"Avrupa Kültür Merkezleri Gecesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Avrupa Kültür Merkezleri Gecesi"

"Avrupa Kültür Merkezleri Gecesi"

On iki Avrupa Kültür Enstitüsü ve Başkonsolosluğu 20 Haziran'da çeşitlilik gösteren bir kültür-sanat programı kapılarını halka açacak.

15.06.2012 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir Gecede 12 Ülke "Avrupa Kültür Merkezleri Gecesi"

On iki Avrupa Kültür Enstitüsü ve Başkonsolosluğu 20 Haziran'da çeşitlilik gösteren bir kültür-sanat programı ile 20.00 - 24.00 saatleri arasında kapılarını halka açacak. Katılımcılar, gece boyunca canlı konserleri, film gösterimlerini ve sergileri takip edebilecek, kültür merkezlerinin günlük kültürel faaliyetleri hakkında bilgi alacak ve İstanbul'un güzel mekanlarının keyfine varacaklar. Avrupa Kültür Gecesi, Avrupa'nın kültürel çeşitliliğini kutlayacağımız ve her yıl yinelenen bir etkinliğe dönüşecek.

Etkinlik, Avrupa Birliği üye ülkeleri uluslararası kültürel ilişkiler enstitülerinin iletişim ağına dahil olan EUNIC Türkiye'nin çatısı altında düzenleniyor. Konsolosluklar ile enstitüleri daha yakın bir işbirliğine teşvik edecek olan etkinlikler Avrupa kültürünü tanıtacak bir dizi faaliyetin ilki. Katılımcı ülkeler sırasıyla Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Polonya, Romanya, Slovakya ve Yunanistan'dan oluşuyor. Gecede yer alan tüm etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Cervantes Enstitüsü bu gece için müzik temasıyla bir program hazırladı. Gece saat 20.00'de ünlü İspanyol yönetmen Carlos Saura'nın "Tango" filminin gösterimi ile başlayacak ve gösterimin ardından saat 22.00'de başlayacak olan Kaknüs Ensemble grubunun vereceği Türk geleneksel müziği, Endülüs müziği ve Flamenko'nun harmanlandığı ücretsiz bir konser ile devam edecek.

Program:

20.00 Film Gösterimi "Tango"

22.00 Konser Kaknüs Ensemble:

Burak Malçok, ney

Álvaro Antona, flamenko gitar

Musa Kazım, ud, vokal

Mehmed Mert Baycan, perküsyon

Ceyhun Kaya, klarnet, flüt

Yer: İstanbul Cervantes Enstitüsü

Giriş: Ücretsiz

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Avrupa Kültür Merkezleri Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement