Avrupa Halter Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

Avrupa Halter Şampiyonası

Avrupa Halter Şampiyonası

Turkcell'in desteklediği Avrupa Halter Şampiyonası'nda milliler madalyaları topladı

16.04.2012 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell'in ana sponsorluğunda Antalya'da bir haftadır devam eden Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası, kıyasıya mücadelelerin ardından sona erdi. 15 sporcuyla turnuvaya katılan Türkiye, 6 altın 7 gümüş 7 bronz, toplam 20 madalya ile şampiyonaya nokta koydu

Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'in ana sponsoru olduğu Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası, birbirinden heyecanlı müsabakaların ardından sona erdi. Antalya'da bir hafta boyunca sporseverlerin ilgi gösterdiği şampiyonada Turkcell'in ana destekçisi olduğu halter milli takımı, 15 sporcu ile Türkiye'yi temsil etti. Kadınlarda, 3 altın, 4 gümüş, 5 bronz, toplam 12 madalya alırken, erkeklerde 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz, toplam 8 madalya kazandılar.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı şampiyona, halterde Olimpiyat kotası almak için son organizasyon olması sebebiyle kritik önem taşıyordu. Şampiyonada 36 ülkeden, 133 kadın ve 208 erkek sporcu olmak üzere 341 halterci podyumda ter döktü.

Türkiye, bugüne kadar yapılan Olimpiyat kotası yarışmalarında 4 kadın ve 5 erkek sporcuyla vize alarak kotasını doldurmuştu.

"BİREYSEL SPORLARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ "

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Turkcell olarak bireysel sporların en büyük destekçisiyiz. Geleceğe Koşanlar Projesi ile halterin yanı sıra atletizm, tenis, yüzme, görme engelli bisiklet ve kayak branşlarında genç sporculara verdiğimiz desteğin yanı sıra ulusal ve uluslararası turnuvalara da sponsor olarak Türk sporunun gelişimine katkı sunuyoruz. Halter milli takımımızın ana sponsorluğuna Avrupa Halter Şampiyonası'nın ana sponsorluğunu da ekledik. Bundan sonraki süreçte bireysel sporlara desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Şampiyonada başarı göstererek bizleri gurulandıran sporcularamızı kutluyorum" dedi

TÜRKİYE HALTER FEDERASYONU BAŞKANI HASAN AKKUŞ DA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Olimpiyat vizesi alamayan ülkeler için son sınav niteliği taşıyan şampiyonada Avrupa'nın en iyi haltercilerini izleme fırsatı bulduk. Bu şampiyona, milli sporcularımızı değerlendirmemiz adına da önemli bir prova niteliği taşıyordu. Gösterdikleri performans nedeniyle tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutlamak istiyorum.

Organizasyon olarak ise ev sahipliği yaptığımız şampiyonayı kusursuz olarak bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz .. Her zaman yanımızda olan Turkcell'e de federasyonum adına teşekkür ediyorum" dedi.

MADALYA ALAN SPORCULARIMIZ

Kadınlar:

48 kiloda Nurdan Karagöz: 2 gümüş

53 kiloda Aylin Daşdelen: 2 gümüş, 1 bronz

63 kiloda Sibel Şimşek: 3 altın

63 kiloda Neslihan Okumuş: 2 bronz

75 kiloda Hatice Yılmaz: 2 bronz

Toplam: 3 altın, 4 gümüş, 5 bronz

Erkekler:

56 kiloda Gökhan Kılıç: 1 gümüş, 1 bronz

62 kiloda Bünyamin Sezer: 2 altın, 1 gümüş

85 kiloda Fatih Baydar: 1 altın, 1 gümüş

94 kiloda İbrahim arat 1 bronz

Toplam: 3 altın, 3 gümüş, 2 bronz

Genel toplam: 6 altın, 7 gümüş, 6 bronz, 20madalya.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa Halter Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement