Avrupa'da plaj alarmı! İkinci koronavirüs dalgası gelebilir - Son Dakika
Dünya

Avrupa'da plaj alarmı! İkinci koronavirüs dalgası gelebilir

Avrupa'da hava sıcaklıklarının artması nedeniyle binlerce kişinin sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak plajlara akın etmesi devlet yetkililerini ikinci bir koronavirüs dalgasına neden olabileceği gerekçesiyle endişelendiriyor. İngiltere, Fransa ve Hollanda'da sağlık yetkilleri sahil şeritlerinde yani kısıtlamalar planladıklarını açıkladı.

21.05.2020 17:57  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya'da yeni tip koronavirüs vakalarının sayısı 5 milyonu geçerken, İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere'deki günlük ölüm oranlarında iki ayın en düşük rakamları kaydediliyor. Avrupa üllkelerinde şu anda kadar 1,74 milyonu aşkın vaka ve 165 bini aşkın virüs kaynaklı ölüm bildirildi.

İKİNCİ DALGA PLAJLARDAN GELEBİLİR

Ancak, sağlık otoriteleri, havaların ısınmasıyla gevşeyen Avrupalılar nedeniyle vakalarında düşme eğiliminin devam etmeyeceği ve ikinci bir koronavirüs dalgasının görülebileceğinden endişe ediyor.

İngiltere'de dün hava sıcaklığının 28 dereceyi görmesiyle, ülkenin dört bir yanından binlerce kişi sahil şehitlerindeki plajlarda deniz ve güneşin keyfini çıkardı. Sosyal mesafe önlemlerini hiçe sayan insanlar nedeniyle sahil kentlerine giden yollarda trafik kitlendi.

Avrupa'da plaj alarmı! İkinci koronavirüs dalgası gelebilir

19-30 YAŞ ARASI COVİD-19'U UMURSAMIYOR

Bununla birlikte yapılan yeni bir araştırmada, 19-30 yaş arasındaki İngilizlerin yüzde 60'ınınyeni tip koronavirüs önlemlerine uymadığı ortaya konuldu. Southend kasabasından yapılan açıklamada, dünkü görüntülerin ardından plajlarda toplanılmasının önüne geçmek için yeni önlemler alınacağı belirtildi.

Avrupa'da plaj alarmı! İkinci koronavirüs dalgası gelebilir

FRANSIZLAR YASAĞA UYMAYIP PLAJDA GÜNEŞLENDİ

Fransa'da geçen hafta sonu yüzlerce plaj, koşu yapmak yüzmek ve balık tutmak için açıldı, ancak güneşlenmek ve piknik yapmak izin verilen faaliyetler arasında değildi. Ne var ki, yüzlerce Fransız kısıtlamaya aldırmayarak yanyana bulunan şezlonglarda maskesiz bir şekilde güneşlendi.

Ülkenin batısındaki 3 sahil kasabası sosyal mesafe kurallarına uymayan insanların "Kabul edilemez" davranışları yüzünden plajları tekrar kapattığını açıkladı. Öte yandan, Hollanda, Alman turistleri plajları ziyaret etmemeleri konusunda uyardı.

DSÖ PANDEMİNİN SONA ERMESİ İÇİN UZUN ZAMAN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından daha önce yapılan açıklamada, pandeminin sona ermesi için daha çok uzun bir yol olduğunu ve Covid-19 kapsamında uygulanan yasakların kademeli bir şekilde kaldırılması gerektiğine dikkat çekmiş, insanların da söz konusu kısıtlamalara uymaya devam etmesi gerektiğini bildirmişti.

Avrupa'da plaj alarmı! İkinci koronavirüs dalgası gelebilir
Avrupa'da plaj alarmı! İkinci koronavirüs dalgası gelebilir
Avrupa'da plaj alarmı! İkinci koronavirüs dalgası gelebilir
Avrupa\'da plaj alarmı! İkinci koronavirüs dalgası gelebilir

Son Dakika Dünya Avrupa'da plaj alarmı! İkinci koronavirüs dalgası gelebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Fikrimce: Sadece Türkiye de olduğunu düşünürek bizim halkımız şöyle bizim halkımız böyle bizi cehalet öldürür diye düşünmemek gerek dünyanın her yerinde böyle görüntüler oluşuyor. Bu bir sorun bu sorunun çözümü yok halkı bi yere katar tıkarsın sonra millet bayar. 12 1 Yanıtla
  • Serkan: Demek ki tek cahil biz değilmişiz... batı hayranı monşer medya bunu da yazsın!!! 11 2 Yanıtla
  • Benim dusuncem : Hollanda yasaklari hice sayiyor artik ne olursa olsun diyor bu millet 5 0 Yanıtla
  • Corona gelmiş neyime: İster cahil ol,istersen oxfordu bitir,görüyoruz avrupadaki insanlarıda pandemiye birebir uyuyorlar sanki Türkiyemizden bin beterler 4 0 Yanıtla
  • Tabipler odasi: Bir Tuvalet kagidina birbirini ezen doven guzelim avrup insanlari birakin guneslensin 2 1 Yanıtla
  • Arnavut deli bekir: Avrupa hayranı yetişen milyonlara duyurulur...çoğu avrupa ülkesini gezdim...benim ülkemin çobanı bile avrupa insanına adamlıkta on basar...cahil ve hor görenler lafım size...çok özendiğiniz avrupa rezillik içinde 1 0 Yanıtla
  • Şamil: Corona 2. dalgayı hazırlıyor.Nasılmı?İşte fotoğraflar bunun örneği.An itibari ile binlerce insan sahillerde.Sahil beldelerinde yazlığı olan insanlar çok büyük bir matah iş yapıyorlamrış gibi koşa koşa yazlıklarına gidip sere serpe bir yaşam sürmeye kalkıyorlar.Bunların hemen hemen tamamı yaşlı sınıfında insanlar.Yani 2.dalganın kurbanları sahillerde toplanıyor.Bu yazımı bir yere arşivleyin.Zamanı geldiğinde 22.05.2020 de vatandaşın birisi yazmıştı diyin.GÖrdüklerimiz tüyler ürpertiyor.Söylemesi. 0 0 Yanıtla
  • Zeynel : Sankı bizim tr sosyal mesafeyı uyguluyormu postane pazar çarşı iç içe kıtlıkta kalmışlar 0 0 Yanıtla
  • RoJHaT-AVaŞiN: zaten virüs avrupadan geldi avrupadaki gurbetçiler olmasaydı kesinlikle virüs olmazdı ALLAHın izniyle bunuda atlatırız sanırım temuzda tamamen bittiyor iyi gidiyoruz dahada iyi ollacak sabırlı olalım sağlık bakanımız iyi çalışıyor 0 0 Yanıtla
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement