Avrupa Birliği Bakanı Bağış'dan Sözde Ermeni Soykırım İddialarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Avrupa Birliği Bakanı Bağış'dan Sözde Ermeni Soykırım İddialarına Tepki

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Fransa'daki sözde Ermeni soykırımıyla ilgili girişimlere ilişkin, "Şu anda 27 ülkenin 27'sinin böyle bir saçmalığı onaylayacağını hiç tahmin etmiyorum" dedi.

09.01.2012 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Fransa'daki sözde Ermeni soykırımıyla ilgili girişimlere ilişkin, "Şu anda 27 ülkenin 27'sinin böyle bir saçmalığı onaylayacağını hiç tahmin etmiyorum" dedi.

Bakan Bağış, Türkiye- Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. yıldönümü kutlamaları Danışma Kurulu Hollanda tarafı Başkanı ve eski Senato Başkanı Redne Vamn Der Linden'i Avrupa Birliği Bakanlığı'nda kabul etti. Bağış, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin inkar yasasını Avrupa Birliği'nde cezalandırılması konusunda risk görmediğini belirtti. Bağış, "Fransız siyasilerin içine düştükleri karamsar tablodan yaklaşan seçimleri kaybedebilme riski dolayı saçmaladıklarını bütün dünya çok yakından takip ediyor.

Hatta Cezayir Başbakanı'nın büyük baskı altında yaptığı açıklama da Cezayirlilere Stockholm sendromu yaşatma çabalarını ortaya çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın bu türlü bir girişiminin AB çevrelerinde ciddiye alınmayacağını söyleyen Bağış, "Avrupa Birliği bu tür konularda oy birliğiyle karar alıyor. Şu anda 27 ülkenin 27'sinin böyle bir saçmalığı onaylayacağını hiç tahmin etmiyorum. Avrupa Birliği içerisinde Türkiye'nin üyeliğini istismar eden çevreler olduğu gibi, Türkiye'nin Avrupa Birliği için ne kadara elzem olduğunu anlayan çok daha yüksek sayıda dostumuz, müttefikimiz ülkeler bulunmaktadır. Bu konuda hukuk bizim yanımızdadır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Ermenistan'a yönelik mektuba 7 yıldır cevap verilemediğini belirten Bağış, "Biz Ermenistan'a 'hodri meydan' diyebilmiş bir iktidarız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı belki de Cumhuriyet tarihinde ilk defa Ermenistan'a 'Siz kendi tarihinizle yüzleşmeye hazırsanız, ben kendi tarihimle yüzleşmeye hazırım 'diyebilen ilk siyasetçi olmuştur, ilk Başbakan, ilk devlet adamı olmuştur. 'hadi hodri meydan. Biz arşivleri açtık. Ermenistan'da elindeki arşivleri açsın. 1915 döneminde Türkiye ile

müttefiklik ilişkileri içinde olan ülkelerde müttefiklik ilişkileri olmayan ülkelerde arşivlerini açsın. Almanya arşivinde ne var, görelim, Fransa'nın arşivinde ne var, görelim, İngiltere'nin arşivinde ne var, görelim, Boston'daki Ermeni vakıflarının arşivlerinde ne var, görelim. Dünyanın dört bir yanında gelen akademisyenler incelesin. Onların çıkaracağı raporları görelim ama şu anda Türkiye'yi yönlendirmek istedikleri maalesef yargısız infaz noktasıdır. Fransa önce kendi tarihiyle yüzleşsin, kendi

yaptıklarına baksın. Ondan sonra Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tarihine baksın, sonra getirip çuvaldızı bize batırsın. İğneyi kendine batırmadan bu tür şeylere kalkışmasın, bunun hesabını Fransız halkı Mayıs ayındaki seçimlerde soracaktır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avrupa Birliği Bakanı Bağış'dan Sözde Ermeni Soykırım İddialarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement