Avrupa Maskları İzmir Mask Müzesi'nde - Son Dakika
Yerel

Avrupa Maskları İzmir Mask Müzesi'nde

Avrupa Maskları İzmir Mask Müzesi\'nde

Konak Belediyesi İzmir Nejdet Alpar Mask Müzesi'ne Almanya'nın Diedorf kentinde bulunan Mask Müzesi'nden altı adet Avrupa Maskı hibe edildi.

01.06.2013 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi İzmir Nejdet Alpar Mask Müzesi'ne Almanya'nın Diedorf kentinde bulunan Mask Müzesi'nden altı adet Avrupa Maskı hibe edildi.

Konak Belediyesi İzmir Nejdet Alpar Mask Müzesi Bilimsel Danışmanı DEÜ. Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji

Bölümü Restarasyon Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ali Kazım Öz'ün girişimleriyle Konak Belediyesi İzmir Nejdet Alpar Mask Müzesi'ne Maskenmuseum Yöneticisi Michael Stöhr tarafından altı adet Avrupa Maskı hibe edildi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, müzenin zengin ve renkli bağışlarla her geçen gün büyüyerek dünyada önemli müzeler arasında yer almaya aday olduğunu söyledi.

Yrd.Doç.Dr. Ali Kazım Öz, Almanya, Augsburg, Diedorf'ta bulunan Maskenmuseum'un Michael Stöhr tarafından kurulduğunu ve Avrupa'daki en önemli mask koleksiyonuna sahip müze olduğunu belirtti.

Öz, "Stöhr'ün kişisel koleksiyon olarak başlattığı mask galerisi, zamanla müze halini almış. Dünyanın çeşitli bölgelerinden getirilmiş, sayısı 2000'i bulan masklardan birçoğu festivallerde kullanılmış orijinal masklar. Michael Stöhr İzmir Nejdet Alpar Mask Müzesi'ne de 6 adet orijinal mask hibe etti. Sert kağıt ve ahşaptan üretilen 16.'ıncı ve 19.'uncu yüzyıllara ait maskların yanı sıra, Venedik Cumhuriyeti'nin kuruluşu adına yapılan karnaval etkinliklerinde kullanılan ve günümüze kadar değişmeden gelmiş palyaço maskı da bulunuyor " dedi.

(HD)

01.06.2013 09: 15: 34

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Maskları İzmir Mask Müzesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement