Avrupa Parlamentosunda Yahudi soykırımı kurbanları anıldı - Son Dakika
Güncel

Avrupa Parlamentosunda Yahudi soykırımı kurbanları anıldı

Avrupa Parlamentosunda Yahudi soykırımı kurbanları anıldı

Avrupa Parlamentosunda "Uluslararası Holokost Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

27.01.2022 17:00  Güncelleme: 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosunda "Uluslararası Holokost Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Yahudi soykırımından kurtulan 100 yaşındaki Margot Friedlander, AP'li vekillere hitabında, 27 Ocak 1945'te Auschwitz Nazi toplama kampından serbest bırakıldığı gün, buna inanamadığını anlattı.

"Kampta ölen annem ve kardeşimi bir daha göremeyeceğimi anladığımda umudumu yitirdim. Hayatta kalmamın sebebi onları görmekti" diyen Friedlander, şöyle devam etti:

"Sovyet ordusunun kampın dışında ilerlediğini gördüm. Kapılar açıktı. Açık kapıda duruyordum. Gardiyanlar artık yoktu ama kimse dışarı çıkmıyordu. Birkaç adım attım ama vurulmadan dışarı çıkabileceğimden emin olmadan ayrılmak istemedim."

Friedlander, kamptan çıktıktan sonra, kendisiyle aynı kaderi paylaşan müstakbel eşinden evlenme teklifi aldığında duygularının donuk olduğunu, bir hayat kurmakta çok zorlandıklarını anlattı.

AP Başkanı Roberta Metsola da AP'nin seçilmiş ilk başkanı Simone Veil'in de Yahudi soykırımından kurtulanlardan olduğunu anımsatarak AP'nin Holokost'u unutmayacağını söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, kendi ülkesi olan Almanya'nın tarihindeki büyük izi derinden hissettiğini belirterek "Gözlerimizi açık tutmalı, bunun neden yaşandığını anlamalı ve bir daha yaşanmamasını garanti etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Parlamentoda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Auschwitz toplama kampında tutulanlar, 27 Ocak 1945'te Kızıl Ordu askerlerince kurtarılmıştı.

Auschwitz, yaklaşık 6 milyon kişinin toplama kamplarında öldürüldüğü Yahudi soykırımı için simge niteliği taşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Parlamentosunda Yahudi soykırımı kurbanları anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement