Avrupa'nın en büyük kahve festivali başladı - Son Dakika
Güncel

Avrupa'nın en büyük kahve festivali başladı

150'den fazla kahveyle ilgili markanın yer aldığı festivalde, kahve ve kahveye dair pek çok etkinlik yer alıyor.

08.10.2016 10:47  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


Türkiye'nin önde gelen yaratıcı etkinlik ajanslarından dsm group, 6-9 Ekim 2016 tarihleri arasında kahveye dair her şeyin yer aldığı İstanbul Coffee Festival'i (İCF) Türkiye'nin lider markası Paşabahçe ana sponsorluğunda Küçükçiftlik Park'ta düzenliyor. Binlerce ziyaretçinin katılımıyla başlayan festivale kahveyle ilgili 150'den fazla marka katılıyor.

Özellikle 3'üncü dalga kahve akımının önde gelen markalarını ve bu akıma bağlı yaşam kültürünü tek çatı altında toplayan İstanbul Coffee Festival'de, İstanbul'un önde gelen nitelikli kahve dükkanları, çekirdek kahveciler, kahve makinesi üreticileri, kahve yanı lezzetler ve tasarım ürünleri yer alıyor. Festivalde tadımlar, eğitimler, evde demleme teknikleri, konserler, özel tasarım ürünler, canlı sanat performansları yer alıyor. İstanbul Coffee Festival'de Norveç, Danimarka, Almanya, El Salvador, Yunanistan, İngiltere, İran ve Amerika'dan gelen kahve uzmanları deneyimlerini ve bilgilerini profesyonel katılımcılara aktarıyor. Ayrıca, ziyaretçiler dört gün sürecek festivalde evde farklı demleme tekniklerini deneyerek öğreniyorlar.

Kahve sektörü Türkiye'de hızlı gelişiyor

Festivalin açılış konuşmasında, dsm group Kurucu Başkanı Alper Sesli, festivalin kahve sektörüne katkısı için şunları söyledi: "İstanbul Coffee Festival'i tüketicilerin ve kahve sektörünün bir araya geldiği toplu iletişim noktası olarak tanımlayabiliriz. Bu yıl 30 bin ziyaretçi hedefi ile sayısal olarak daha yüksek bir düzeye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Günümüzde nitelikli kahve sektörü yeni oyuncular ve yeni konseptlerle hızlı bir gelişim içinde bulunuyor." Alper Sesli'nin ardından konuşmasını yapan Uluslararası Kahve Organizasyonu (ICO) Finans ve Yönetim Başkanı David Moorhouse, İstanbul Coffee Festival'in endüstrinin en ünlü ve iddialı markalarını, tüm çeşitliliği ve zenginliğiyle kahve severlerle buluşturduğunu belirtti. David Moorhouse, Türkiye'de sektörün çok hızlı bir büyüme içinde olduğunu dile getirerek, İstanbul Coffee Festival'in bu gelişime katkı sağladığını belirtti.

Dünyaca ünlü baristalar İCF'de

İlk gün Turgay Yıldızlı "Turkish Coffee Within The Specialty Coffee Trend", Charlie Habegger "Sensory Decision Making", Pascale Schuit "What Can You Do To Mate Coffee More Sustainable", Victoria Arduino "Talks On Mythos 1 Grinder Of", Jairo Perez "Coffee Fermentation And Quality", Safa Salehi "Water Effect on Coffee" etkinliğine imza attı.

Workshoplara yoğun ilgi

Festival kahve lezzetlerine ilişkin workshopları ile kahve severlere geniş bir açılım da sunuyor. İlk gün workshopları arasında İrem İre ile "Fotoğraf Çekme Atölyesi", Ola Persson'la "Discover How Creativity Reinvents Classics", Kazım Çelik'le "Kahve Tadında Deal Yaklaşım", Aslı Yaman'la "Esas Kör Tadıma Davetlisiniz", Özge Yücesoy'la "Çikolata Tadım ve Workshopu", Hazal Yılmaz'la "Çok Gezen Çok Kahve İçer" etkinlikleri yer aldı.

Kahve dünyasına dair seminerler

Festival kahve kültürüne ilişkin seminerleriyle de kahve severlere geniş bir açılım sunuyor. İlk gün seminerleri arasında Nisan Ağca ile "Evde Profesyonel Kahve", Sonat Eren Sonuk'la "Kahve Aşkı", Gökmen Sözen'le "Ev Dışı Sektöründe Kahvenin Yeri", İsmail Cihat Böğürcü ile "Girişimcilik ve e-ticaret", Turgay Yıldızlı ile "Nitelikli Türk Kahvesi ve Prensipleri", İnci Hatipoğlu ile "İyi Kahve İyi Su" ve Teoman Hünal ile "Bir Kahve Sohbeti" etkinlikleri yer aldı. Festivalin ilk gününde ziyaretçiler ayrıca "Kısa Film Kolektifi Film Seçkisi", Canlı Performans: Uninvited Jazz Band, "Bir Fincan Kahve İçin" film gösterisi ile Gizli Özne ve Gökcan Sanlıman'ın canlı performanslarıyla buluştu.

SCAE Şampiyonası

İstanbul Coffee Festival kapsamında Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) Türkiye seçmeleri de gerçekleştiriliyor. SCAE Türkiye şampiyonasında, "En İyi Barista", "Latte Art", "Cezve&İbrik" (Türk Kahvesi), "Demleme" ve "Kavurma" gibi beş farklı kategoriden oluşan yarışmanın birincileri Dünya Şampiyonaları'nda Türkiye'yi temsil edecekler.

dsm group - Ses getiren, yaratıcı pazarlama etkinliklerine imza atan etkinlik ajansı dsm group, 1994 yılından bugüne kadar bünyesinde yer alan dsm events, dsm training, dsm nolimits ve dsm mice şirketleri ile hem Türkiye'de hem de yurtdışında kurumsal şirketlere hizmet veriyor. Nike, Red Bull, Volkswagen, Metro Properties, Hyundai, Fiat, Borusan Otomotiv, Coca Cola İçecek A.Ş. gibi çokuluslu ve Türk firmalara doğrudan pazarlama ve saha desteği sağlıyor. Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilecek İstanbul Coffee Festival ise, dsm group tarafından Türkiye'nin nitelikli kahve sektörünü bir araya getirdiği örnek projesidir. İstanbul Comics and Art Festival, yine dsm group tarafından, bu yıl hayata geçirildi ve ilkler arasında yerini aldı.



Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa'nın en büyük kahve festivali başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement