Avrupa Konseyi'nden Büyükçekmece Belediyesi'ne "Avrupa Diploması" Ödülü - Son Dakika
Güncel

Avrupa Konseyi'nden Büyükçekmece Belediyesi'ne "Avrupa Diploması" Ödülü

Avrupa Konseyi\'nden Büyükçekmece Belediyesi\'ne "Avrupa Diploması" Ödülü

Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından "Avrupa Diploması" ödülüne layık görüldü.

23.06.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından "Avrupa Diploması" ödülüne layık görüldü.

Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından verilen en prestijli ödüllerden birine daha layık görülerek, bir kez daha Türkiye'nin gururu oldu. Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Konseyi'ne üye 47 ülkenin sadece 12 belediyesine verilen "Avrupa Diploması" ödülüne layık görüldü.

ÖDÜL TÖRENİ STRAZBURG'DA GERÇEKLEŞTİ

Avrupa Konseyi, 21 Nisan 2015 tarihinde Avrupa Ödülü (Europe Prize)'ın ilk ödülü olan "Avrupa Diploması" ödülünü Türkiye'den Büyükçekmece ve Karşıyaka belediyelerinin almaya hak kazandığını açıklamıştı. Büyükçekmece Belediyesi, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen törenle ödülünü aldı.

"Avrupa kenti Büyükçekmece"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yoğun programı nedeniyle katılamadığı ödül törenine Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış ve Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce katıldı. Ödül töreninde konuşan Başkan Vekili Coşkun Tanış, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün çağdaş projeleri sayesinde Büyükçekmece'nin tüm dünyada tanınan bir Avrupa kenti olduğunun altını çizerek, "Bir Avrupa kenti olan Büyükçekmece'nin layık olduğu bütün ödülleri teker teker almaktayız. Büyükçekmece Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada örnek çalışmalarını ve projelerini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN"

Avrupa Konseyi tarafından verilen "Avrupa Diploması" ödülünün çok önemli bir ödül olduğunu vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ödülün, belediyenin pek çok başarılı kriterlerinin değerlendirilmesi sonucunda verildiğini belirterek, "Bu ödül aslında sadece Büyükçekmece Belediyesi'ne değil, Büyükçekmece'nin bir Avrupa kenti olmasına katkı sağlayan Büyükçekmece ailesine de verilmiştir. Ülkemize ve Büyükçekmece'mize hayırlı olsun" dedi.

ÖDÜL NEDEN VERİLDİ?

Ödül, Büyükçekmece Belediyesi'nin Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin programlarına katılımı, uygulamaları hakkında bilgilendirme günleri düzenlemesi, "Avrupa Günü Kutlamaları" etkinlikleri, "Avrupa Yerel Demokrasi Haftası" kapsamında yaptığı başarılı faaliyetleri ve "12 Yıldız Şehir" unvanına sahip olması kriterleri göz önünde bulundurularak verildi. Özellikle de Büyükçekmece Belediyesi'nin, AB'ye üye kardeş şehirleriyle olan ikili ilişkileri ve ortak projeleri, uluslararası ilişkilerdeki aktif ve lider rolü ödülde önemli bir etken oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avrupa Konseyi'nden Büyükçekmece Belediyesi'ne 'Avrupa Diploması' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement