Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, Gsma Kongresi'ndeki 2 Panelde Konuşma Yapacak - Son Dakika
Güncel

Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, Gsma Kongresi'ndeki 2 Panelde Konuşma Yapacak

Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, Gsma Kongresi\'ndeki 2 Panelde Konuşma Yapacak

Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi (CEO), Avea Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda GSMA Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, GSM Association'ın (GSMA) etkinliği Mobile World Congress'teki 2 panele konuşmacı olarak katılacak.

25.02.2013 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi (CEO), Avea Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda GSMA Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, GSM Association'ın (GSMA) etkinliği Mobile World Congress'teki 2 panele konuşmacı olarak katılacak.

Kanafani, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA bölgesinde mobil eğitim, mobil sağlık ve mobil para gibi bölgenin gelişimine katkı sağlayan anahtar hizmetlerin analizi ve sektör içinde devletin destekleyebileceği inovasyon ve yeni işletme modelleri hakkında görüşlerini paylaşacak.

Şirket açıklamasına göre, 220'den fazla ülkeye uzanan GSMA, dünyanın 800 mobil operatörünün yanı sıra; cihaz üreticileri, donanım sağlayıcılar, yazılım ve internet şirketleri ile finans hizmetleri, sağlık, medya, ulaşım ve altyapı gibi endüstrilerde faaliyet gösteren 230'dan fazla şirketi de birleştiriyor.

İspanya'nın Barcelona şehrinde başlayan ve 3 gün sürecek "GSMA Mobile World Congress 2013" sektördeki dünya devleriyle, küçük ve orta ölçekli tüm GSM şirketlerini aynı platformda buluşturuyor.

GSMA Yönetim Kurulu'nda Avea'yı temsil eden Kanafani, bu büyük etkinlikteki 2 panelde konuşmacı olarak yer alıyor.

Kanafani'nin katılacağı panellerde, hangi mobil hizmetlerin bölgenin sosyo-ekonomik gelişiminde en derin etkiye sahip olduğu, MENA bölgesinde orta-uzun vadede hangi düzeyde teknolojik yatırımların beklendiği, yatırımlar ve inovasyonun devamlılığını sağlamak için nasıl bir siyasi çerçevenin gerektiği sorularına yanıt aranacak.

GSMA; mobil bilet, mobil ödeme, eğlence hizmetleri ve kupon gibi yenilikçi uygulamaları, geniş bir yelpazede ele alırken aynı zamanda, GSM, GPRS, EDGE, 3GWCDMA, HSPA, LTE gibi sektörün mobil teknolojilerine dair son gelişmelerini de takip etme fırsatı sağlıyor.

-3 farklı organizasyonun yönetim kurulunda eş zamanlı yer alan dünyadaki tek şirket-

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hakam Kanafani, Türkiye'nin eşsiz coğrafi konumu ile genç ve dinamik nüfusunun geliştirdiği uçtan uca hizmetlerle bölgenin telekomünikasyon merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Türk Telekom Grubu olarak hem insan kaynaklarına, hem de teknolojiye yaptıkları önemli yatırımlarla bu hedefe ulaşılmasına katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını aktaran Kanafi, "ETNO ve SAMENA yönetim kurullarının ardından şimdi de Türkiye'yi GSMA Yönetim Kurulu'nda temsil etme ayrıcalığına kavuştuk. Bunun Türkiye'nin global telekomünikasyon pazarındaki önemli rolünün bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Biz Türkiye ve bölgenin lider telekomünikasyon ve yakınsama teknolojisi şirketiyiz. GSMA Yönetim Kurulu Üyesi olarak sektörün gelişimi ve dünya mobil iletişim sektörünün geleceğinin belirlenmesine katkıda bulunmak için diğer üyelerle yakın çalışma içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

GSMA Yönetim Kurulu'na giren Türk Telekom Grubu, SAMENA Telecommunications Council ve European Telecommunications Network Operators' Association (ETNO) olmak üzere 3 farklı organizasyonun yönetim kurulunda eş zamanlı yer alan dünyadaki tek şirket oldu.

Kariyerine NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezinde başlayan Hakam Kanafani, daha sonra Filistin'in ilk özel mobil şirketi Jawwal'ın CEO'su olarak çalıştı.

Türk Telekom Grup CEO olarak atanmadan önce, Oger Telecom İş Geliştirme ve Sinerji Başkanı olarak görev yapan Kanafani, Türk Telekom'un yönetim kurulu üyesi, grubun mobil iletişim şirketi Avea'nın ve geniş bant iletişim şirketi TTNET'in de yönetim kurulu üyesi.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avea Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, Gsma Kongresi'ndeki 2 Panelde Konuşma Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement