Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'daki olaylarla ilgili olarak, "Ortada bir kargaşa varsa bu kimsenin yararına değil her zaman olduğu gibi çatışma ve kavgalarda masum ve sivil insanlar zarar görüyor"Antalya'nın Kemer ilçesinde yaptığı açıklamada, gazetecilerin sorusu üzerine Ukrayna'daki gelişmeler hakkında açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Ukrayna Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşması imzalamadı.

28.02.2014 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'daki olaylarla ilgili olarak, "Ortada bir kargaşa varsa bu kimsenin yararına değil her zaman olduğu gibi çatışma ve kavgalarda masum ve sivil insanlar zarar görüyor"

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaptığı açıklamada, gazetecilerin sorusu üzerine Ukrayna'daki gelişmeler hakkında açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Ukrayna Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşması imzalamadı. Bu kararı verirken de Ukrayna'nın ne kadar zorlandığını da yakından gözlemledik. Bir taraftan Avrupa Birliği'nin baskısı diğer taraftan Rusya'nın etkisi ve baskısı bu iki seçenek arasında bölünmüş bir Ukrayna'ydı. Hangisini seçse Ukrayna'nın ekonomisi ve istikrarı bozulacaktı bizim endişemiz buydu. Özellikle sınır bütünlüğü konusunda bir tehdit oluşuyordu" dedi.

"İSTİKRARSIZLIK SÜRÜYOR, ÇATIŞMALAR YAYILIYOR MASUM SİVİLLER ZARAR GÖRÜYOR"

Ukrayna'daki gelişmelerin üzücü olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Ukrayna gibi bir ülke bu hale gelmemeliydi. Maalesef korktuğumuz oldu. Şuanda Ukrayna'da ciddi istikrarsızlık var. Tansiyon yükseldi. İç çatışma tehdidi uzun süredir Kiev'deydi ama şimdi başka şehirlere ve Kırım Özerk bölgesine de sıçradı. Umarım içerideki siyasetçiler başta olmak üzere, değişik etnik grupları temsil eden akil insanlar, daha da önemlisi uluslararası örgütler ve komşu ülkeler sağ duyulu davranır buna Rusya da dahil. Bir an evvel Ukrayna'da tansiyon düşer. Ortada bir kargaşa varsa bu kimsenin yararına değil her zaman olduğu gibi çatışma ve kavgalarda masum ve sivil insanlar zarar görüyor" dedi

"GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLİYORUZ"

Sadece Ukrayna değil bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Kırım Tatarları bizim kardeşlerimiz. Onların da herhangi bir şekilde huzurunun bozulmasını arzu etmeyiz. Onlara bir zarar gelmemesi için her türlü temaslarımız devam ediyor. İnşallah Ukrayna gibi 50 milyona yakın nüfusu olan büyük bir ülke bir an evvel normalleşir, istikrar geri gelir" diye konuştu.

"YENİ BİR PROBLEME İHTİYAÇ YOK"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin yakın çevresinde birçok sorunlu ülke bulunduğunu hatırlatarak, "Yanı başımızda saten Suriye var, Irak'ta halen problemler var. Çok problemler var. Başka bir probleme bölgede ihtiyaç yok. İnşallah istikrar ve barış gelir. Bunu Ukrayna için istiyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamanın ardından beraberindeki Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Yılmaz Çiftçi, Tekirova Belediye ve GATAB Birlik Başkanı Yusuf Üras, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Kemer Belediye Meclis Üyesi Halit Çilengir, AK Parti Kemer İlçe Başkanı Ferruh Derin, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi adayları ile inşaatı tamamlanarak açılış aşamasına gelen Kemer Devlet Hastanesi'ni gezdi. Daha sonra pazaryerlerinde esnaf ve halkla sohbet eden Çavuşoğlu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Yusuf Üras'ın seçim ofislerinde partililere hitap etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement