Avrupa Liglerinde Futbol Heyecanı Dorukta - Son Dakika
Spor

Avrupa Liglerinde Futbol Heyecanı Dorukta

Dev derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı konuk ediyorSon 10 maçın 7'sini Bayern Münih kazandıPSV Eindhoven, Ajax'ı ağırlıyorAnderlecht zorlu virajdaSon 10 karşılaşmada Marsilya 2 kez gülen taraf olduMoskova'da derbi ateşiBuse Nur ARSLANOĞLU / İSTANBUL, - Avrupa liglerinde ilk haftalar geride...

21.09.2018 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dev derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı konuk ediyor

Son 10 maçın 7'sini Bayern Münih kazandı

PSV Eindhoven, Ajax'ı ağırlıyor

Anderlecht zorlu virajda

Son 10 karşılaşmada Marsilya 2 kez gülen taraf oldu

Moskova'da derbi ateşi

Buse Nur ARSLANOĞLU/ İSTANBUL, -

Avrupa liglerinde ilk haftalar geride kalırken, günden güne futbol heyecanı artmaya devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig'in altıncı haftası Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine sahne olacakken, diğer liglerde de birbirinden önemli karşılaşmalar futbolseverleri bekliyor.

Hollanda'da bu hafta PSV Eindhoven-Ajax mücadelesi merakla beklenirken, Almanya Ligi'nde Schalke 04 evinde son şampiyon Bayern Münih'i konuk edecek. UEFA Avrupa Ligi'nde Türk temsilcisi Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Belçika ekibi Anderlecht, ligde Standart Liege'i ağırlayacak. Fransa'da ise nefesler Lyon-Marsilya karşılaşması için tutulurken, aynı gün Rusya Premier Ligi'nde en çok şampiyonluk yaşayan kulübü CSKA Moskova sahasında son şampiyon Spartak Moskova'yı konuk edecek.

FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ'I KONUK EDİYOR

Süper Lig'in altıncı haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk edecek. İlk 5 haftada 6 puan toplayan sarı-lacivertliler ile 10 puanı bulunan siyah-beyazlıların mücadelesini futbolseverler merakla beklerken, karşılaşma Pazartesi günü saat 21.00'de başlayacak.

Derbide, Beşiktaşlı taraftarlar da kendilerine ayrılan deplasman tribünündeki yerlerini alarak, siyah-beyazlı futbolculara destek olacak.

SON 10 MAÇIN 7'SİNİ BAYERN MÜNİH KAZANDI

Almanya Bundesliga'nın dördüncü hafta karşılaşmasında Schalke 04 sahasında son 6 yılın şampiyonu Bayern Münih'i konuk edecek. Geçtiğimiz sezon ligi Bayern Münih'in arkasında 2'nci sırada bitiren Schalke 04, ligin ilk karşılaşmasında evinde 3-0 mağlup olurken, deplasmanda gerçekleşen mücadelede ise Bayern Münih'e 2-1 yenilmişti. İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmada Schalke 04'ün galibiyeti bulunmuyor. Son şampiyon Bayern Münih, son 10 karşılaşmada Schalke 04'ü 7 kez mağlup etme başarısını elde ederken, 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

PSV EINDHOVEN, AJAX'I AĞIRLIYOR

Hollanda Ligi'nde bu hafta geçtiğimiz yılın şampiyonu PSV Eindhoven, sahasında Ajax'ı ağırlayacak. Ligin geride kalan 5 haftası itibarıyla 15 puan toplayarak liderlik koltuğunda oturan PSV Eindhoven'ı, Ajax ise 13 puanla ikinci sırada takip ediyor. İki kulüp arasında oynanan son 10 karşılaşmadan 5'ini PSV Eindhoven, 4'ünü ise Ajax kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Ajax, 2 puan geriden takip ettiği rakibini mağlup ederek liderliği ele geçirmek isterken, PSV Eindhoven ise birinciliği bırakmamak istiyor.

ANDERLECHT ZORLU VİRAJDA

Belçika Ligi'nde ise bu hafta UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin yer aldığı grupta bulunan Anderlecht, sahasında Standard Liege'i ağırlayacak. Sarı-lacivertlilerin rakibi, Standard Liege ile oynadığı son 10 karşılaşmanın sadece 2'sini kazanırken, 4 maçta mağlup oldu. İki takım arasında geçen 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

FRANSA LİGUE 1'DE KRİTİK HAFTA

Fransa'da son dönemlerde Monaco'nun gölgesinde kalan Olympique Lyon ve Marsilya, Lyon'da karşı karşıya geliyor.

İlk 5 hafta geride kalırken, topladığı 10 puan ile Marsilya ikinci sırada yer alırken, rakibi Olympique Lyon ise 7 puan ile 7'nci sırada bulunuyor. İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmanın 4'ünü Lyon kazandı. Marsilya ise yalnızca 2 kez zafere ulaşan taraf olurken, 4 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

MOSKOVA'DA DERBİ ATEŞİ

Rusya Premier Lig'de bu hafta nefesleri kesen derbi CSKA Moskova ile Spartak Moskova arasında oynanacak. İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmanın hiçbiri beraberlikle sonuçlanmazken, iki Moskova takımının da 5'er galibiyeti bulunuyor. İlk 7 hafta geride kalırken 14 puan toplayan Spartak Moskova 3'üncü sırada yer alırken, CSKA Moskova ise 12 puan ile 5'inci sırada bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Avrupa Liglerinde Futbol Heyecanı Dorukta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.


Advertisement