Avrasya ülkelerinde Kovid-19'la ilgili gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Avrasya ülkelerinde Kovid-19'la ilgili gelişmeler

Avrasya ülkelerinde Kovid-19\'la ilgili gelişmeler

NUR Belarus, Tacikistan, Moldova, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve ölümleri artıyor.

21.05.2020 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NUR Belarus, Tacikistan, Moldova, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve ölümleri artıyor.

Belarus Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 945 kişide virüsün tespit edilmesiyle vaka sayısı 33 bin 371'e yükseldi.

Ölü sayısı 6 artarak 185, iyileşenlerin sayısı da 642 artarak 12 bin 57 oldu.

Ülkede, toplam 403 bin 236 Kovid-19 testi yapıldı.

Tacikistan'da 210 yeni vaka

Tacikistan Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kovid-19 vaka sayısının 210 artarak 2 bin 350'ye, ölenlerin sayısının da 3 artarak 44'e ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, şimdiye kadar 1008 kişinin sağlığına kavuştuğu aktarıldı.

1629 kişinin tedavisinin sürdüğü ülkede 3 bin 592 kişi gözetim altında tutuluyor.

Moldova'da vaka sayısı 6 bin 704'e ulaştı

Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, 26'sı sağlık çalışanı 151 kişinin Kovid-19'a yakalanmasıyla vaka sayısının 6 bin 704'e çıktığı kaydedildi.

Vakalardan 22'sinin Moldova'ya bağlı Gagauz Özerk Yeri'nde görüldüğü belirtilen açıklamada, son günde 1267 Kovid-19 testinin yapıldığı aktarıldı.

Ölü sayısının 1 artarak 233 olduğu ifade edilen açıklamada, sağlığına kavuşanların sayısının 3 bin 89'a yükseldiği belirtildi.

Moldova Parlamentosu da Kovid-19'la mücadele kapsamında Uluslararası Kalkınma Birliğinden yaklaşık 52 milyon avroluk desteğin alınmasını onayladı.

Azerbaycan'da 118 yeni vaka

Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Kovid-19 Karargahından yapılan açıklamaya göre, 118 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısı 3 bin 749'a ulaştı.

Sağlığına kavuşanların sayısı 87 artarak 2 bin 340'a, hayatını kaybedenlerin sayısı da 1 artarak 44'e çıktı.

Bugüne kadar 252 bin 496 test yapılan Azerbaycan'da 1365 hastanın tedavisi sürüyor.

Özbekistan'daki 86 Türk vatandaşı ülkeye döndü

Özbekistan Kovid-19'la Mücadele Komisyonu, 22 Mayıs'tan itibaren salgın durumunun güvenli ve ortak riskli kategorilerine giren bölgelerde park, müze ve sanat galerilerinin faaliyete geçmesine yönelik karar aldı.

Öte yandan Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinin girişimleriyle, Özbek Hava Yollarının charter seferiyle İstanbul'dan 200'den fazla Özbek vatandaşını ülkeye getireceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, vaka sayısı 14 artarak 2 bin 964'e, iyileşenlerin sayısı da 35 artarak 2 bin 407'ye ulaştı.

Vakalardan 6'sının durumunun ağır olduğu ülkede 544 kişinin tedavisi sürüyor.

Ülkede şimdiye kadar 540 bin test yapıldı, 45 bin kişi gözetim altında tutuluyor.

Özbekistan'da Kovid-19'dan 13 kişi yaşamını yitirmişti.

Kazakistan'da vakaların yarısında fazlası iyileşti

Kazakistan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 66 artarak 3 bin 843 oldu. Böylece toplam 7 bin 234 vakanın yarısından fazlası iyileşmiş oldu.

Başkent Nur Sultan'da karantina tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından vaka sayısının arttığı gözleniyor.

Nur Sultan Valiliği, sıhhi önlemlerin alınması şartıyla faaliyetine izin verilen şantiyelerin birinde 63 işçide Kovid-19 tespit edilmesinin ardından şantiyenin kapatıldığını açıkladı.

Açıklamada, şehirde toplam 10 şantiyenin karantinaya alındığı, sıhhi normları ihlal eden 25 tesisin kapatıldığı aktarıldı.

Şehirde inşaat ve sanayi firmaları, berber, kafe, restoranlar, noter, döviz ve diğer işletmelerin faaliyetine izin verilmişti.

Ülkenin diğer bölgelerinde de karantina önlemleri sürerken, en fazla vakanın görüldüğü Almatı şehrinde 25 Mayıs'ta kafe ve restoranların faaliyetine izin verilmesi bekleniyor.

Katar, Kazakistan'a 8,5 ton insani yardım gönderdi. Öte yandan Kazakistan, Afganistan'a gıda yardımında bulundu.

Kazakistan'da virüsten 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Rusya'da ortaokullardan mezun olma sınavı iptal edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kovid-19 salgını nedeniyle 8 Haziran'a ertelenen "Birleşik Devlet Sınavı" olarak adlandırılan üniversiteye giriş sınavının 29 Haziran'da yapılacağını bildirdi.

Rusya Eğitim Bakanı Sergey Kravtsov, bu yıl ortaokullardan mezun olma sınavlarının iptal edilmesine yönelik karar aldıklarını belirtti.

15 Mart'ta ülke genelinde okullarda uzaktan eğitime geçildiğini hatırlatan Kravtsov, 19 milyondan fazla öğrencinin uzaktan eğitim gördüğünü aktardı.

Moskova'da ilk aşamaya geçilecek

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, şehirde Kovid-19'a karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesinin ilk aşamasına geçileceğini duyurdu.

Bu çerçevede araç kiralama yerlerinin 25 Mayıs itibarıyla çalışması yönünde karar aldıklarını belirten Sobyanin, belediyeye ait temel hizmetlerin verildiği kuruluşların bu tarih itibarıyla faaliyete geçeceğini duyurdu.

3 bin 99 kişinin hayatını kaybettiği Rusya'da, vaka sayısı 317 bin 554, iyileşen sayısı da 92 bin 681 olarak açıklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrasya ülkelerinde Kovid-19'la ilgili gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement