Avcılar Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Avcılar Şenliği Düzenlendi

Avcılar Şenliği Düzenlendi

Bartın Ulus Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından bu yıl 5'ncisi düzenlenen Ulus Avcılar ve Atıcılar Şenliği, Ulus ilçesine bağlı Hocaköyünde gerçekleştirildi.

17.07.2012 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Ulus Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından bu yıl 5'ncisi düzenlenen Ulus Avcılar ve Atıcılar Şenliği, Ulus ilçesine bağlı Hocaköyünde gerçekleştirildi.

Avcılar ve Atıcılar Şenliğine, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Orman Su İşleri İl Müdür Vekili İsmail Kaya, Bartın Ulus Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Çakıroğlu, Uluslular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Coşkun Yılmaz ve çok sayıda avcı katıldı. Düzenlenen şenlikte atış yapmak için kayıt olan 160 avcı, 70 metre uzakta bulunan hedefe 3 el atış yaptı. Avcıların hedeflerindeki vurulan puanlar hesaplanarak birinci belirlendi.

Orman ve Su İşleri İl Müdür Vekili İsmail Kaya, avcıların Kırkpınar pehlivanları gibi avcılık sezonuna hazırlandıklarını belirterek "İki yıldır bu etkinliğe katılıyorum. Avcılık sezonuna hazırlık olduğunu düşünüyorum. Bölge insanının birbiriyle kaynaşması için çok iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin devamının sağlanması kültürel açıdan faydalı olacaktır" dedi.

Bartın Ulus Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Çakıroğlu ise, bu yıl Av Doğa Festivali'nin beşincisini düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Neşeli ve katılımı oldukça fazla olan bir festivaldir. Festivali düzenlememizde

asıl amacımız, çevremizde avcılar kötü tanındığından dolayı avcıların kötü insan olmadığı, doğayı çok sevdiğini göstermek istedik."

Uluslular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Coşkun Yılmaz ise, "Şenliğimiz yöre insanlarının birbirleri ile kaynaşması için kültürel bir ortama vesile olmaktadır" dedi.

Hedef yarışmasında birinci olan Zeki Göktaş'a Ulus İlçe Kaymakamı Ali Fuat Atik tarafından otomatik tüfek hediye edilirken, ikinci Hüseyin Aksakal'a yağmurluk, üçüncü Selahattin Senyer'e ise el feneri hediye edildi,

dereceye giren üç yarışmacı ayrıca madalya ile ödüllendirildi.

Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik de ödül töreninin ardından hedefe atış yaptı. Kaymakam Ali Fuat Atik atışta 3'de 2 yaptı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avcılar Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement