Avea, 'Çevik Stüdyo' ile Sektörde Farklılaşıyor - Son Dakika
Güncel

Avea, 'Çevik Stüdyo' ile Sektörde Farklılaşıyor

Avea, \'Çevik Stüdyo\' ile Sektörde Farklılaşıyor

Avea müşterilerine yenilikçi çözümler sunma yolundaki hızlı dönüşümünü 'ilk'lere imza atarak sürdürüyor.

15.04.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea, 2010 yılında uygulamaya başladığı ve yakında iş dünyasının yükselen bir trendi olacak çeviklik uygulamalarına 'satış, müşteri hizmetleri ve insan kaynakları' gibi birimleri de ekleyerek Türkiye'de bir ilke imza attı

2013'te kurum bünyesinde sürdürülebilir çevikliği arttırmak için danışmanlık çözümleri sunan Çevik Stüdyo (Agile Studio) girişimini uygulamaya koyan Avea; değişime hızlı ve etkili biçimde adapte olmayı ve esnekleşmeyi sağlayan bu inisiyatife satış, müşteri hizmetleri ve insan kaynakları gibi birimleri de katarak alanında farklılaşıyor…

Avea İnsan Kaynakları Grup Direktörü Bahattin Aydın:

"Çevik Stüdyo, müşterilerimizin beklentilerini çok daha hızlı karşılamamızı ve onları memnun etmemizi sağlarken; aynı zamanda son zamanlarda pazar büyümesinde gösterdiğimiz liderliği de pekiştirecektir. Rakiplerimiz, çevik yöntemleri sadece Bilgi Teknolojileri ekiplerinde uyguluyor. Avea'da ise bunu diğer iş birimlerinde de bir icra aracı olarak kullanıyor ve farklılığımızı bir kez daha ortaya koyuyoruz."

Türkiye'nin en çok tercih edilen işveren şirketlerden Avea, markasını güçlendirmek amacıyla 'çeviklik' dönüşümüne yönelik bir iç hizmet merkezi kurarak, geleceğe yatırım yapmayı sürdürüyor.

Avea'da çevikliği arttırmak için bir iç hizmet merkezi olarak kurulan Avea Çevik Stüdyo; Avea Teknopark'ta düzenlenen bir lansman ile tanıtıldı.

Avea, Çevik Stüdyo ile sektörde yine bir 'ilk'e imza atıyor

2013'te kurum bünyesinde sürdürülebilir çevikliği artırmak için danışmanlık çözümleri sunan Çevik Stüdyo (Agile Studio) girişimini uygulamaya koyan Avea; değişime hızlı ve etkili biçimde adapte olmayı ve esnekleşmeyi sağlayan bu inisiyatife satış, müşteri hizmetleri ve insan kaynakları gibi birimleri de katarak Türkiye'de bir ilke imza atıyor.

Müşterilere daha hızlı ve yüksek değerde çözümler üretebilmek için iş yapma şeklini ve organizasyonu çevikleştirme yolunda önemli bir adım niteliği taşıyan Çevik Stüdyo'nun, Avea'nın geleceğe yatırımı olarak değerlendirdiği etkinlikte, bu merkezin Avea'ya getireceği rekabet avantajına da dikkat çekildi.

Türkiye'de çok az kurumun uyguladığı çeviklik yöntemleri diğer iş birimlerine de aktarmak üzere; Türkiye'de çevik yöntemlerin uygulanmasında öncü danışmanlık şirketi ACM ile geliştirilen Avea Çevik Stüdyo, Avea'da ciddi bir dönüşüm sağlanmasına katkıda bulunacak.

Hâlihazırda 30 takımın çevik yöntemlerle başarılı sonuçlar elde ettiği Çevik Stüdyo yaklaşımıyla Avea; bilgi teknolojileri dünyasında kullanılan çeviklik yaklaşımını şirketin diğer birimlerinde kullanarak hız, kalite, esneklik, motivasyon ve işbirliğini artırıp müşterilerine daha hızlı çözümler üretmeyi hedefliyor.

Bahattin Aydın: "Sektörde sadece Bilgi Teknolojileri ekiplerinde uygulanan çevik yöntemleri, biz diğer iş birimlerimize de taşıyarak farkımızı yine ortaya koyduk"

Avea İnsan Kaynakları Grup Direktörü Bahattin Aydın, "Her zaman farklı koşarak başarı yakalamayı ilke edinmiş bir şirketiz. Son yıllarda özellikle İK alanında yaptığımız birbirinden başarılı çalışma ve uygulamalarımızla şirketimiz çatısı altındaki tüm bölüm ve çalışanların gelişimi adına çok etkin değişiklikler yarattık. Çevik Stüdyo'nun İnsan Kaynakları bünyesinde konumlanmış olması da organizasyonel tasarım ve süreç yönetimi inisiyatifleriyle birlikte kültürel dönüşümü yönetebilmek adına stratejik bir tercih oldu. Çevik Stüdyo uygulaması; Avea'nın yenilikçi, öncü ve anti-bürokratik bir kurum olmaya yönelik yaklaşımlarını destekliyor. Çevikliği ve esnekliği geliştirmek adına, paydaşları ikna etmek, süreçleri iyileştirmek ve organizasyondaki hiyerarşiyi azaltmak zorundayız" diyen Aydın, Çevik Stüdyo iç hizmet biriminin Avea'ya ve Avea müşterisine sağlayacağı avantajlara da şöyle değindi:

"Türkiye'de demografik yapı, teknoloji ve müşteri ihtiyaçları çok hızlı bir şekilde değişiyor. Avea Çevik Stüdyo, müşterilerimizin beklentilerini çok daha hızlı karşılayarak onların memnuniyetini artırmamıza destek olurken; son zamanlarda pazar büyümesinde gösterdiğimiz liderliğimizi de pekiştirecektir. Sektör genelinde, çevik yöntemleri sadece Bilgi Teknolojileri ekiplerinde uygulanıyor. Biz ise, Avea'da bunu diğer iş birimlerinde de bir icra aracı olarak kullanıyor ve sektördeki farklılığımızı bu alanda da bir 'ilk'e imza atarak ortaya koyuyoruz."

Çevik Stüdyo, gerek takım gerek organizasyon seviyesinde yönetim danışmanlığı veriyor. Bu kapsamda çeşitli eğitimler ve gelişim programları, çeviklik ölçümü ve koçluk hizmetleri Avea içerisinde sağlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avea, 'Çevik Stüdyo' ile Sektörde Farklılaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement