Avrupa Şampiyonu Olan Engelli Sporcu Vali Daşöz'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Avrupa Şampiyonu Olan Engelli Sporcu Vali Daşöz'ü Ziyaret Etti

Ömer Aydın (21), Vali Daşöz'ü ziyaret etti.

18.05.2011 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl 32. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nın engelliler kategorisinde bronz madalya kazandıktan sonra bu yıl Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda tüm rakiplerini yenerek altın madalya almayı başaran engelli sporcu Ömer Aydın (21), Vali Daşöz'ü ziyaret etti.

Antalya'da 9-14 Mayıs tarihleri arasında 42 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda büyükler engelliler kategorisinde 90 kiloda sağ koluyla 20 rakibini yenmeyi başaran Ömer Aydın, başarışını Vali Daşözle paylaştı.

Vali Daşöz, genç sporcuyu tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Ömer Aydın'ın Türkiye'nin ve Amasya'nın gururu olduğunu ifade eden Daşöz, şunları kaydetti:

"Ömer bizi büyük başarılara alıştırdı. Hatırlayalım geçen yıl da böyle bir ödül töreninde birlikteydik. Bu yıl da Avrupa Şampiyonu oldu. İnşallah bir dahaki sefer kendisini burada Dünya Şampiyonu olarak ağırlayacağız. Ömer'i bu başarısından, sportmen kişiliğinden dolayı tebrik ediyorum. Ömer hem engellilerimiz için büyük bir umut oldu. Hem de tüm gençlerimiz için iyi bir örnek oldu. Ülkemize Amasya'mıza ve bizlere yaşatmış olduğu bu gururdan dolayı kendisini kutluyorum. "

Daşöz, Ömer Aydın gibi sporculara her zaman destek olacaklarını belirterek amaçlarının halka sporu yaymak ve başarılı sporcuları desteklemek ve nitelikli sporcuların yetişmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Kendisini bu günlere hazırlayan herkese teşekkür eden Ömer Aydın ise hedefimin olimpiyat ve dünya şampiyonluğu olduğunu bunun içinde çok çalıştığını söyledi.

Bir engelli olarak zorluklara göğüs gererek elde ettiği başarılarının kendisi gibi engellilere örnek olmasını isteyen Ömer Aydın, ilkokulda ağaçtan düşerek yaralandığını ve yüzde 40 yürüme kaybı yaşadığını ancak hiçbir zaman pes etmediğini anlattı.

Milli sporcunun babası marangoz Abdullah Aydın ise oğlu ile her zaman gurur duyduklarını belirterek, Ömer Aydın'ın yaşının henüz çok küçük olmasına rağmen büyük başarılar kazanmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Oğlunun dünya ve olimpiyat şampiyonu olacağına inandıklarını belirten baba Abdullah Aydın, bunun için oğullarına destek olduklarını belirtti.

Ömer Aydın'ın antrenörü eski milli sporcu Gümüş ise Ömer'in bilek güreşi dışında yatarak halterde de ciddi başarılar gösterdiğini belirterek bu branşta da kendisinden ciddi rekorlar beklediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak, Ömer Aydın'ın bu güne kadar ciddi başarılar elde ettiğini ancak asıl hedefin dünya ve olimpiyat şampiyonluğu olduğunu anımsatarak Ömer Aydın'ın bu hedefine ulaşması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak her türlü desteği kendisine sunacaklarını söyledi.

Ziyaretin sonunda Vali Daşöz, genç sporcuya Cumhuriyet altını ve eşofman hediye etti.

Ziyarete Bilek Güreşi İl Temsilcisi ve Ömer Aydın'ın antrenörü eski milli sporcu Muammer Gümüş de katıldı.

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa Şampiyonu Olan Engelli Sporcu Vali Daşöz'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement