Avrupa Aşı Haftası Çadırkentteki Aşılamayla Başladı - Son Dakika
Yerel

Avrupa Aşı Haftası Çadırkentteki Aşılamayla Başladı

Avrupa Aşı Haftası Çadırkentteki Aşılamayla Başladı

9. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri Adıyaman Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli mültecilerin aşılanmasıyla başladı.

22.04.2014 15:05  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri Adıyaman Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli mültecilerin aşılanmasıyla başladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün aşılamanın desteklenmesi için 2005 yılından beri Nisan ayının 3. haftasında kutlanılan Aşı Haftası bu yıl Avrupa Aşı Haftası olarak kutlanıyor. Dokuzuncu Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kentte başlatılan aşılama çalışmasıyla start aldı.

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen ve Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu'nun katılımlarıyla aşılama çalışmaları başladı.

Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dilek Çağ, 22-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde ana temanın bağışıklama, farkındalık ve aşı kapsayıcılık oranlarının arttırılması olduğunu söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ise, aşının insanlık için sudan sonra en kıymetli katkı olduğunu belirterek, "Genişletilmiş bağışıklama programı kapsamında 13 ayrı hastalığa karşı mücadele ediyoruz. Birden fazla kez çocuklara yetişkinlere ulaşarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Aşıyla korunabilen hastalıkların önüne geçilebilmesi hedefleniyor" dedi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise, önemli haftanın ilk etkinliğini çadırkentte yaptıklarını belirterek, "Bu önemli haftaya misafir ettiğimiz Suriyeli vatandaşlarımızın ikamet ettiği çadır kentte başlatıyoruz. Misafir olan Suriyeli vatandaşlarımıza ilimizdeki vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz bütün sağlık hizmet parametrelerini uyguluyoruz. Aynı zamanda Halk Sağlığı uhdesinde yürütülen bebekler, çocuklar, yetişkin aşılama faaliyetlerini uyguluyoruz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra çocuklara ve yetişkinlere aşı yapıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Aşı Haftası Çadırkentteki Aşılamayla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement