Avro Bölgesi Güçlü Büyümeye Devam Ediyor" - Son Dakika
Güncel

Avro Bölgesi Güçlü Büyümeye Devam Ediyor"

Avrupa'nın önemli ekonomi ve istatistik enstitüleri, Avro Bölgesi ekonomisinin güçlü şekilde büyümeye devem ettiğini ve ekonominin yılın üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde yüzde 0,6 büyüyeceğini öngördü.

20.09.2017 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın önemli ekonomi ve istatistik enstitüleri, Avro Bölgesi ekonomisinin güçlü şekilde büyümeye devem ettiğini ve ekonominin yılın üçüncü ve dördüncü çeyreklerinde yüzde 0,6 büyüyeceğini öngördü.

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından, İsviçre Ekonomik Enstitüsü (KOF) ve İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü (ISTAT) iş birliğiyle hazırlanan Avro Bölgesinin ekonomik görünümüne ilişkin bir rapor yayımlandı.

Avro Bölgesi'nin ekonomisinin güçlü bir şekilde büyümeye devam ettiği belirtilen raporda, 2017 yılının üçüncü ve dördüncü çeyreğinde yüzde 0,6'lık bir büyüme beklendiği ve ikinci çeyrekte de yüzde 0,6'lık büyüme kaydedildiği bildirildi.

2018 yılının ilk çeyreğinde büyümenin marjinal olarak yüzde 0,5'e kadar yavaşlamasının beklendiği aktarılan raporda, tahminlerin 2017 yılında yıllık yüzde 2,3'lük bir büyümeye işaret ettiği kaydedildi.

-"Düşük faiz oranları büyümeyi destekledi"

Düşük faiz oranlarının büyümeyi desteklediği belirtilen raporda, "Son gelişmelerin arkasındaki ana itici güç, düşük faiz oranları ve daha iyi kredi koşullarından istifade eden yatırımlardır. Çeyrek bazda yüzde 0,4 artan hane halkı tüketimi de harcanabilir gelir düzeyinin yüksek olması ve iş gücü piyasasının olumlu olması nedeniyle diğer bir itici güç." değerlendirmesi yapıldı.

Raporda, Avro Bölgesine ilişkin enflasyon tahminlerine de yer verildi. Tüketici fiyatlarının ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 arttığı ifade edilen raporda, bu rakamın, üçüncü ve dördüncü çeyrekte yüzde 1,4'e ve 2018'in ilk çeyreğinde de yüzde 1,1'e gerileyeceğinin tahmin edildiği dile getirildi.

Raporda, söz konusu tahminlerin Brent petrolün varil fiyatının 51,70 dolar ve avro/dolar paritesinin 1,18 olacağı varsayımıyla geçerli olduğu kaydedildi.

-Büyümeyi etkileyecek riskler

Tahminler arasındaki risklere değinilen raporda, "Tahminlerin riskleri arasında, Trump hükümetinin gelecekteki ekonomik politikasıyla ilgili daha fazla hayal kırıklığından kaynaklanabilecek ABD'nin büyüme görünümünde bozulma bulunuyor." denildi.

Raporda ayrıca ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerginliğin de belirsizliği artırdığı vurgulanarak, Avro Bölgesi için diğer risklerin, bazı Avrupa Birliği ülkelerinde bankaların bilançolarında yüksek seviyedeki takipteki kredilerin ve avronun değer kazanması olduğu belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avro Bölgesi Güçlü Büyümeye Devam Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement