Avrupa Konseyi Atlas Okyanusu ve Kuzey Denizi İçin Balık Avlama Kotasını Belirledi - Son Dakika
Dünya

Avrupa Konseyi Atlas Okyanusu ve Kuzey Denizi İçin Balık Avlama Kotasını Belirledi

– Avrupa Konseyi 13 Aralık 2017'de, Atlantik ve Kuzey Denizi'ndeki bazı balık stokları için 2018 avlanma sınırlarını belirleyen bir yönetmeliği onayladı.

13.12.2017 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– Avrupa Konseyi 13 Aralık 2017'de, Atlantik ve Kuzey Denizi'ndeki bazı balık stokları için 2018 avlanma sınırlarını belirleyen bir yönetmeliği onayladı.

Konsey kararının bir sonucu olarak, azami sürdürülebilir verim seviyelerinde yönetilen balık stoklarının sayısı gelecek yıl 2017'den fazla olarak 53.9'a yükselecek.

Anlaşma, yılanbalığı ve levrek stoklarının kritik hali için çözüm öngörüyor.

Estonya Cumhuriyeti Çevre Bakanı Siim Kiisler, "2018, Ortak Balıkçılık Politikası hedeflerinin uygulanmasında çok önemli bir yıl olacaktır. Bu kararla, balık stoklarımızda sürdürülebilir yönetim konusunda açık bir adım attık, anlaşmanın balıkçılar ve kıyı topluluklarımıza faydalandığından emin olduk" dedi.

Rapora göre yılan balıkçılarının kritik durumu göz önüne alındığından, Uluslararası Deniz Araştırmaları Konseyi alanlarının birlik sularında, Baltık Denizi dahil olmak üzere toplam boyu 12 cm veya daha fazla olan Avrupa yılan balığı için avlanma yasaklanacak.

Süre, 1 Eylül 2018 ile 31 Ocak 2019 tarihleri arasında her üye devlet tarafından üç aylık dönemler şeklinde belirlenecek.

Karar, Avrupa Komisyonu ve üye ülkelerin, Avrupa yılanbalığı maddesinin stokunu daha da korumayı hedefleyen ortak bir bildiri. Bunun, yakın sulardaki yılanbalığı yaşam döngüsünün, yönetim planlarının güçlendirilmesi yoluyla yapılması hedefleniyor.

Konsey ayrıca Kelt Denizi, Kanal, İrlanda Denizi ve Kuzey Denizi'ndeki levrek stoklarının kötü durumunun birçok ülke için önem teşkil ettiğini kabul etti.

Çözüm olarak yumurtlama topluluklarının korunması için iki aylık bir ara verilmesi ve bu alanlarda yalnızca belirli ağ takımlarıyla avlanılması kararlaştırıldı.

Hobi balıkçılığı ise avlanma ve bırakma yöntemi ile daha da kısıtlandı.

Biskay Körfezi'nde hobi balıkçılığı için günlük daha düşük bir ağ sınırı da belirlendi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Avrupa Konseyi Atlas Okyanusu ve Kuzey Denizi İçin Balık Avlama Kotasını Belirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı
    17:10 TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Sırbistan'da muhtaçlara temel ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 1500 koli yardım dağıttı. Ayrıca, 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyası kapsamında 1000 Mushaf dağıtıldı ve 1000 kişiye iftar verildi. Yardım çalışmalarına Sırbistan İslam Birliği Başkanı Senad Halitovic ve Din Hizmetleri Müşaviri Ertuğrul Coşkun da katıldı.


Advertisement