Avcılar'da eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi - Son Dakika
Güncel

Avcılar'da eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

Avcılar\'da eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

AVCILAR'da eşini ve kayınvalidesini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Mehmet Reşit Çelik'in (41) davasında mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "Eşi kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

22.11.2019 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
AVCILAR'da eşini ve kayınvalidesini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Mehmet Reşit Çelik'in (41) davasında mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "Eşi kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Avcılar'da bir okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan eşi Ayşegül Çelik'i (39) ve onun annesi Fehime Küçük'ü (58) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Reşit Çelik'in davası görüldü. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan sanık Mehmet Reşit Çelik ve tarafların avukatları katıldı. Duruşma, heyet değişikliği sebebiyle önceki zabıtların okunmasıyla başladı ve avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam etti.

BU DAVA TOPLUMSAL BİR ADALET MÜCADELESİDİR

Duruşmada söz alan avukat Mesude Büşra Küçük, önceki beyanlarının geçerli olduğunu belirterek, "Bu dava artık toplumsal bir adalet mücadelesi olmuştur. Geçen ay öldürülen 36 kadının 6'sı boşanma aşamasındadır. Artık erkeklerin, 'Bir başka erkek vardı' şeklinde bir söylemle kadınları öldürmesinin karşısında durulması gerekir. Biz bu mahkemenin bu kapsamda vicdani bir tatmin yaratarak, silahla olay yerine giden bu anlamda planlı hareket eden sanığın indirimsiz tasarlayarak öldürme suçundan üst hadden cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.Sanık avukatı Okan Kadir Bektaşoğlu ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talep ederek, "Tahliye hususunu mahkemenin takdirine bırakıyoruz" dedi.

MÜTALAADANDuruşma savcısı mütalaasında, aile arasında tartışmaların yaşandığı ve olay tarihi olan 27 Temmuz 2018 tarihinden bir ay önce Ayşegül Çelik'in boşanma davası açtığını belirtti. Olaydan birkaç gün önce sanık ile maktul Ayşegül Çelik'in, aile meselelerini konuşmak için anlaştıkları ve olay tarihinde sanık Reşit Çelik'in, maktulün okuluna geldiği aktarıldı. Savcı mütalaasında, sanık ile maktul arasında tartışma çıktığını dile getirerek, sanığın olay yerinden ayrıldığını fakat kısa bir süre sonra geri dönerek Ayşegül Çelik'e birçok kez ateş ederek öldürdüğünü kaydetti. Cinayetin ardından çocukları görmek üzere eve giden sanık Reşit Çelik'in, eşiyle olan problemlerinden sorumlu tuttuğu kayınvalidesi ve aynı zamanda teyzesi olan Fehime Küçük'ü de öldürdüğü anlatıldı. Otopsi raporlarına da değinen savcı, Ayşegül Çelik'e 8 adet, Fehime Küçük'e ise 2 adet mermi çekirdeğinin isabet ettiğini söyledi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜBBET İSTEDİCumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın üzerine atılı suçları işlediğini ve suçların sabit olduğunu belirtti. Savcı, sanığın Fehime Küçük'ü öldürülmesiyle ilgili "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, eşi Ayşegül Çelik'i öldürmesiyle ilgili ise "Eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatının mütalaaya karşı savunmada bulunması için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avcılar'da eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart yerel seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart yerel seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücünü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement