Avrupa'daki bazı camilerde, koronavirüs salgını nedeniyle ezan okunmaya başladı - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki bazı camilerde, koronavirüs salgını nedeniyle ezan okunmaya başladı

Avrupa\'daki bazı camilerde, koronavirüs salgını nedeniyle ezan okunmaya başladı

Almanya ve Hollanda'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedirgin olan Müslümanlara moral vermek amacıyla belirli camilerde, bazı vakitler hoparlörden ezan okunmasına izin verildi.

22.03.2020 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya ve Hollanda'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedirgin olan Müslümanlara moral vermek amacıyla belirli camilerde, bazı vakitler hoparlörden ezan okunmasına izin verildi.

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camisi'nde yatsı ezanı ve cuma günleri öğle ezanı hoparlörle okunabilecek.

Üç hafta sürecek uygulama çerçevesinde cami hoparlöründen ilk ezanın okunması çevrede oturan Türkler ve diğer ülkelerden Müslümanlar tarafından olumlu karşılandı.

İslam Toplumu Milli Görüşe (IGMG) bağlı Hannover Camisi'nde de Miraç Kandili'ne özel olarak hoparlörden yatsı ezanı okundu. Cami için alınan izinle bundan sonra haftada bir gün cuma günleri ezan okunabilecek.

Hollanda'da da IGMG'ye bağlı 4 camide cuma günleri öğle vakitlerinde halkın duyabileceği şekilde hoparlörle ezan okunacağı belirtildi.

Diğer camiler için de müracaat edildi

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'daki Müslümanların ölümcül koronavirüsle azami derecede mücadele ettiğini söyledi.

Bu dönemde diğer camilerde de ezan okunabilmesi için izin dilekçelerini verdiklerini kaydeden Altaş, "Duisburg veya Hannover'de okunan ezanların, kriz anında nasıl bir dayanışmanın gösterilebileceğini ortaya koyan çok güzel örnekler. Okunan ezanlar, 'evlerinizde güvende olun' mesajını veriyor. Bunu mümkün kılan bu şehirlerdeki belediye yetkililerine hassaten teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde başka şehirlerde de bazı ezanların açıktan okunacağını tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.

Kovid-19 salgını nedeniyle geçen hafta Almanya ile Avrupa'nın diğer ülkelerindeki cami ve başka dinlere ait ibadethanelerde toplu ibadete bir süre ara verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki bazı camilerde, koronavirüs salgını nedeniyle ezan okunmaya başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    17:15 Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan Ş.Y. isimli şahıs, İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde gerçekleştirilen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşması' etkinliğinde, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Sezgin, öğrencilere toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    17:14 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atamalar internet sitesinde yayınlandı.

  • Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı
    17:13 Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı

    Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Silifke Belediyesi'nde işten çıkarılan 30 işçinin durumunu protesto etmek için eylem yaptı. İşçilerin de katıldığı eylemde, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, belediye başkanlarına seslenerek işçilerin haklarını gözetmelerini istedi ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak
    17:10 Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri nakil için alındı. Kazadan 3 gün önce organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın organları, farklı hastalara nakledilmek üzere Ankara, Bursa ve Çanakkale'ye gönderildi. Ailesi, Melek Karakaş'ın organ bağışı yaparak başkalarının hayatını kurtarmasının herkese örnek olmasını istedi.


Advertisement