Avrupa'nın En Yüksek Binası "The Shard" Londra'da Açıldı - Son Dakika
Dünya

Avrupa'nın En Yüksek Binası "The Shard" Londra'da Açıldı

Avrupa\'nın En Yüksek Binası "The Shard" Londra\'da Açıldı

Avrupa'nın en yüksek binası "The Shard", Londra'da gerçekleşen görkemli törenle açıldı.

05.07.2012 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın en yüksek binası "The Shard", Londra'da gerçekleşen görkemli törenle açıldı.

Açılışa; Katar Başbakanı Şeyh Hamad Bin Cassem Bin Cabir Al Thani ve İngiltere York Dükü de katıldı. İnşası 12 yıl süren ve İtalyan Mimar Renzo Piano imzasını taşıyan yapı, 310 metre yüksekliğinde ve 31.4 hektarlık bir alan üzerine kurulu. 87 kattan oluşan yapıda restoran, ofis, otel, sergi merkezi gibi hizmetler de sunuluyor. Yerleşime açılışı Şubat 2013'de gerçekleşecek yapı, Londra'yı en yüksek noktadan gören 360 derecelik bir mekanı da halka açıyor.

LBQ Şirketi ve Katar Devleti ile Katar Bankası ve Sellar Yapı katkılarıyla inşa edilen yapının açılışını Katar Başbakanı Al Thani gerçekleştirdi. Al Thani, "Londra'nın yeni simgesi Shard, en zor ekonomik dönemde bile bize büyüme ve genişlemeyi ifade ediyor. Katar'ın inancını sembolize eden ve iki ülke arasındaki bağlılığın bugün ve yarınki simgesini ifade ediyor. Biz Birleşik Krallık ile uzun bir geçmişe dayanan ilişkilerimizi, yapacağımız yeni projelerle kuvvetlendirmeye devam edeceğiz. Shard, bu anlamda bu yakın ilişkinin bir göstergesidir" açıklamasında bulundu.

Dünyanın en yüksek 59. yapısı ünvanını taşıyan ve Avrupa'nın en yüksek binası, 11 bin cam panel ile kaplanan dikey yapı açılış gecesi düzenlenecek lazer gösterisi ile aydınlatılacak. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Avrupa'nın En Yüksek Binası 'The Shard' Londra'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement