Avrupa'dan Yönetilen Çete Çökertildi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'dan Yönetilen Çete Çökertildi

Fatih Karaçalı/adana, (Dha)

30.03.2007 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde çok sayıda yaralama ve adam öldürme olaylarını gerçekleştirip, servisçilere ölüm tehdidinde bulunarak haraç aldığı iddia edilen 'Çağlayanlar Çetesi'nin 12 elemanı gözaltına alındı. Çetenin lideri Erkan Kımızoğlu'nun cezaevine girmesiyle dağılan çeteyi, Almanya'da yaşayan İsmail Tufan Kımızoğlu'nun yeniden toparladığı belirlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz salı günü 'Şelale' adı verilen operasyon yaptı. İlçe merkezinde 13 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, suç örgütü kurmak, haraç almak ve ölümle tehdit suçundan aranan Cumali Balıkçı, Umut Kapukaya, Ömer Akboz, İbrahim Akboz, Murat Çelik, Ercan Kılıç, Ertan Acar, Metin Kılıç, Barış Kaya, Sinan Savaş, Ercan Şenöz ve Kurtuluş Şentürk'ü yakaladı. Zanlıların ev ve üzerlerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ile çelik yelek ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar Adana Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgularında, çetenin liderliğini yapan Erkan Kımızoğlu'nun geçen yıl yakalanıp cezaevine girmesinin ardından dağılmaya başladığı ve bunun üzerine Almanya'da yaşayan İsmail Tufan Kımızoğlu'nun liderliği ele aldığını söyledi. Polis, 15 yıl önce Türkiye'den ayrılan ve Alman vatandaşlığına geçen İsmail Tufan Kımızoğlu hakkında İnterpol aracılığıyla yakalama emri çıkarttı.

Sorguları tamamlanan zanlılar, organize suç örgütü oluşturmak, silahla adam öldürmek, adam yaralamak, haraç almak ve ölüm tehdidinde bulunmak suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa'dan Yönetilen Çete Çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement