Avrupa Şampiyonası'na Galibiyetle Başladık - Son Dakika
Güncel

Avrupa Şampiyonası'na Galibiyetle Başladık

Avrupa Şampiyonası\'na Galibiyetle Başladık

Avrupa Şampiyonası'nda geçen yıl Dünya İkincisi olan Sualtı Hokeyi A Milli Erkek Takımı'mız günün, belki de şampiyonanın en çok merak edilen maçında güçlü rakibi İngiltere ile karşılaştı.

22.08.2017 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli takımlarımız Avrupa Şampiyonası'na 2 galibiyet ve 1 beraberlik ile başladı. Macaristan'ın Eger kentinde bugün başlayan ve 26 Ağustos'ta sona erecek olan 2017 Sualtı Hokeyi Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda Sualtı Hokeyi A Milli Bayan ve Erkek Takımları'mız ilk gün maçlarına galibiyet ve beraberlikle başladı.

1-1 sona eren maçın ardından Milliler'imiz ikinci mücadelesini Fransa ile yaptı ve 2-1 galip geldi. Erkek A Milli Takımı'mız İngiltere ile en son geçen yıl Dünya Şampiyonası yarı finalinde karşılaşmış ve hakem kararıyla 2 kişi kalan Millilerimiz son dakika golüyle İngiltere'yi yenerek Dünya Şampiyonası'na damgasını vurmuştu.

Sualtı Hokeyi A Milli Kadın Takımı'mız ise bugünkü ilk maçında ev sahibi Macaristan'ı gol yemeden 4-0 yenmeyi başardı.

MİLLİLERİMİZ, EN SON DÜNYA İKİNCİSİ OLMUŞTU

Kapalı yüzme havuzunda sualtında oynanan, dayanıklılık, taktik ve takım çalışmasına dayalı, zorluk derecesi son derece yüksek olan sualtı hokeyinin Avrupa Şampiyonluğu maçlarında Milli Takım kafilesine bizzat başkanlık yapan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Kafilemizde A Milli Erkek ve Kadın Takımları'mız ve Master Milli Takımı'mız yer almaktadır. Kadınlarda galibiyetle başlamak, sporcularımız için harika bir motivasyon oldu. Erkeklerde en son başarımız geçen yıl Avustralya'da kazandığımız Dünya İkinciliği idi. Sualtı hokeyinde özellikle son yıllarda Türkiye, kesinlikle dünyanın en başarılı ülkeleri arasında girdi. Genç Milli Takımı'mız üst üste iki kez Dünya şampiyonu oldu. Büyükler erkek ve kadınlarda inşallah bu şampiyonada Avrupa'nın da 1 numarası olmayı hedefliyoruz. Master Milli Takımı'mızdan da aynı başarıyı bekliyoruz. Bütün sporcularımıza ve antrenörlerimize yürekten başarılar diliyorum" dedi.

MİLLİ TAKIM KAFİLEMİZ…

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen başkanlığında, Kadir Kırlıoğlu, Murat Önder Ölçmener, Muhammet Ali Eyüpoğlu, Kerim Deniz Çeliköz antrenörlüğündeki Erkek A Milli Takımı'mız 12, Kadın A Milli Takımı'mız 11, Master Milli Takımı'mız 7 sporcudan oluşuyor. Toplam 36 kişilik Milli Takım kafilemizde Hakem Ömür Battal da yer alıyor.

Dünya Şampiyonasına katılan ülkeler: Belçika, Fransa, Almanya, Büyük Britanya, Hollanda, Sırbistan, Polonya, İspanya, Türkiye ve Macaristan.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa Şampiyonası'na Galibiyetle Başladık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement