Avrupa Parlamentosu'ndaki Brexit mesaisine çoraplar damga vurdu! - Son Dakika
Dünya

Avrupa Parlamentosu'ndaki Brexit mesaisine çoraplar damga vurdu!

Avrupa Parlamentosu, yapılan oylama sonucunda İngiltere'nin AB'den ayrılmasını içeren yasa tasarısı Brexit'i onayladı. Yapılan oylama sonrası Brexit Partisi Lideri Nigel Farage büyük bir sevinç yaşarken çoraplarıyla verdiği poz oturuma damga vurdu.

30.01.2020 00:29  Güncelleme: 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan genel kurul toplantısında İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını içeren anlaşma, yapılan oylama sonucu 49 ret oyuna karşı 621 oyla kabul edildi.

Brexit süreci, AB Konseyi tarafından onaylandıktan sonra resmen sona erecek ve İngiltere AB'den çıkmış olacak.

OYLAMA SONRASI OBJEKTİFLERE ÇORAPLARINI GÖSTERDİ

Brexit Partisi Lideri Nigel Farage Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'ndaki genel oturumda Brexit oylaması sonrası objektiflere çoraplarını gösterdi. O anlar oturuma damga vurdu.

Avrupa Parlamentosu'ndaki Brexit mesaisine çoraplar damga vurdu!

"BU KARARI ONLAR ALDI"

Brexit oylamasının öncesinde AP Genel Kurulunda AB Konseyi, AB Komisyonu, AP politik grupları ve Brexit raportörü guy Verhofstadt görüşlerini açıkladı. AB tarafından İngiltere ile üyeliğe son verilmesi anlaşmasını yürütmekle görevlendirilen AP üyesi Guy Verhofstadt, oylama öncesi bir konuşma yaptı. Verhofstadt, "Nasıl oldu da bir ülke 40 yıl sonra AB'den ayrılmayı seçti? Egemenliklerini kaybetmekten korktular. Bugün ABD, Çin ve Brezilya gibi büyük güçlerin dünyasında birliğimizi korumamız gerekirdi. AB ülkeleri egemenliklerini kaybetmişti, AB projesi ile egemenliklerimizi geri kazandık" dedi. "Brexit, İngiltere'ye ilk tavizi verdiğimizde başladı" diyen Verhofstadt, "Brexit 3 yıl önce başlamadı. Çok daha önce başladı. Vetolar başladığında başladı. İngiltere'ye ayrıcalıklar vermeye başladığımızda başladı. Bir üyemiz AB'den bağımsız olarak fırsatlar aramaya karar verdi. Bugün İngiltere'nin AB'den çıkışını değil, İngiltere'nin AB'den anlaşmayla çıkmasını oyluyoruz. Bu kararı onlar aldı" ifadelerini kullandı.

AB Konseyi adına konuşan Nikolina Brnjac, "AB Brexit kararı sonrasında vatandaşların haklarını korumak için elinden geleni yapacaktır" dedi.

Avrupa Parlamentosu'ndaki Brexit mesaisine çoraplar damga vurdu!

"İNGİLTERE ESKİ ÜYEMİZ, YENİ ORTAĞIMIZDIR"

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de, "Bu güne kadar AB projesine emek vermiş tüm İngilizlere minnetlerini ifade etmek istiyorum. Onlar bizim bir parçamız" diyen Leyen, "İngiltere eski üyemiz, yeni ortağımızdır" diye konuştu. Leyen, AB ile ortak endişeleri ve ortak menfaatleri bulunan İngiltere ile yakın bir dost olarak kalmak istediklerini de belirtti.

AB ve İngiltere'nin önümüzdeki günlerde yeni anlaşmalar yaparak ticaret başta olmak üzere birçok konuda stratejik ortaklık kurması bekleniyor.

Avrupa Parlamentosu'ndaki Brexit mesaisine çoraplar damga vurdu!
Avrupa Parlamentosu\'ndaki Brexit mesaisine çoraplar damga vurdu!

Son Dakika Dünya Avrupa Parlamentosu'ndaki Brexit mesaisine çoraplar damga vurdu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti
    20:19 İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti

    Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybeden kadınların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi. Raporda, Gazze'de kadınların yerlerinden edildiği, dul kaldığı ve açlıkla karşı karşıya olduğu belirtildi.

  • Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama
    18:34 Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama

    İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'den gelen Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu açıkladı. İsviçre hükümeti ise Beypazarı marka maden suyunun tüketilmemesi gerektiğini duyurdu ve ürünü yasakladı. Beypazarı Soda ise bu iddiaları reddederek ürünlerinin sağlık standartlarına uygun olduğunu belirtti.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    18:16 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor
    17:33 NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor

    NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı olan 'Deniz Kalkanı', 13 ülkeden onlarca savaş gemisi ve binlerce askerin katılımıyla 8 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Tatbikat, Karadeniz'deki güncel risk ve güvenlik tehditleri göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor ve denizde arama-kurtarma faaliyetleri, yasa dışı faaliyetlerle mücadele ve deniz trafiğinin kontrolü gibi hedefleri içeriyor. Romanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Moldova, Hollanda, Polonya, Portekiz, Türkiye ve ABD'nin katıldığı tatbikat, 21 Nisan'da sona erecek.


Advertisement