Avrupa?nın En Büyük İnsan Yönetimi Buluşması, Peryön 23. İnsan Yönetimi Başladı - Son Dakika
Güncel

Avrupa?nın En Büyük İnsan Yönetimi Buluşması, Peryön 23. İnsan Yönetimi Başladı

Peryön Başkanı Yangın: Geleceğin lideri, geniş bir ilişki ağını yönetebilen 'bulut liderler' Avrupa'nın kendi alanında en büyük etkinliği olan PERYÖN 23. İnsan Yönetimi Kongresi 16 Kasım'da başladı.

16.11.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peryön Başkanı Yangın: Geleceğin lideri, geniş bir ilişki ağını yönetebilen 'bulut liderler'

Avrupa'nın kendi alanında en büyük etkinliği olan PERYÖN 23. İnsan Yönetimi Kongresi 16 Kasım'da başladı. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan kongrede iki gün boyunca 40'ı aşkın oturumda insan yönetimi tüm boyutlarıyla ele alınacak. Kongrenin açılışını yapan PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın, gelecek 10 yılda insan yönetiminin öneminin artacağına dikkat çekti, geleceğin lideri olarak tanımladığı 'Bulut Liderler'in, geniş bir ilişki ağını yönetebilen liderler olacağını söyledi. Açılış konuşmacıları İlber Ortaylı ve Dr. Erdal Karamercan da yeteneklerin, şirketleri ve toplumları ileri taşıyabilmeleri, iyi birer yönetici olabilmeleri için eğitim ve gelişimlerinin özel öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından düzenlenen, Avrupa'nın insan yönetimi alanındaki en büyük kongresi PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi'nin 23'üncüsü bugün başladı. Kongre 16-17 Kasım olmak üzere iki gün sürecek. İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda 40'ı aşkın oturumda insan yönetimine ilişkin konular ele alınacak. Kongre, katılımcı, konuşmacı ve oturum sayısına göre Avrupa'nın en büyük kongresi olma niteliğini taşıyor. Kongrenin ana sponsorluğunu Doğa İş Güvenliği, Turkcell Akademi, Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, yenibiriş.com üstleniyor.

Yangın: 'Gelecek 'Bulut Liderler'in olacak'

Sunumunu Gazeteci Fatih Türkmenoğlu'nun yaptığı kongre, PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın'ın açılış konuşmasıyla başladı. Yangın, 'Değişen Dünyada İnsan Yönetimi' başlıklı konuşmasında rekabetçi ve değişen koşullarda şirketlerin başarılı olmaları için potansiyel yönetimine ve İnsan Yönetimi profesyonellerinin rolüne değindi. Gelecek 10 yılda insan yönetiminin daha da önemli hale geleceğini belirten Yangın tüm farklılıklarıyla insanların eşsiz potansiyeline ve bir bütün olduğuna dikkat çekti. Yangın, 'Kutudaki insan inovasyon yaratamadığı için insanı kutudan çıkardık ve potansiyeli keşfettik. Gelişmiş şirketler şimdi potansiyel odaklı insan yönetimi uygulamalarına geçtiler. Kendisi, ailesi, çalıştığı organizasyon ve ülke ancak bu potansiyel etkin değerlendirildiğinde refaha erişebilir. İş yerinde bu potansiyelin gelişiminden ve yönlendirilmesinden yöneticiler ve liderler sorumludur' dedi.

Yangın, insanları tek tipleştiren ve ideal insan kalıbına sokmaya çalışan iş dünyasından; insana göre esneyebilen, kutuların olmadığı bir dünyaya geçişte insan yönetimi ve İK profesyonellerinin üzerine önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, yeni çağın liderlik modelini 'bulut liderlik' olarak tanımladı: 'Paylaşıma önem veren, teknolojideki gelişmelere paralel sürdürülebilirlik ve duyarlılık gibi ortak değerlerler çerçevesinde ya da belli bir amaçla bir araya kolayca gelebilen bu toplulukları etkileyebilen, yönetebilen 'bulut liderler' adını verdiğim kavramın yükselişini göreceğiz. Şirketler ürünleriyle, hizmetleriyle bütünsel olarak 'müşterinin işine yaramaya' odaklanırken, birçok farklılığa sahip anlam arayışı içinde olan insanları da belirli bir vizyon çerçevesinde ortak değerlerle bir arada tutmaya çaba gösterecek, paylaşım ortamları yaratacak, ortak çalışmaları ödüllendirecek. Bunu yaparken sadece çalışanlar değil devlet, tedarikçiler, bayiler, sivil toplum kuruluşu örgütleri gibi daha büyük bir ekosistemle işbirliği içerisinde 'bulut' ortamında çalışılacak. İnsan yönetiminin çok önemli bir nitelik olduğu bu dünyada 'bulut liderler', tüm bu belirsizlikler ve değişim içerisinde net bir vizyon belirleyen, güven ve gelişim ortamı sunabilen insanların işini anlamlı kılacak. Böylece, ortak değerlerde birleştirici olacaklar ve organizasyonların sürdürülebilirliklerinde önemli rol oynayacaklar.'

Yangın, 2016'da PERYÖN'ün İstanbul'da ev sahipliği yapacağı Dünya İnsan Yönetimi Kongresi'ne tüm katılımcıları davet ederek, 'Gelecekten umutlu olmalıyız, çünkü bizim değiştirme gücümüz var. Daha duyarlı bir nesil yetiştirmek için yapacağımız çok şey var' mesajını verdi.

İlber Ortaylı: 'İnsanlar kabiliyetlerine göre yaşarlar'

Kongrenin ana konuşmacılarından Galatasaray Üniversitesi Hukuk Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, konuşmasında tarihte yönetici ve lider seçimi ve gelişimine ilişkin uygulamaları aktardı. Ortaylı, 'İnsanlar kabiliyetlerine göre yaşarlar. Buna göre düzenleme yapamayan toplumların yaşama şansı yoktur' diyerek yetenekli grubun daha yüksek ve özel bir eğitimle donatılması gereğine dikkat çekti.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde zeki ve yetenekli çocukların seçilerek belirli bir standarda ulaştırılmak üzere Enderun Mektebi'nde yetiştirildiğini aktaran Ortaylı, Enderun'da verilen eğitimin matematik, coğrafya, yabancı diller, din, müzik, spor, sanat, zanaatkarlığı da içeren çok yönlü bir eğitim olduğunu anlattı, 'Yönetici olmaya aday, yetenekli sınıfın, kitlelerle birlikte aynı eğitime tabii tutulması hem kendisine hem de topluma yapılmış haksızlıktır' dedi.

Dr. Erdal Karamercan: 'Yöneticilikte duygusal zeka geçerlilik kazanıyor'

Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Dr. Erdal Karamercan, açılış konuşmasında 'Duygusal Zeka (EQ)' konusunu ele aldı. 'İnsan yönetimi profesyonellerinin en önemli görevi, nitelikli insanları kuruma kazandırmak ve iyi yöneticiler olarak yetiştirebilmek' diyen Karamercan, EQ'nun iş ve hayatta başarı için temel olduğunu söyledi. Karamercan, 'Yapılan araştırmalar çok sıklıkla IQ'su 140 ve üstü çalışanların IQ'su 100 dolayında olan yöneticilerin altında çalıştığını gösteriyor. EQ'nun öneminin anlaşılmasıyla birlikte şu anda seçim aşamasında daha çok Bilişsel Zeka (IQ) kriterleri geçerli olsa da kariyer yönetiminde EQ daha çok geçerli olmaya başlıyor' dedi.

Spordaki başarı iş başarısına dönüşüyor

'İçeride ve Dışarıda Sıra Dışı Performans' oturumunda Yo'netim Danıs'manı B. U'mit O'ztu'rk moderato'rlu'g?u'nde, I's? Adamı Dr. Murat Yalc'ıntas?, İş Adamı Korkut Omur, Yo'netici ve Sporcu, Dergi Yazarı Go'khan Dog'ruol, Burgan Bank Tu'rkiye Yo'netim Kurulu Bas'kanı Mehmet Nazmi Erten hayatlarında en az is? kadar yer tutan spor tutkularını ve işlerine etkisini anlattılar. Konuşmacılara göre, spor fiziksel olarak form kazandırmakla birlikte iş hayatında da gerekli olan otodisiplini kazandırıyor, konsantrasyonu artırıyor, sosyalleşmeyi sağlıyor ve iş ilişkilerini geliştiriyor. Konuşmacılar 'İş hayatıyla birlikte spor yapılmaz' anlayışının yanlış olduğunu belirterek spordaki başarının, iş başarısına da olumlu yansıdığını söylediler.

Banu İşçi Sezen: 'Turkcell online eğitimin öncüsü olmaya devam edecek'

Kongrenin ana sponsoru Turkcell Akademi'nin düzenlediği UN (Learn) Yeni Dünyada Eğitim başlıklı oturumda, Turkcell Akademi Grup Başkanı Banu İşçi Sezen ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ecmel Ayral konuştu. Türkiye'de eğitimin dijitalleşmesinde öncü şirket Turkcell'in Akademi Bölüm Başkanı Banu İşçi Sezen, eğitime verilen önemin ve global gelişmeleri takibin önemini vurgulayarak, 'Günümüzün ekonomik dünyasını yeniden şekillendiren mobil internet ile eğitimi nasıl her yerden ulaşılır duruma getiririz diye düşündük ve bu konuda bugün sektörde öncü konuma geldik. Turkcell Akademi'nin misyonunun en önemli yapı taşlarından biri olan "yine ve yeniden" öğrenme misyonu ile Kurumsal Üniversite kavramında müthiş bir know-how'a sahip olduk. Dünyada hızla yayılan online eğitimi önce Türkiye'nin dört bir yanına yaymayı planladık ve 2014 yılı başında hayata geçirdiğimiz Dijital Akademi platformumuz ile tüm Türkiye'yi kucakladık. Şimdi ise şirket çalışanlarının gelişim yolculuğunu daha verimli hale getirebilmenize olanak sağlayan online eğitimlerimizle kurumsal müşterilerimize uçtan uca hizmet sunmayı hedefliyoruz. Farklı büyüklükteki ve sektörlerdeki birçok firmanın eğitim platform ihtiyacını karşılayacak, uygun maliyetlerle güçlü bir platform sunuyoruz. Türkiye'yi eğitimle kalkındırma yolunda önemli adımlar atıldığına ve atılacağına inancımız tam? dedi.

'Lider, başarıyı sınırlı kaynaklarla elde edendir'

Öğleden önceki oturumlarda Yapımcı, Danışman, Eğitmen Serkan Balbal, Sınırlı Kaynaklarla Gelen Büyük Zaferler: Hedefi Koy, İnan, Asla Vazgeçme başlıklı bir sunum yaptı. Balbal, 'Tarih sayfalarında başarılı olmuş komutanların ve liderlerin birçoğunun ortak özelliği kısıtlı imkanlarla hareket etmiş olmaları ve imkansız olarak görülen konularda başarılı sağlamalarıdır. Turgut Özakman'ın ölümsüz eseri 'Diriliş Çanakkale 1915'ten beyaz perdeye uyarladığımız 'Çanakkale 1915' filminde sınırlı kaynaklarla gelen büyük zaferlere bizzat şahit oluyoruz. Bu sayede kendi tarihimizin unutulmaz kahramanları ve zaferlerini konuşurken aslında kurumsal hayattaki başarımız için feyz alacak ne kadar çok yaşanmışlık olduğunu da fark ediyoruz? şeklinde konuştu.

KOBİ'de Kadın Gücü Oturumu konuşmacıları Yönetim Danışmanı, Eğitimci, Takım Koçu, Evolve Liderlik ve Koçluk Kurucu Ortağı Elif Bulak, Danışman Arif Gürdenli, Y&R Brands İstanbul CEO'su Arzu Ünal ve Tasarımcı ? İmalatçı Serap Baturay, KOBİ'lerin kurumsallaşmasında, yönetim yaklaşımlarında kadın işletme sahiplerinin olumlu etkisini, kadınların karşısında duran engellerle birlikte ele aldılar. İnisiyatif alma, cesur davranma, ilham verme dürüstlük, sonuç odaklılık, başkalarının gelişimine önem verme, güçlü insan ilişkilerinde erkeklere göre daha iyi olan kadınların KOBİ'lere güç kazandırdığını vurguladılar.

Herkes 'farklı ve özel'

Kongre öğleden sonra ve yarın tüm boyutlarıyla insan yönetimini ele alan oturumlarla devam edecek. PERYO'N odak alanları olan yönetimde kadın istihdamı, I'ş Sağlığı ve Gu'venlig'i, I'K?da yeni yaklaşımlar konuşulacak. Vodafone sponsorluğunda düzenlenen DNA'mızdaki İş Güvenliği Kodu oturumunda, Vodafone Türkiye İş Güvenliği Kıdemli Müdürü Ergün Tüzün, Çayeli Bakır Madencilik- Çalışan İlişkileri Müdürü Fatih Koç ve Vodafone Global İş Sağlığı & Güvenliği, Refah Müdürü Helen Davitt konuşacak.

Kongre bu yıl çalışan her insanın 'farklı ve özel' bir birey olduğunu bilerek, her duyguya dokunmayı hedefliyor. 'İşyerinde mutluluk uzmanı' Woohoo Inc. Kurucu Başkanı ve Mutluluk Müdürü Alexander Kjerulf, 'Aktif yurttaşlık' hareketiyle yüzlerce insanın hayatını değiştiren Ole Kassow, 'Çalıs'an bag'lılıg'ı' konusunda dünyaca ünlü uzman David Zinger, Achieve Performance Consulting Group Üst Düzey Yönetici Danışmanı John Alatopoulos, Korn Ferry Liderlik ve Yetenek Yönetimi Kıdemli Müdürü Arvinder Dhesi, DDI Seçme ve Değerlendirme Çözümlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kevin Cook, Türkiye'den Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş?, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Yemeksepeti.com Genel Müdürü Nevzat Aydın, Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Arzum Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Sabancı Holding İK Grup Başkanı Neriman Ülsever, Yönetici, Konuşmacı, Yazar Akın Öngör, İletişimci, Girişimci Tolga Gariboğlu ve sanatçı Mert Fırat konuşma yapacak isimler arasında yer alıyor.

İnsanı ve potansiyel gelişimini odak noktaya yerleştirerek şekillendirilen PERYÖN 23. İnsan Yönetimi Kongresi programına www.peryonkongre.com adresinden ulaşabilirsiniz.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa?nın En Büyük İnsan Yönetimi Buluşması, Peryön 23. İnsan Yönetimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement