Avrupa'nın 5 Büyük Liginde Son Şampiyon Juventus - Son Dakika
Spor

Avrupa'nın 5 Büyük Liginde Son Şampiyon Juventus

Avrupa\'nın 5 Büyük Liginde Son Şampiyon Juventus

Juventus, Serie A'nın 37. haftasında deplasmanda Roma ile berabere kalarak, bitime bir hafta kala Napoli'nin önünde şampiyonluğunu ilan etti

14.05.2018 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ülkesi  olarak görülen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa'da (Ligue 1) heyecan, hafta sonu oynanan  karşılaşmalarla devam etti.
Söz konusu ülkeler arasında şampiyonun belli olmadığı tek lig Serie  A'da lider Juventus, deplasmanda Roma ile golsüz berabere kalarak, bitime bir  hafta kala Napoli'nin önünde şampiyonluğunu ilan etti.
La Liga'da şampiyonluğunu iki hafta önce ilan eden Barcelona  deplasmanda Levante'ye 5-4 yenilerek, Avrupa'nın 5 büyük ligindeki tek namağlup  ekip olma unvanını yitirdi.
İngiltere Premier Lig şampiyon Manchester City deplasmanda  Southampton'ı 1-0 yenip ligi 100 puanla tamamlarken, Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih son maçında Stuttgart'a 4-1 yenildi. Ligue 1'de şampiyon Paris  Saint-Germain (PSG) ise sahasında Rennes'e 2-0 mağlup oldu.
Serie A
Serie A'nın 37. haftasında deplasmanda Roma ile 0-0 berabere kalan  Juventus, arka arkaya 7. şampiyonluğunu kazanarak kendisine ait İtalya ligi  rekorunu geliştirdi.
Şampiyon Juventus'un en yakın rakibi olan Napoli ise deplasmanda  Sampdoria'yı 2-0 yendi.
Milan ise deplasmanda Atalanta ile 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa  Ligi'ne katılma yolunda avantajını korudu.
Serie A'da bitime bir hafta kala Juventus, 92 puanla şampiyonluğunu  ilan etti. Napoli, 88 puanla ikinci sırada kaldı. İki takımı, Roma 74, Lazio 72,  Inter 69 ve Milan 61 puanla izledi.
La Liga
İki hafta önce şampiyonluğu garantileyen Avrupa'nın 5 büyük liginin  tek namağlup takımı Barcelona, konuk olduğu Levante'ye 5-4 yenilerek bu unvanını  kaybetti.
Lig ikincisi Atletico Madrid, deplasmanda Getafe'yi 1-0, bir diğer  başkent ekibi Real Madrid ise ağırladığı Celta Vigo'yu 6-0 yendi.
La Liga'da 37. haftanın ardından Barcelona, 90 puanla zirvede yer  aldı. Barcelona'yı Atletico Madrid 78, Real Madrid 75 ve Valencia 70 puanla takip  etti.
Premier Lig
İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğunu önceden ilan eden Manchester  City, deplasmanda Southampton'ı 1-0 yenerek sezonu 100 puanla tamamladı.
Teknik direktörlüğünü Pep Guardiola'nın yaptığı Manchester City,  İngiltere Premier Lig'de 100 puan toplayan ilk kulüp oldu. Manchester ekibi  ayrıca bir sezonda en fazla (32) maç kazanma ve en yüksek puan farkıyla (19)  şampiyon olma başarısını da gösterdi.
Manchester United sahasında Watford'u 1-0, Tottenham, Leicester  City'yi 5-4, Liverpool ise Brighton'ı 4-0'lık skorlarla geçti.
Brighton karşısında takımının ilk golünü kaydeden Liverpool'un Mısırlı  yıldız futbolcusu Muhammed Salah, 38 hafta süren bir İngiltere Premier Lig  sezonunda en fazla gol atan (32) futbolcu unvanını aldı. Salah; Alan Shearer, Cristiano Ronaldo ve Luis Suarez ile paylaştığı rekoru tek başına ele geçirdi.
Newcastle United deplasmanından 3-0 mağlup ayrılan geçen sezonun  şampiyonu Chelsea ise ilk 4'ün dışında kaldı ve Şampiyonlar Ligi'ne gidemedi.
Fransız teknik direktör Arsene Wenger de 22 yıldır görev aldığı  Arsenal Kulübündeki son karşılaşmasına çıktı. Arsenal, Huddersfield'ı deplasmanda  1-0 yendi.
Bir dönem Beşiktaş ve Medipol Başakşehir'i de çalıştıran Portekizli  teknik adam Carlos Carvalhal'in başında bulunduğu Swansea City, konuk ettiği Stoke City'ye 2-1 yenilerek alt lige düştü.
Premier Lig'de son maçların ardından Manchester City 100 puanla  şampiyon oldu. Manchester United 81, Tottenham 77 ve Liverpool 75 puanla UEFA  Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etti. Chelsea 70 ve Arsenal 63 puanla UEFA  Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.
Bundesliga
Şampiyonluğu garantileyen Bayern Münih, sahasında Tayfun Korkut'un  çalıştırdığı Stuttgart'a 4-1 yenildi.
Tayfun Korkut'un göreve gelmesinin ardından başarılı performans  sergileyen Stuttgart, ligde 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadığı bu  periyotta düşme hattından çıkarak Avrupa kupalarına katılma hakkını 2 puanla  kaçırdı.
Lig ikincisi Schalke 04 konuk ettiği Eintracht Frankfurt'u 1-0  yenerken, Hoffenheim ağırladığı Borussia Dortmund'u 3-1 mağlup ederek sezonu 3.  sırada tamamladı.
Yaklaşık 55 yıl önce Bundesliga'nın kuruluşunda yer alan takımlar  arasında bulunan Hamburg, tarihinde ilk kez küme düştü.
Sezonu 31 puanla 17. sırada tamamlayan Hamburg ile 22 puan toplayarak  puan cetvelinde 18. sırada yer alan Köln gelecek sezon İkinci Lig'de mücadele  edecek.
Milli futbolcu Yunus Mallı'nın da forma giydiği Wolfsburg, sezonu 33  puanla 16. basamakta tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip, kümede kalabilmek için İkinci  Lig'i üçüncü sırada bitirmeyi garantileyen Holstein Kiel ile play-out maçları  oynayacak.
Şampiyon Bayern Münih ligi 84 puanla kapadı. 63 puanlı Schalke 04  ikinci olurken, 55'er puanlı takımlardan Hoffenheim 3, Borussia Dortmund 4, Bayer Leverkusen ise 5. sırada ligi tamamladı. Leipzig ise 53 puanla 6. sırada kaldı.
Ligue 1
Şampiyonluğunu önceden ilan eden lider PSG, Ligue 1'in 37. haftasında  konuk ettiği Rennes'e 2-0 yenildi.
Monaco ağırladığı Saint-Etienne'yi 1-0 yenerek ikinci sıraya yükseldi.  Olympique Lyon ise deplasmanda Strasbourg'a 3-2 yenildi.
Lig dördüncüsü Olympique Marsilya, deplasmanda Guingamp ile 3-3  berabere kaldı.
PSG, son maçlar öncesinde 92 puanda kaldı. Monaco 77, Olympique Lyon  75, Olympique Marsilya 74 puanla başkent ekibinin arkasında yer aldı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Avrupa'nın 5 Büyük Liginde Son Şampiyon Juventus - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement