AVCILAR'DA HAYIRSEVER BAĞIŞI İLE MASKE SEFERBERLİĞİ - Son Dakika
Güncel

AVCILAR'DA HAYIRSEVER BAĞIŞI İLE MASKE SEFERBERLİĞİ

AVCILAR'da bir hayırsever, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne maske üretiminde kullanılan makine bağışladı.

13.04.2020 11:20  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AVCILAR'da bir hayırsever, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne maske üretiminde kullanılan makine bağışladı. Gönüllülerden oluşan 30 kişilik ekip, okul ve evlerde günlük 10 bin maske üretimine geçti.

Avcılar Milli Eğitim Müdürü Barış Yıldız'ın önerisi üzerine Halk Eğitimi Merkezi'ndeki (HEM) tekstil öğretmenleri gönüllü olarak maske dikimine başladı. Satın alınan kumaşlar, lisedeki dikiş atölyesine getirilerek, kesildikten sonra maske dikimine geçildi. Bu çabayı gören adının açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, maske üretiminde kullanılan bir makine ile maske üretiminde kullanılacak bir miktar kumaşı bağışladı. Satın alınan makine kısa sürede lisede monte edilirken, okuldaki yöneticiler, özel güvenlik görevlisi ve yardımcı hizmetlinin yanı sıra HEM tekstil eğitmenleri ve kursiyerlerin evlerinde gönüllü çalışmayı kabul etmesi ile 30 kişilik ekip oluşturularak, seri maske üretimine geçildi.

Avcılar Kaymakamlığı'na vekalet eden İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, okula gelerek ilçe Milli Eğitim Müdürü Yıldız'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve 'Koronavirüs salgını ile birlikte ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından biri maske oldu. Hayırseverimizin bize hediye ettiği dikiş makinesi 2 gün içerisinde kuruldu. Günlük 10 bin maske üretimine başlandı dedi.

Okulun Müdür Yardımcısı Gülgün Yıldırım, gönüllü ekipte el ele verdiklerini, kamu kuruluşlarındaki maske gereksinimini karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Yıldırım, günlük 10 bin maske üretimini 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Okulun moda tasarım alan şefi Yıldız Filizer, maskelerin tamamen steril ortamda üretildiğini ifade ederken HEM eğitmenlerinden Şenay Çelimli, 'İnşallah bu günleri hep birlikte aşacağızö dedi. Okuldaki yardımcı personel Olcay Kaplan ile overlok ve dikiş öğrenen okulun özel güvenlik görevlisi Nurcan İmdat da bu kampanyaya katıldı. İmdat, 'Bu projede gönüllü olarak katılmak istedim. Lütfen herkes evinde kalsın dedi.

HEM giyim öğretmeni Zeynep Kaçan, dikiş makineleri olan kursiyerlerinin evlerinde birer odalarını maske üretim atölyesi haline getirdiklerini vurgularken, 'Mutluyuz, gururluyuz dedi. Evlerinde gönüllü maske diken kursiyerler, bir ağızdan 'Hem evdeyiz, hem çalışıyoruz. Türkiye evde kal çağrısı yaptı.

AVCILAR\'DA HAYIRSEVER BAĞIŞI İLE MASKE SEFERBERLİĞİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AVCILAR'DA HAYIRSEVER BAĞIŞI İLE MASKE SEFERBERLİĞİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement