Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısı

Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısı

NUR Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da "Daha Büyük Bir Avrasya: Diyalog, Güven, Ortaklık" temalı Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısı yapıldı.

24.09.2019 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NUR Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da "Daha Büyük Bir Avrasya: Diyalog, Güven, Ortaklık" temalı Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısı yapıldı.

Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin'in başkanlığında düzenlenen toplantıya, Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yanı sıra 65 ülkeden 41 meclis başkanı, milletvekilleri ve 14 uluslararası örgütten çok sayıda delege katıldı.

Toplantıda, Avrasya kıtasında entegrasyon süreçlerinin geliştirilmesi yolları, çeşitli alanlarda çok taraflı projelerin uygulanması, bu projelere yasal destek ve diğer konular tartışıldı.

Toplantıda kabul edilen sonuç bildirgesinde bir sonraki toplantının Endonezya'da yapılması kararlaştırıldı.

Nigmatulin, yaptığı konuşmada, böyle güncel toplantıların ülkelerin yakınlaşması için etkin yolların bulunmasını sağladığını belirtti.

TBMM Başkanı Şentop da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrasya ülkeleri parlamento başkanları toplantısının üçüncüsünü geçen yıl Antalya'da düzenlediklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Kapsamının genişlemesini ve kurumsallaşmasını istiyorduk. Nitekim Antalya'da 39 ülkeden temsilci katıldı, bugün dördüncüsü yapılırken 65 ülke katıldı. Bu da dünyada bu konularla uluslararası zeminlerle ilgili bir ihtiyacın olduğunu gösteriyor. Bir arayış içerisinde bütün ülkeler, görüşlerini ifade edecekleri ve yapılan toplantılar sonucunda dünya barışına katkı yapacak bir durumun ortaya çıkmasını arzu ediyor herkes."

Şentop ayrıca, "Parlamenter diplomasisi alanında önemli bir adım bu toplantı. Dünya barışı bakımından da iyi bir zemin olacak." dedi.

2016'dan itibaren yapılan Avrasya Parlamentoları Başkanları Toplantısı, Avrupa ve Asya ülkeleri parlamentoları arası çok yönlü iş birliğinin geliştirilmesini hedefliyor.

Toplantının üçüncüsü geçen yıl Antalya'da gerçekleştirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrasya Parlamento Başkanları 4. Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


Advertisement