılar Kaymakamı Kemal İnan ve Belediye Başkanı Turan Hançerli de deprem sebebiyle çatlakların olduğu iddia edilen binanın bulunduğu sokağa geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı mühendisler, binada yaptıkları incelemelerde çatlakların depremden önce olduğunu, binada oturmaya engel bir durumun bulunmadığını belirledi.

"DEPREM KAYNAKLI HERHANGİ BİR ÇATLAK OLUŞMADI"

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, "İzmir'de Seferihisar açıklarında 6.6 şiddetinde büyük üzüntü duyduğumuz bir deprem meydana geldi. Bunun Avcılar'a tesir ettiği, bir binanın zarar gördüğü ve boşaltıldığı yönünde basında haberler çıktı. Sayın Valimizin talimatıyla belediye ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendislerimiz gelip gerekli incelemeyi binada yaptılar. Yapılan incelemelerde binada, depremden kaynaklı herhangi bir çatlak oluşmadığı tespit edildi. Biliyorsunuz Avcılar ve İstanbul'da birçok binanın eski olması nedeniyle oluşan çatlaklar. Görüşler binanın ana yapısında oturmayı engelleyecek, tahliye ettirecek bir zararın meydana gelmediği yönünde. Vatandaşlardan da tarafımıza herhangi bir ihbar gelmedi. Binaların zarar gördüğü yönünde bilgi bulunmamakta." diye konuştu.

"AVCILAR'DA BOŞALTTIĞIMIZ BİR BİNA YOK"Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Avcılar'da boşalttığımız bir bina yok, yaralanma yok, hasar yok. İzmir için hem başsağlığı hem de geçmiş olsun istiyorum. Sayın Kaymakamımın ifade ettiği gibi olay yerlerinde inceleme yaptık. 2 binaya gittik, 2 binadan şikayet gelmişti. Her iki binada da bu depremden kaynaklı sorun olmadığını buradaki arkadaşlar ifade ettiler. Biz de bekledik, vatandaşın yanındaydık. Sorunlar var, sıkıntılar var bu binaların mutlaka yenilenmesi lazım." dedi.

"YENİLENMESİ GEREKEN BİNLERCE BİNAMIZ VAR"Avcılar'da yenilenmesi gereken binalar hakkındaki soruyu yanıtlayan Hançerli, "Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne kadar hızlı olsak da az. Çünkü değişmesi yenilenmesi gereken binlerce binamız var. Çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Bu çalışmaları daha da güçlendirecek desteğe ihtiyacımız var. Şunu ifade edeyim, felaket gerçekleştikten sonra yapılan şeylerin daha zor olduğunu ve bir ölçüde de faydasız olduğunu, felaket olmadan önce bu önlemleri mutlaka almamız lazım." diye ifade etti.

- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avcılar'da çatlaklar olan binada mühendisler incelemesini tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'da define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın aracı ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Yarışma, Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenmiştir. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, gastronomi alanında yetişen öğrencilerin ülkenin zenginliklerini dünyaya tanıtmasının önemine vurgu yaparak, okulun yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etmiş ve Türkiye finalinde başarılar dileyerek sözlerini tamamlamıştır.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.


Advertisement