Avrupa Güreş Şampiyonasında Düdük Çalacak Tek Türk Hakem Malatya'dan - Son Dakika
Spor

Avrupa Güreş Şampiyonasında Düdük Çalacak Tek Türk Hakem Malatya'dan

Avrupa Güreş Şampiyonasında Düdük Çalacak Tek Türk Hakem Malatya\'dan

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Engellilerle Egzersiz Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Ilkım, 20-30 Temmuz tarihleri arasında Bosna Hersek’te düzenlenecek olan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonasında tek Türk hakem olarak düdük çalacak.

19.07.2017 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Engellilerle Egzersiz Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Ilkım, 20-30 Temmuz tarihleri arasında Bosna Hersek'te düzenlenecek olan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonasında tek Türk hakem olarak düdük çalacak.

Ilkım, yaptığı açıklamada 2006 yılından beri Dünya Güreş Birliğine bağlı olarak uluslararası birinci kategori güreş hakemliği yaptığını söyledi. Birinci kategori güreş hakemlerinin dünya, Avrupa ve olimpiyatlarda güreş hakemliği yapmaya haiz anlamına geldiğini belirten Ilkım, "Şu anda bu anlamda Türkiye'de 20 hakemden biriyim. Malatya'da tek hakem olarak bulunmaktayım" dedi. Ilkım, Türkiye'nin dünya güreş lobisinde çok güçlü bir ülke konumunda olduğunu kaydederek, "Gerçekten güreş hakemliği zor bir hakemlik. Anında karar vermeniz gerekiyor. Bu anlamda Dünya Güreş Birliğinin belirlediği bir yerde sınava girerek uluslararası güreş hakemliğini kazanmış bulunmaktayım. 2006'dan beri de uluslararası güreş hakemi olarak görev yapmaktayım. O tarihten itibaren hakem olarak Türkiye'yi çeşitli turnuvalarda temsil ettim. Bu da tabi gurur verici bir durum. Ülkemizi temsil ediyoruz. Malatya'yı ve özelde ise üniversitemizi temsil ediyoruz. Bu anlamda üniversitemizin adını dünyaya duyurmak gurur verici" dedi.

"Olimpiyat baraj seçmelerinde yine hakem olarak görev yaptım"

Güreş hakemi olarak görev yaptığı bazı turnuvalara da değinen Ilkım, "Ülkemizde yapılan Akdeniz Oyunlarında Türkiye'yi temsil ettim. İran'ın başkenti Tahran'da yapılan dünya şampiyonasında ülkemizi temsil ettim. Geçen yıl Sırbistan'da yapılan olimpiyat baraj seçmelerinde yine hakem olarak görev yaptım" ifadelerini kullandı. Ilkım, şimdiye kadar kendisinin olimpiyat hakemi olarak görev yapmadığını anımsatarak, "Olimpiyat hakemi olarak seçilemedim ama ülkemizden üç hakem seçildi. Ülkemizdeki güreş hakemliği çok güçlü durumda olduğu için üç hakem arasına giremedik ama başka bir ülkede olmuş olsak birinci sırada girmiş olurduk. Buna tabi biz üzülmüyoruz. Ülkemizdeki hakemliğin güçlü olmasına seviniyoruz. Bu yılda inşallah nasip olursa 20-30 Temmuz tarihleri arasında yani gelecek hafta Bosna Hersek'in Sarayova kentinde yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğim. Tek Türk hakemi olarak katılacağım. Bu anlamda da bu duygu gurur verici. Tek hakem olarak katılmam da ayrı bir özelliktir" şeklinde konuştu.

Şampiyonalarda hakem olarak görev yapmanın kriterlerine de değinen Ilkım, "Yıl içerisinde almış olduğumuz aktif puanlar toplanıyor. Yılsonunda hakemin ne kadar puan aldığı ortaya çıkıyor. Almış olduğumuz bu puana göre de Dünya Güreş Birliği bize katılabileceğimiz şampiyonaları belirliyor. Tabi Avrupa Şampiyonasına katılmak yüksek puan almanın karşılığıdır. Biz de bu anlamda çok şükür yüksek bir puan almış olduğumuz için Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı elde etmiş olduk" ifadelerine yer verdi.

"Hedefim olimpiyatlarda düdük çalmak"

Ilkım, her hakemin üste düzeyde, olimpiyatlarda düdük çalmayı isteyebileceğini ifade etti. Türkiye'de hakemlik yapmaktan mutluluğunu da ifade eden Ilkım, şöyle devam etti:

"Olimpiyatlar dört yılda bir en üst seviyede yapılan oyunlardır. Olimpiyatlar üstü bir yarışma yoktur. En üst düzeyde yapılan spor karşılaşmalarıdır. Her hakem, her sporcu buralarda bulunmak ister. Tabi ki hedefimiz olimpiyatlarda düdük çalmak ama çalamasak da Türkiye'de hakemlik yaptığım için çok mutluyum, çok gururluyum. Çünkü Türk hakemliği çok ileri bir seviyede." Türk hakemliğinin dünya klasmanında çok iyi bir konumda yer aldığını belirten Ilkım, "Bizim merkez hakem komitemiz dünya klasmanında şu anda birinci sırada. Bu şekilde birinci sırada olmak tabi ki gurur verici. Tabiri caizse biz kendi aramızda kendimizle yarışıyoruz" diye konuştu.

Ilkım, öğrencilerin kendilerini ileriye yönelik hedefler koyarak bu hedefleri başarmak için sürekli çalışmaları gerektiğini sözlerine ekledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Avrupa Güreş Şampiyonasında Düdük Çalacak Tek Türk Hakem Malatya'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement