Avrupa'dan Önemli Çıkış: Türkiye'ye Üye Olacağının Garantisi Verilmeli - Son Dakika
Güncel

Avrupa'dan Önemli Çıkış: Türkiye'ye Üye Olacağının Garantisi Verilmeli

AB'nin Genişlemeden Sorumlu eski Komiseri Günter Verheugen, "Türkiye, kriterleri yerine getirirse Avrupa Birliği'ne tam üye olacağının garantisi verilmeli" dedi.

17.03.2017 08:18  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB'den ikinci ılımlı açıklama geldi. İlkinde göçmen anlaşmasına bağlılıklarını ifade etmişlerdi. Şimdi de Türkiye'ye üyelik garantisi verilmeli dendi. Hollanda ile yaşanan krizden sonra alınan tavırlara karşı Türkiye bu anlaşmayı gözden geçirmeye karar verdi

"KAYITSIZ ŞARTSIZ GARANTİ VERİLDİ"

AB'nin Genişlemeden Sorumlu eski Komiseri Günter Verheuge, Türkiye ile AB arasındaki krizin çok tehlikeli bir şekilde tırmandığını vurgulayarak, "Ben tamamen yeni başlangıçtan yanayım. AB, kriterleri yerine getirirse Türkiye'ye Avrupa ailesi içinde eşit haklara sahip daimi olarak yerini alacağını kayıtsız şartsız garanti etmeli" dedi.

"KARŞILIKLI HAREKETLERE SON VERİLMELİ"

Verheugen, Türkiye'nin de iç sorunlarını demokratik ve hukuk devleti kuralları içinde çözeceğinin güvencesini vermesi gerektiğini belirtti.Avrupa'da hiçbir ülkeyi faşistlerin yönetmediğini, Türkiye'nin de bir diktatörlük olmadığını belirten Verheugen, karşılıklı hakaretlere son verilmesi gerektiğini vurguladı.

"TÜRKİYE'NİN ANLAŞMAYA SADIK KALMASINI BEKLİYORUZ

Avrupa Komisyonu sözcüsü Margaritis Schinas, yaptığı açıklamada AB'nin anlaşmaya sadık kaldığını ve Türkiye'den de aynısını beklediklerini ifade etti.

'İKİ TARAFIN DA RİAYET ETMESİ GEREK'

Schinas, şöyle konuştu: "AB-Türkiye arası anlaşmaya bağlı kalmaya devam ediyoruz… Bu, ortak güvene dayalı bir mutabakattır ve her iki tarafın da buna riayet etmesini bekliyoruz."

ÇAVUŞOĞLU: ANLAŞMAYI İPTAL EDEBİLİRİZ

Dün 24 TV'nin canlı yayınına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan mülteci anlaşmasının iptal edebilebileceğini söylemişti.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi vize serbestisi konusunda oyaladığını savunan Çavuşoğlu, vize serbestliği konusunda Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmaması halinde uygulamada olan Göç Anlaşması'nın da bundan sonra uygulanmayacağını vurgulamıştı.

AB BAKANI: GÖÇMEN ANLAŞMASINI SÜRDÜRMEMİZ İÇİN BİR SEBEP YOK

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik AB-Türkiye ilişkileri, göçmen anlaşması ve vize muafiyeti konularından açıklamalar yaptı. Bakan Çelik, "Türkiye'nin göçmen anlaşmasını yürütme konusunda karşı tarafa hiçbir yükümlülüğü yoktur. Bu anlaşmanın sürdürülmesi için bir sebep yok" dedi.

Avrupa\'dan Önemli Çıkış: Türkiye\'ye Üye Olacağının Garantisi Verilmeli

Son Dakika Güncel Avrupa'dan Önemli Çıkış: Türkiye'ye Üye Olacağının Garantisi Verilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement