Avea NBA Global Pazarlama İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Avea NBA Global Pazarlama İşbirliği

Avea NBA Global Pazarlama İşbirliği

Nba.com ziyaretçi sayısında yüzde 170, sosyal medyada ise yüzde 30 oranında büyüme yaşandı.

27.03.2013 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA Resmi İnternet Sitesini Türkçeleştirdi

Avea ve NBA işbirliğinin ilk dört aylık sonuçlarına göre NBA'in Türkiye'deki takip edilme oranı yüzde 100'ün üzerinde artarken, Nba.com ziyaretçi sayısında yüzde 170, sosyal medyada ise yüzde 30 oranında büyüme yaşandı. Avea ile birlikte Türkiye'de artan bu ilgi NBA'in resmi internet sitesinin Türkçeleştirilmesini de beraberinde getirerek, Türkiye'yi NBA'in bölge ve ülkeye göre oluşturulmuş 12 özel internet sitesinden biri haline geldi.

NBA'in Türkiye'deki Resmi Mobil Operatörü Avea, NBA heyecanını bu yıl da yaşatmaya hız kesmeden devam ettirecek. Avea, NBA Europe Live kapsamında 5 Ekim'de oynanacak Fenerbahçe Ülker - Oklahoma City Thunders maçına gitmek isteyen Avealıların yerlerini şimdiden ayırıyor

NBA'in Avrupa'daki ilk ve tek telekomünikasyon resmi ortağı Avea, dünya genelinde ve dijital ortamda en çok takip edilen spor organizasyonlarından NBA ile yaptığı işbirliğinin ardından geçen kısa sürede, NBA'in Türkiye'deki takip edilme oranları yüzde 100'ün üzerinde arttı. İşbirliğini takiben Nba.com ziyaretçi sayısında yüzde 170, sosyal medyada ise yüzde 30 oranında büyüme gözlenirken; NBA'in resmi internet sitesine "Türkçe" dili de eklendi.

Tüm bu gelişmeler ile Türkçe internet sitesi, NBA'in bölge ve ülkeye göre oluşturulmuş 12 özel internet sitesinden biri haline geldi. 2012 Avea Müşteri Profil Endeks sonuçlarına göre ise Avealı genç erkekler teknoloji servislerinden sonra en çok NBA basketbol servisine ilgi gösterdi.

Basketbol severlere sunduğu avantajlı teklif ve cazip kampanyalarla şanslı Avealılara NBA ruhunu geçtiğimiz yıl Londra ve Houston'da yaşatan Avea, 5 Ekim'de Ülker Sports Arena'da oynanacak Fenerbahçe Ülker-Oklahoma City Thunders Maçı'nın muhteşem atmosferinde Avealıların yerlerini şimdiden ayırıyor.

NBA Europe Live kapsamında, NBA sayı ortalaması lideri Kevin Durant'ın takımı Oklahoma City Thunder geçen yıl Boston Celtics'i yenen Fenerbahçe Ülker'in karşısına çıkıyor.

"Beş ayda birlikte daha da güçlendik"

Türkiye'nin, Avrupa'daki en büyük NBA pazarlarından biri olarak ilk 6'da yer aldığını belirten Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk; "Mücadele etmeyi seven, çok çalışan ve takım oyununa inanan bir marka olarak NBA ile spora ve sporseverlere hizmet noktasında iyi bir uyum içerisindeyiz. 5 ayda birlikte daha da güçlendik. Türkiye'ye sporu ve basketbolu sevdirirken; Türk gençlerine Avea ve NBA için vazgeçilmez olan ortak değerleri (çok çalışmak, mücadele etmek, kazanma hırsı, takım oyunu vb) benimsetmek istiyoruz. NBA ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimiz sayesinde her platformda NBA ruhunu yaşatmaya devam ediyoruz. Avealılar "NBA Europe Live Londra" ve dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan "NBA All-Star 2013"'ü yerinde tüm heyecanı ile izleme fırsatı buldular. 5 Ekim'de ise Ülker Sports Arena'da oynanacak Fenerbahçe Ülker - Oklahoma City Thunder maçında Avealılar yine bu heyecanı yerinde yaşayacak" dedi.

"Avea ile yaptığımız ortaklık, bizim için çok önemli"

NBA Global Pazarlama Ortaklıkları İdari Başkan Yardımcısı Mark Tatum; "NBA'in küresel olarak 750 milyon taraftarı var. Maçlarımız 215 ülkede 45 farklı dilde canlı yayınlanıyor. Youtube kanalımız 1 milyardan fazla izleme oranına sahip. Toplamda 250 milyon facebook like'ımız var. Twitter trend topic sıralamasında her yıl ilk 5'teyiz. 10 binin üzerinde farklı noktada mağazamız var.

Bunun yanında, NBA basketbol oyunu tüm dünyada en çok tercih edilen dijital oyunların başında geliyor. Bu anlamda Türkiye, Fransa ve İspanya'dan sonra 3.sırada yer alıyor. Bu nedenle Avea ile yaptığımız bu ortaklık, bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye bizim için önemli ve potansiyeli yüksek bir ülke. Türkiye'nin en iyi teknoloji şirketlerinden biri olan Avea'nın, NBA içeriklerini tüm basketbol severlere mobil cihazlar ile ulaştırabilecek olması da bizim için çok değerli. İşbirliğinin imzalanması sonrasını kapsayan 5 aylık sürede, NBA'in Türkiye'deki takip edilme oranları yüzde 100'ün üzerinde arttı" dedi.

Avea geçtiğimiz yıl Ekim ayında, Türkiye'de NBA altyapısını geliştirmeye yönelik en önemli adımlardan birini atarak, NBA dünyasının kapılarını müşterilerine açmıştı. Bu kapsamlı anlaşma Türkiye'deki basketbol sevdalısı Avealılara, NBA'e ait çok özel görüntülere ulaşabilme ve en önemlisi de NBA play-off'larına, NBA All Star maçlarına, Avrupa ve ABD'de oynanacak NBA maçlarına katılabilme ayrıcalığını da beraberinde getirmişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avea NBA Global Pazarlama İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement