Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Poupeau'dan Vali Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Poupeau'dan Vali Düzgün'e Ziyaret

Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Poupeau\'dan Vali Düzgün\'e Ziyaret

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delagasyonu Siyasi Müsteşarı Vincent Guaillaume Poupeau ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

19.10.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delagasyonu Siyasi Müsteşarı Vincent Guaillaume Poupeau ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Vali Düzgün, makamındaki kabulde, "AB ve Seçim" başlığıyla Kayseri'ye gelen AB Delegasyonu Poupeau'yu Kayseri'de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri'de seçimlerin huzur ve güvenli bir şekilde tamamlanacağına inandığını belirtti.

Vali Düzgün, Kayseri'de temsilcileri bulunan siyasi parti il başkanları ile 2 hafta önce bir araya geldiklerini hatırlatarak, şunları söyledi;

"Kayseri'de siyasi parti il başkanlarımız ile sürekli bir araya geliyoruz. 2 hafta kadar önce siyasi parti il başkanlarımızın tamamıyla aynı masa etrafında toplandık; karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde, medeni bir şekilde seçim propaganda çalışmaları devam ediyor. Özellikle miting meydanlarının tahsisi, seçim büroları ve miting alanlarının süslemeleri konusunda bir sıkıntı olmadan çalışmalar devam ediyor."

Vali Düzgün, ayrıca Kayseri'nin çok zengin bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ve günümüzden 6 bin yıl öncesine ait medeniyetin izlerinin bölgede bulunduğunu hatırlatarak, Kayseri hakkında şu bilgileri verdi:

"Kayseri çok zengin bir tarihi geçmişe sahip, günümüzden 6 bin yıl öncesine ait medeniyetin izleri bölgemizde yer alıyor. Kayseri mevcut haliyle Anadolu'da ticaret ve sanayinin geliştiği kentler arasında ön sırada yer alıyor. Yaklaşık 4 milyar dolara yakın bir ticaret hacmi var. Başlıca ihracat ürünlerimiz mobilya, çelik, elektronik ev eşyaları ve tekstildir. Kayseri'deki ticaretin kökeni günümüzden 6 bin yıl öncesine kadar gidiyor. Kültepe'deki arkeolojik kazılarda o döneme ait tabletler bulundu. O tabletlerin çivi yazısıyla ticari sözleşmeler de yer alıyor. Kültepe de yaklaşık 2 hafta kadar önce de UNESCO tarafından Dünya Belleği Listesi'ne alındı."

AB Delegasyonu Poupeau ise, yoğun programı arasında kendisini kabul eden Vali Düzgün'e teşekkür ederek, Kayseri'de bulundukları sürede yapacakları ziyaretler hakkında bilgiler verdi.

AB Delegasyonu Poupeau, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde olan bir ülke olduğunu ve Türkiye'deki siyasi durumun iki tarafı da yakından ilgilendirdiğini belirterek, seçim öncesi siyasi parti temsilcilerinin, halkın, Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve demokratik işleyişi yakından takip etme amacıyla Türkiye'nin farklı bölgelerinde ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Vali Düzgün AB Delegasyonu Poupeau'ya ziyareti anısına Kültepe'de kazılarında çıkarılan eserin replikasını hediye etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Poupeau'dan Vali Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement